• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Soep van geroosterde puntpaprika

Soep van geroosterde puntpaprika

20 september 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer Meatless Monday! En voor vandaag heb ik een vegetarische maaltijdsoep gemaakt: een soep van geroosterde puntpaprika. Voor erbij serveer je een heerlijk frisse cannellini bonen room om door de soep te roeren én om je broodje in te dippen. Een heerlijke soep boordevol vezels en eiwitten!

Soep van geroosterde puntpaprika maken

Mijn zus is gek op de maaltijdsoepen die ik regelmatig maak voor deze vegetarische rubriek. Ze maakt dan een flinke pan in het weekend en vriest het vervolgens in allemaal kleine bakjes in. Superhandig om dan na een drukke werkdag een gezond maaltje uit de vriezer te halen en op te warmen. Zo heb ik dat zelf ook gedaan met deze soep van geroosterde puntpaprika en ik ben er al dagen van aan het genieten. Ook heerlijk om mee te lunchen in plaats van een standaard broodlunch. In dit recept rooster ik puntpaprika’s in de oven, dit geeft namelijk zoveel meer smaak! Maar je kunt er ook voor kiezen om de paprika’s te roosteren op een gasfornuis, check hier de how-to beschrijving voor paprika roosteren.

recept soep van geroosterde puntpaprika met canellini bonen © bettyskitchen.nl

Room van cannellini bonen

In deze soep van geroosterde puntpaprika gebruik ik een voor mij nieuwe peulvrucht: namelijk cannellini bonen! Daar heb ik nog nooit eerder mee gekookt maar was blij verrast door de romige textuur en volle smaak. Betty maakte er eerder o.a. deze Broccoli stampot mee, zo romig is die dus.. Ik verwerkte deze milde, gezonde boontjes vol vitaminen en vezels, zowel in de soep van geroosterde puntpaprika maar ook in de room die je erbij serveert. En wist je dat je de puntpaprika ook kunt vullen met peulvruchten en bakken in de oven? Betty maakte namelijk deze gevulde paprika’s uit de oven met linzen klaar en die wil jij ook vast gaan proeven!


Print

Recept: Soep van geroosterde puntpaprika

recept soep van geroosterde puntpaprika met canellini bonen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het is weer Meatless Monday! En voor vandaag heb ik een vegetarische maaltijdsoep gemaakt: een soep van geroosterde puntpaprika. Voor erbij serveer je een heerlijk frisse cannellini bonen room om door de soep te roeren én om je broodje in te dippen. Een heerlijke soep boordevol vezels en eiwitten!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale

Voor de puntpaprikasoep:

  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 2 flinke rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 100 gram cannellini bonen
  • Blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 75 gram parelcouscous
  • Een flinke hand geraspte (vegetarische) kaas
  • 2 groentebouillonblokjes (bijvoorbeeld uienbouillon)
  • 0.5 el. gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de cannellini bonen room:

  • 100 gram cannellini bonen
  • 125 ml. crème fraîche
  • 5 sprietjes verse bieslook
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 el. limoensap
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de puntpaprika’s, snij ze in 4 brede repen en verwijderen de zaden en zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Strooi de rozemarijn eroverheen. Plaats de ovenschaal voor 25-30 minuten in het midden van de oven. De schil blakert als het goed is zwart, dat is de bedoeling;) 
  3. Versnipper ondertussen de ui, snij de prei in dunne ringen en pers de knoflook alvast uit. Giet een flinke el. olijfolie in een soeppan en bak de uitjes totdat ze glazig worden. Roer de knoflook en tomatenpuree erdoorheen en bak kort mee. Vervolgens giet je de tomatenblokjes en 800 ml. water in de pan. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer er goed doorheen. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de cannellini bonen af. Voeg 100 gram toe aan de soep en 100 gram in een kom. In de kom voeg je ook de crème fraîche, 2 el. koud water, 3 uitgeperste teentjes knoflook en het limoensap toe. Mix het met een staafmixer of keukenmachine tot een egale room. Roer de versnipperde bieslook erdoorheen, proef en voeg naar smaak peper en zout toe. 
  5. Zodra de paprika’s geroosterd zijn haal je ze uit de oven en stop ze in een plastic zak. Laat ze een paar minuten rusten en vervolgens verwijder je gemakkelijk de zwarte stukken. Voeg de paprika toe aan de soeppan en mix het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egale soep. 
  6. Voeg nu ook de prei en parelcouscous toe aan de soep, breng aan de kook en laat het zachtjes doorkoken voor ongeveer 10-15 minuten. Als je de soep te dik vindt worden, kun je wat extra water toevoegen. 
  7. Serveer de soep van geroosterde puntpaprika met de room, deze kun je door de soep roeren en als dip gebruiken voor een broodje bij de soep. Strooi wat geraspte kaas over de soep. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept soep van geroosterde puntpaprika met canellini bonen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze soep van geroosterde puntpaprika wilt gaan maken.

Category: Soep Recepten Tags: cannelini bonen, dipsaus, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, parelcouscous, peulvruchten, prei, puntpaprika, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ontbijttaartjes met rood fruit
Volgend bericht: Tuinkruidensoep met raapstelen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in