• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / De perfecte scrambled eggs (roerei)

De perfecte scrambled eggs (roerei)

15 juni 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

In het weekend houden wij van uitgebreid ontbijten en deze perfecte scrambled eggs komen regelmatig voorbij. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend. Niet voor niets zijn roereieren een grote favorieten van velen!

Hoe maak je perfecte scrambled eggs?

Hoe maak je dan die perfecte, zachte, fluffy roereieren die smelten op je tong? Die vraag heb ik door de jaren heen al vaker gekregen. Met slechts twee hele simpele pointers kun je nu zelf aan de slag met perfecte roerei maken Ten eerste, bij heel veel recepten is geduld een schone zaak en zo is het met het bereiden van de perfecte scrambled eggs. Je dient namelijk zo min mogelijk te roeren tijdens het bakken van je eimengsel! Door het ei op laag vuur te laten stollen krijg je flinke stukken roerei. Ten tweede is het grote geheim om geen melk of kaas of iets dergelijks toe te voegen, maar enkel slagroom (35% vet) en roomboter! Met deze twee wordt het ei als het ware gepocheerd in vetten en dat geeft een heerlijk zachte en fluffy textuur krijgt die op geen enkele andere manier te evenaren is. Je roereitje smelt hierna als het ware op je tong.

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl
recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl
recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte roereieren serveren op glutenvrij brood

Nu kun je de perfecte scrambled eggs natuurlijk serveren op een stukje getoast brood, (volkoren) tortilla wrap of lijnzaad cracker. Ook lekker zijn deze zachte volkoren weekend bolletjes. Mijn kids vinden die combinatie echt fantastisch. Maar je roerei doet het ook perfect als topping voor een gebakken zoete aardappel uit de oven.

Wil je nog een leuke video van de bereiding van roereieren zien? Check dan dit filmpje op ons kanaal.

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

Nog meer roerei recepten:

Als je geen genoegen kunt krijgen van scrambled eggs, dan heb ik hier nog meer lekkere recepten met roerei voor je op een rijtje gezet:

  • Roerei met gerookte zalm en spinazie
  • Kerrie eieren met spekreepjes
  • Pita broodjes met ei & spek
  • Zoete aardappel toast met roerei
  • Scrambled Tofu (vegan roerei)

Print

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker ontbijten met de perfecte scrambled eggs! En met deze tips maak jij in een handomdraai de perfect roerei. Zo romig door de slagroom en boter, serveer op een sneetje brood. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom
  • klontje roomboter (ca 10 gr)
  • (verse) bieslook
  • zout & peper

Topping suggesties:

  • 3 plakken ontbijtspek (ca 40 gr), uitgebakken
  • 40 gr gerookte zalm
  • 20 gr geraspte kaas
  • ¼ avocado, in plakken of blokjes
  • 2 eetlepels tuinkers of alfalfa

 

Extra:

  • grote koekenpan
  • houten spatel/lepel
  • keukenpapier

Instructions

  1. Kluts de eieren met een garde of vork en sla hier de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op laag – medium vuur. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat 30 seconden staan. Weersta de verleiding om tussentijds te gaan roeren.
  3. Gebruik en (houten) spatel om vervolgens het gestolde ei van buiten naar binnen te vouwen. Doe dit in een rustig tempo zodat je flinke stukken losmaakt, want dit geeft je dan heerlijk zachte en perfect gestolde scrambled eggs. Laat vervolgens het eimengsel weer 30 seconden staan en begin dan weer met de spatel het ei van buiten naar binnen te vouwen. Ga net zo lang door totdat al het ei nagenoeg gestold is.
  4. Haal de scrambled eggs van het vuur en garneer met verse bieslook. Serveer eventueel met getoast brood en een of twee heerlijke toppings naar keuze.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Scrambled eggs passen perfect in een keto lifestyle of low carb dieet. Laat het brood dan achterwege en combineer de eieren met nog een eiwitbron of extra vetten zoals bacon, gerookte zalm of avocado.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de perfecte scrambled eggs!

Category: Ontbijt Recepten Tags: Bacon, bieslook, Britse keuken, eieren, Glutenvrij, keto, Low Carb, ontbijtspek, roomboter, Schär, slagroom

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Crostini met geitenkaas spread en citroen
Volgend bericht: The Vasectomy cocktail – voor Vaderdag »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in