• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijttaartjes met rood fruit

Ontbijttaartjes met rood fruit

18 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Bij ons thuis zul je steevast de welbekende confituren van Bonne Maman terugvinden. Duidelijk herkenbaar aan de rood-witte geblokte deksel. Maar wist je dat ze naast de traditionele jam ook diverse fruitspreads maken? Ik ging aan de slag met een recept voor ontbijttaartje met rood fruit en die wil jij ook gaan maken!

Ontbijttaartjes met rood fruit maken

Het merk Bonne Maman bestaat al sinds 1971 en vindt zijn oorsprong in een ‘petite’ Frans dorpje in een rijk fruitgebied. Niet voor niets komen hier de lekkerste jams en fruitspreads vandaan in traditionele glazen potten, met handgeschreven opdruk en kenmerkende deksels. Precies zoals (groot)moeder het zou maken. En ik kan me geen croissantjes, koekjes of baked oats recepten zonder meer indenken. Sinds wij kinderen hebben kopen wij steeds vaker de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker producten, want steeds even smaakvol maar dus minder suiker aan toegevoegd. De producten zijn ook nog steeds prima om te gebruiken in bakrecepten dus gaan er ook hele eetlepels van in dit recept voor ontbijttaartjes met rood fruit. Zeg nou zelf: dit is toch een perfect begin van elke dag?

recept ontbijttaartjes met rood fruit © bettyskitchen.nl
recept voor havermout ontbijttaartjes met rood fruit - baked oats glutenvrije ontbijttaart met kwark Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspreads

Bonne Maman ‘Meer Fruit Minder Suiker’ fruitspreads

De Bonne Maman ‘Meer Fruit Minder Suiker’ fruitspreads zijn verkrijgbaar in 9 smaken: rode vruchten, aardbeien, abrikozen, bosbessen, frambozen, kersen, mirabelle, pruimen, vijgen en een combinatie van aardbeien frambozen. Daarnaast is de fruitspread ook verkrijgbaar in eenpersoons portieverpakking met 4x aardbeien & 4x abrikozen in handige meeneem knijpzakjes. Voor dit recept van ontbijttaartjes met rood fruit ga ik aan de slag met de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten. Deze fruitspread bevat aardbeien, aalbessen, frambozen, kersen en zwarte bessen, maar dus een stuk minder suiker dan je bij een traditionele jam mag verwachten. Daar voeg ik zelf nog een beetje extra vers rood fruit aan toe zodat je echt aan 1 portie fruit toekomt voor het ontbijt.


ontbijttaartjes met bonne maman fruitspread rood fruit © bettyskitchen.nl
recept ontbijttaartjes met rood fruit © bettyskitchen.nl
recept ontbijttaartjes met rood fruit © bettyskitchen.nl
Wat te doen met lege jampotjes?

Gebruik jij regelmatig jam of fruitspread als beleg? Verwerk je het in bakrecepten of maak jij elke week dit ontbijttaartje met rode vruchten en kwark klaar? Dan zullen die potten van Bonne Maman er binnen no time doorheen gaan. De lege jampotjes en deksels kunnen tevens gewoon in de vaatwasser en daarna kun je ze hergebruiken. Check hier een aantal tips voor dingen die je kunt doen met lege jampotjes.

Benieuwd hoe je de video voor het maken van deze ontbijttaartjes met rood fruit en kwark er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Ontbijttaartjes met rood fruit

recept ontbijttaartjes met rood fruit © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Start de dag met een heerlijk havermout ontbijttaartje met rood fruit! Een lepeltje fruitspread (minder suiker dan jam) maakt dit taartje helemaal af! Een heerlijk voedzaam en eiwitrijk ontbijt met rood fruit, havermout, noten en kwark.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • 100 gr kwark
  • 4 el Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten fruitspread
  • 2 tl vanille extract
  • 80 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • kleine stukjes rood fruit (bijv frambozen of gehalveerde aardbeien)

Toppings:

  • extra rood fruit, zoals aalbessen
  • extra kwark
  • extra Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspread

Extra:

  • Blender of staafmixer
  • 2x bakvorm 10 – 12 cm doorsnede
  • bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Vet de bakvormpjes in met bakspray en zet apart.
  2. Stop de eieren met de kwark en een kwart (1 eetlepel) van de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten fruitspread in de blender. Voeg de vanille toe en mix het geheel gedurende 1 minuut tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  3. Roer ondertussen de havermout, amandelmeel, bakpoeder en bakingsoda door elkaar om alle klontjes te verwijderen. Voeg toe aan de blender en mix dit tevens ook gedurende 1 minuut zodat alles fijngemalen is. Schenk in de bakvorm.
  4. Lepel nu van de overgebleven Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten fruitspread in de vormpjes, dat is ongeveer 1 ½ eetlepel per taartje en gebruik de achterkant van je lepel om dit door het beslag heen te ‘swirlen’. Werk ook goed naar de rand toe.
  5. Tot slot steek je 3-4 stukjes rood fruit het beslag van elke vormpje en plaats de bakvormen in de om te bakken gedurende 20-25 minuten. 
  6. Om het geheel af te maken lepel je nog wat extra kwark over de bovenkant van de taartjes. Evenals een extra lepeltje fruitspread en wat extra vers fruit. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Varieer gerust met dit recept! De Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspreads komen in maar liefst 9 smaken. Je kunt bijvoorbeeld ook een versie met abrikozen of kersen maken! 

Keywords: Ontbijttaartje, havermout, jam, rood fruit, kwark, baked oats

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept ontbijttaartjes met bonne maman © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit ontbijttaartje met rood fruit en kwark wilt gaan maken.

Dit artikel betreft een samenwerking met Bonne Maman. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: baked oats, baking soda, bakpoeder, Bonne Maman, brunch, eieren, fruit, havermout, jam, kwark, Nederlandse keuken, ontbijttaart, Pasen, samenwerkingen, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kip aan het Spit (video)
Volgend bericht: Soep van geroosterde puntpaprika »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in