• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / 3x Gevulde eieren maken

3x Gevulde eieren maken

30 december 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en ik denk dat de variant met kerrie toch wel het meest bekend is. Maar wat dacht je van een gevuld eitje met pittige bacon of een lekker frisse variant met avocado? Klink goed he?

Zelf eieren vullen als amuse

Gevulde eieren maken is echt iets dat bij de feestdagen hoort. Voor mij dan althans, want het roept een hoop herinneringen op aan vroeger. Tijdens kerst en oud & nieuw gingen oma of mijn tantes dikwijls zelfs eieren vullen en die werd dan geserveerd als een borrelhapje tijdens de feestelijke avonden. Daarnaast zorgen de eiwitten en vetten ook voor een goede basis voor een avond gevuld met alcoholische versnaperingen. Ik vind het dan ook met recht een echte Hollandse amuse! Een flinke dot mayonaise mag natuurlijk nooit ontbreken in de vulling, maar daarnaast kun je heerlijk variëren met kruiden en andere smaakmakers! Dus geniet lekker van deze recepten!

  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl
3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor Oud & Nieuw

Naast deze mooie gangmaker met 3x gevulde eieren heb ik nog meer lekkere recepten voor Oud&Nieuw voor jullie op op de site staan! Deze gevulde champignons met knoflook-broodkruim zijn ook een aanrader als amuse! Deze mini-worstenbroodjes met knakworst zijn heel makkelijk te bereiden en werkelijk een favoriet van iedereen! En wat dacht je van een lekkere flammkuchen met spinazie om te delen? Neem hier overigens een kijkje bij 15x borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Of steek het helemaal in een themafeestje met een van deze 7x borrel plank recepten! Maak er hoe dan ook een hele mooie jaarwisseling van! Groetjes, Betty


3x Recepten voor gevulde eieren maken:


Print

Recept: gevulde eieren met kerrie

3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en ik denk dat de variant met kerrie toch wel het meest bekend is. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Amuse
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder (bijv. garam masala)
  • 0.5 tl kurkuma poeder
  • peper & zout
  • verse bieslook

Extra:

  • steelpannetje
  • spuitzakje (met kartelmond)

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
  2. Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje. 
  3. Prak het eigeel met een vorkje fijn. Voeg de mayonaise toe, samen met het kerriepoeder, kurkuma en ongeveer 0.5 tl zeer fijngehakte bieslook. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de vulling in een spuitzakje en knip het puntje er af. Spuit in een ronddraaiende beweging de holtes van het eiwit vol en eindig met een mooie toef. 
  5. Decoreer de gevulde eieren met een extra snufje kerrie en wat fijngehakte bieslook. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.

Eet smakelijk!

Keywords: Amuse, borrelhap, eieren, kerrie

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


Print

Recept: pittige gevulde eieren met ontbijtspek

3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en dacht je van een gevuld eitje met pittige bacon?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Amuse
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 (smoked) eieren
  • 2 reepjes ontbijtspek (of bacon)
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl (smoked) paprikapoeder
  • 0.25 tl cayenne peper
  • peper & zout

Extra:

  • Steelpannetje
  • koekenpan

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan op mediumhoog vuur zonder olie of boter. Leg hier het ontbijtspek in en bak aan weerszijnden uit en mag zelfs een beetje krokant zijn. Schep uit de pan en laat op een bord afkoelen en hard worden.
  3. Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje. 
  4. Prak het eigeel met een vorkje fijn. Voeg de mayonaise toe, samen met het paprikapoeder en de cayennepeper. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en weinig zout.
  5. Snijd 1 ontbijtspek in dunne reepjes van 1 cm dikte en hak de andere spek helemaal fijn. Houdt 6 strips achterwege voor decoratie. Roer de rest van het spek door het eimengsel heen. 
  6. Deze vulling laat zich niet makkelijk ‘spuiten’ dus schep het met behulp van 2 theelepels in de gehalveerde eieren.
  7. Decoreer de pittige gevulde eieren met de spekreepjes en een extra snufje paprikapoeder. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.

Eet smakelijk!

Keywords: Amuse, borrelhap, eieren, bacon, pittig

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


Print

Recept: gevulde eieren met avocado

3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren. Wat dacht je van een lekker fris gevuld eitje met avocado, citroen, bieslook en tuinkers?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Amuse
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 1 kleine eetrijpe avocado
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroensap (van halve citroen)
  • peper & zout
  • verse bieslook
  • tuinkers

Extra:

  • steelpannetje
  • spuitzakje (met kartelmond)

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
  2. Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje. 
  3. Snijd de avocado doormidden rondom de pit. Draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees (ca. 60 gr) er uit en stop in het kommetje met eigeel. Prak alvast wat fijn.
  4. Pers nu een halve citroen uit en meet 1 el citroensap af. (15 ml). Hak tevens 1 tl verse bieslook fijn en voeg beiden toe aan het avocado mengsel. Voeg de mayonaise toe, meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de vulling in een spuitzakje en knip het puntje er af. Spuit in een ronddraaiende beweging de holtes van het eiwit vol en eindig met een mooie toef. 
  6. Decoreer deze gevulde eieren met avocado met beetje afgeknipte tuinkers als groene decoratie. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.

Eet smakelijk!

Keywords: Amuse, borrelhap, eieren, avocado, citroen,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 3x gevulde eieren recepten wilt gaan maken!

Category: Voorgerechten Tags: amuse, avocado, Bacon, bieslook, borrelhapjes, cayennepeper, citroen, kerrie, mayonaise, ontbijtspek, Oud & Nieuw

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fijne feestdagen en prettige jaarwisseling!
Volgend bericht: Chocoladetaartje met havermout en amandel (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Desiree

    30 december 2020 om 1:12 pm

    Een goed plan voor oudjaar! Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 december 2020 om 3:22 pm

      Dank je wel en ja wij hebben genoten van het oppeuzelen!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in