• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Omelet met spekjes en champignons

Omelet met spekjes en champignons

8 september 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Bij deze groet ik jullie vanuit het zonnige Amerika! En hoe beter dan wakker worden met een recept voor een omelet met spekjes en champignons. Spek en eieren zijn niet alleen in Amerika heel geliefd als ontbijt, maar ook bij ons thuis genieten wij hier regelmatig van!

Low Carb Omelet met spekjes

Onze eerste week in Amerika zit er namelijk reeds op. Hoewel het eten ‘ on the road’  niet altijd even gezond is, kan ik gelukkig mijn hart ophalen aan ommeletjes en gebakken eieren in onze hotels. ‘Scrambled eggs‘ serveren ze hier in Amerika overal en dat is gelukkig een van mijn favorieten om de dag mee te beginnen. Daarnaast En manlief bestelt er gerust nog een paar American pancakes bij.Maar een goedgevulde omelet met extra groenten en kaas kan ik ook zeker goed waarderen! Dus deel ik vandaag dit recept voor ene low carb omelet met spekreepjes en champignons met jullie. Check hier al onze reisblogs van de roadtrip door West USA.

Omelet met spekjes en champignons

Nog meer ontbijt recepten met ei

Thuis maken wij gewoonweg deze low carb omelet met spekjes en champignons. En het is echt een van onze favorieten voor in het weekend. Voeg aan dit recept géén extra zout toe, omdat de spekjes al vrij zout zijn.  Daarnaast is dit gerecht heel goed te eten zonder brood (voldoende vulling zeg maar), en past daardoor ook prima in een koolhydraat arm dieet of zelfs keto dieet. Voor nog meer lekkere low carb ontbijtrecepten met ei ga je naar:

  • Boerenomelet maken
  • Oeuf en cocotte
  • ‘Chaffles’ wafels met ei en kaas
  • Ei-wraps met kip
  • Scrambled eggs met zalm en spinazie
  • 3x gevulde eieren maken
  • Gevulde tomaten met ei

Check hier alle low carb recepten van onze website.


Print

Recept: omelet met spekjes en champignons

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe beter dan wakker worden met een ontbijt recept voor een omelet met spekjes en champignons. Spek en eieren zijn niet alleen in Amerika heel geliefd als ontbijt, maar ook bij ons thuis genieten wij hier regelmatig van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontibijt
  • Cuisine: Low Carb Recepten
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 125 gram champignons,
  • 125 gram gerookte spekreepjes,
  • 4 eieren,
  • (Peper) olie,
  • gemalen peper,
  • (gedroogde) bieslook, fijngeknipt,
  • optioneel: beetje geraspte kaas.

Instructions

  1. Boen de champignons schoon, en snijd in plakjes.
  2. Verhit een scheut (peper)olie in een grote koekenpan en fruit hierin de champignons tot ze zacht zijn. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant, en breng op smaak met wat peper.
  3. Klop in een aparte kom de eieren los, roer de bieslook hier doorheen en giet over de gebakken champignons en spekreepjes. Schep het eimengsel af en toe om. Zo krijg je heerlijke ‘brokken’ omelet. Zodra de ei rondom gaar is, kun je deze nog even bestrooien met wat geraspte kaas.
  4. Serveer deze omelet met spekjes en champignons gerust zonder brood. Het is een vrij vullende en low carb ontbijtje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Omelet met spekjes en champignons

Category: Ontbijt Recepten Tags: bieslook, champignons, eieren, Glutenvrij, Kaas, keto, Low Carb, magere spekreepjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Nu in de bioscoop: CHEF !
Volgend bericht: Rondreis West USA – dag 1: Palm Springs »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee