• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Speculoos Poffertjes

Speculoos Poffertjes

23 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Ik maakte deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien. Alleen nog een cappuccino erbij en het feest kan beginnen!

Poffertjes met Speculoos pasta maken

Poffertjes maken is niet moeilijk, je dient alleen over een poffertjes bakplaat te beschikken. Het basis beslag voor poffertjes is heel eenvoudig en bestaat vaak uit ingrediënten die je toch wel in huis hebt. Maar de echte liefhebbers gaan natuurlijk lekker variëren met diverse smaakmakers en toppings. Mijn kids zijn dol op Lotus Speculoos koekjes en de gelijknamige speculoospasta als broodbeleg. Dus bedacht ik een lekker ontbijt recept voor Speculoos Poffertjes met speculoos pasta en aardbeien. Deze wil jij vast ook proeven!

recept speculoos poffertjes © bettyskitchen.nl
recept speculoos poffertjes © bettyskitchen.nl

Nog meer Hollandse poffertjes recepten

Als je eenmaal het basisrecept voor poffertjes bakken onder de knie hebt dan wil je misschien nog veel meer variëren met deze Hollandse lekkernij? Dit (winterse) recept voor poffertjes met gesuikerde appel en rozijnen zijn bij ons thuis ook grote favoriet! Wist je overigens dat je ook heel simpele glutenvrije poffertjes met banaan kunt maken? Erg handig en lekker als je nog een stel overrijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen. Daarnaast kun je poffertjes ook een tikkeltje hartig als lunch serveren zoals bij deze oranje poffertjes met pompoen. En binnenkort komt er ook nog een heerlijk recept voor Oreo Poffertjes op de website dus geniet van als die Hollandse poffertjes recepten op deze site! Ook lekker: deze havermout baked oats met Speculoos!


Heb je deze al in huis?


recept speculoos poffertjes © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Speculoos Poffertjes

Print Recipe

Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food festivals, maar wist je dat poffertjes ook heel erg lekker als ontbijt zijn? Maak eens deze Speculoos poffertjes met verse aardbeien, Lotus biscuits en warme speculoospasta. Dat wordt smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: voor 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram (patent)bloem
  • 1 el vanille suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 225 ml volle melk
  • 20 gram roomboter, gesmolten
  • (zonnebloem)olie, voor het bakken

Toppings:

  • Lotus Speculoos biscuits,
  • Speculoos pasta
  • aardbeien

Instructions

  1. Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Kluts het ei met de melk en giet samen bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Roer tot slot de gesmolten boter er doorheen. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
  2. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje plantaardige olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het poffertjes beslag. Wacht 1 – 2 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is. 
  3. Schep de speculoospasta in een kommetje en smelt (steeds per 10 seconden) in de magnetron. Lepel de warme pasta over je bord met poffertjes. Verkruimel naar wens Speculooskoekjes en bestrooi hiermee de speculoospoffertjes. Serveer met verse aardbeien.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: poffertjes, bloem, boter, suiker, bakpoeder, hollands

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


recept speculoos poffertjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit basisrecept poffertjes bakken. Enjoy!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Bakrecepten, Borrelhapjes en Snacks, Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, bloem, kidsproof, melk, Nederlandse keuken, ontbijt, poffertjes, roomboter, speculaaskruiden, speculoos, suiker, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « NEDERLAND Weekmenu
Volgend bericht: Saucijzenbroodjes maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in