• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Oreo Cookie Poffertjes

Oreo Cookie Poffertjes

20 september 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Mijn kids zijn dol op versgebakken poffertjes en het is dan ook een ontbijt of lunch gerecht dat wij dikwijls samen maken. Wist je dat je met poffertjes echt zoveel verschillende kanten op kunt? Vandaag ter inspiratie dan ook Oreo Cookie poffertjes met een zoet roomkaas sausje die doet denken aan de witte Oreo vulling.

Zelf poffertjes bakken

Het maken van poffertjes kost je niet veel tijd of ingrediënten. Vaak heb je de basis ingrediënten voor poffertjes maken al in je voorraadkast staan. Een absolute must is echter wel een speciale poffertjes pan, maar koop er een van gietijzer en hij gaat een leven lang mee! Qua toppings kun je echt alle kanten op. Van de klassieker roomboter en poedersuiker, maar ook vers fruit in het beslag of er bovenop. En wat dacht je van gesmolten Nutella, speculoospasta & speculoos koekjes, maar nu dus ook Oreo Cookie poffertjes met ‘witte saus’.

recept oreo cookie poffertjes © bettyskitchen.nl

Nog meer Hollandse poffertjes en pannenkoeken recepten

Deze dame heeft altijd wel een paar flesjes voedingskleurstof in huis liggen. Rond Halloween gaat er regelmatig een beetje ‘zwart’ door de taarten en cupcakes, maar ik besloot om dit ook eens toe te voegen aan mijn poffertjes. Maar ‘zwarte poffertjes’ klinkt niemand als een feest in de oren, dus bereidde ik het recept uit naar Oreo Cookie poffertjes. Dus met een vleugje cacao in het beslag en een verrukkelijke witte roomkaas glazuur die je er overheen serveert. Die doet het overigens ook heel goed bij deze Red Velvet Wafels (let op, hier heb je rode kleurstof bij nodig), maar die kun je de volgende keer eens gaan maken 🙂


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Oreo Cookie Poffertjes

recept oreo cookie poffertjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

Voor de Oreo Cookie Poffertjes:

  • 300 gram (patent)bloem
  • 2 el cacao
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 500 ml volle melk
  • 40 gram roomboter, gesmolten
  • zwarte voedingskleurstof

Toppings:

  • 100 gram roomkaas of mascarpone
  • ½ tl vanille extract
  • 75 gram poedersuiker
  • paar Oreo Cookies, in stukken
  • blauwe bessen (optioneel)

Extra:

  • poffertjespan
  • zonnebloemolie, voor het bakken
  • twee houten sateprikkers, voor het omdraaien

Instructions

  1. Doe de bloem, cacao, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom. Kluts de eieren met de melk en giet bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Kleur het beslag met een beetje zwarte voedingskleurstof tot een donkergrijs-zwarte beslag. Roer daarna de gesmolten boter er doorheen. 
  2. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur buiten de koelkast rusten.
  3. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het oreo cookies poffertjes beslag.
  4. Wacht tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Bij mij duurt dit 1-2 minuten. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin gedurende 1 -2 minuten en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is. 
  5. Roer de roomkaas goed los met de poedersuiker en vanille. Het zal een dunnere glazuur maken die je makkelijk over de poffertjes heen kunt lepelen. Serveer de Oreo Cookie poffertjes bijvoorbeeld met extra stukjes Oreo Cookies en optioneel wat blauwe bessen

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Door bakpoeder in dit recept te gebruiken maak je supersnel poffertjes beslag klaar. Wil je echter poffertjes volgens de traditionele bereidingswijze met gist maken? Neem dan hier een kijkje bij het basisrecept voor poffertjes maken.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


recept oreo cookie poffertjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Oreo Cookie poffertjes!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Ontbijt Recepten Tags: bakpoeder, bloem, cacao, glazuur, kleurstof, melk, Nederlandse keuken, Oreo koekjes, poedersuiker, poffertjes, roomboter, roomkaas, suiker, vanille, vanillesuiker, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sajoer Lodeh (groenten in kokosmelk)
Volgend bericht: Tartaarsaus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in