• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / American Pancakes

American Pancakes

16 september 2013 Door Betina Oostveen 1 Reactie

We beginnen deze dag met een heerlijk ontbijt gerecht en persoonlijke favoriet van Dylan, namelijk: American Pancakes! Er zijn natuurlijk honderden varianten op American Pancakes te bedenken, van supergezond, tot een overdosis ongegeneerd genieten.

American Pancakes op de bakplaat maken

Maar sinds wij thuis een table-chef bakplaat met anti-aanbaklaag in huis hebben, komen deze American Pancakes minstens 1 keer per maand voorbij op het menu. Het mooie aan zo’n grote rechthoekige bakplaat is, dat je veel meer American Pancakes tegelijkertijd kunt bakken, dan met een koekenpan.  Ze zijn kleiner en dikker als onze traditionele Hollandse pannenkoeken, maar American pancakes zijn niet perse dik en fluffy hoor!

recept american pancakes maken © bettyskitchen

American Pancakes in een 50’s Diner

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld om te ontbijten met American Pancakes. Tijdens onze rondreis door de States, ontbeten wij ook vaak met American Pancakes in een 50’s diner. Denk ‘boots’ met rode lederen banken, een koffiedame die met haar kan koffie door de hele zaak loopt en bijschenkt en je stelt zelf een ontbijt samen van pancakes met bijvoorbeeld eieren en worst of bacon erbij. Een “lumberjacks breakfast” wordt dit ook wel genoemd. Je american pancakes worden in deze diners lekker met maple syrup geserveerd. Dylan stapelt zelfs hele torens van American Pancakes en overgiet deze dan met de Maple syrup.

American Pancakes met jam

Ik ben niet zo van dat hele zoete, dus ik serveer mijn American Pancakes met huisgemaakte bramen jam of blauwe bessen jam. En mocht je nou liever glutenvrije american pancakes op het menu willen zetten? Maak dan eens deze boekweit pannenkoeken of Chocolate Chips Pancakes voor het ontbijt. Genieten wordt het zowieso wel!


Print

Recept: American Pancakes maken

american pancakes
Print Recipe

Heerlijk wakker worden met echte American Pancakes, zoals deze. Gemaakt met bloem en karnemelk. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 16 pancakes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gram roomboter,
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bicarbonaat of baking soda
  • 4 eetlepels (vanille)suiker
  • 3 eieren,
  • 350 ml karnemelk, **
  • extra boter of olie om in te bakken.

* TIP: vervang het zelfrijzend bakmeel door 200 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder.

** TIP: maak zelf karnemelk: meng 300 ml gewone melk + sap van halve citroen en laat 5 minuten staan.

Extra: 

  • bakplaat met anti-aanbak laag (of koekenpan)

 

Instructions

Bereidingswijze: 

  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat een beetje afkoelen.
  2. Zeef het bakmeel, zout, enbaking soda boven een kom.Voeg de suiker toe, en roer het geheel goed door..American Pancakes 2-001
  3. Kluts in een tweede kom de ei met de karnemelk. 
  4. Giet de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door, maar roer niet teveel! Giet tot slot  beetje bij beetje de gesmolten boter toe (blijf kloppen tussendoor). Zet het American Pancakes beslag minstens (!) 10 minuten apart, zodat het bakmeel de melk en eieren goed op kan nemen.
  5. Verhit ondertussen de bakplaat en smelt hier een dopje boter op. (Mocht je een koekenpan gebruiken, dan zul je meer boter nodig hebben)
  6. Schep met een sauslepel hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de American pancakes om te draaien.American Pancakes 3-001
  7. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de American pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.

Eet smakelijk!

Notes

Voor extra  dikke ‘fluffy’ pancakes!

Splits de eieren vooraf en maak het beslag volgens recept met enkel de eierdooiers. De eiwitten klop je in een paar minuten stijf met een keukenmixer. Voeg aan het einde een eetlepel azijn toe en klop nog 10 seconden door. Spatel vervolgens 1/3 van de eiwitten door het american pancakes beslag en daarna de rest. Probeer dit minimaal te roeren om geen luchtigheid te verliezen. Gebruik een 1/3 CUP maatje om de perfecte hoeveelheid beslag af te meten en bak de pancakes volgens recept.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

american pancakes recept

Category: Ontbijt Recepten Tags: Amerikaanse keuken, fruit, jam, mapje, pancakes, pannekoeken, stroop

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pannenkoekentaart met citroen
Volgend bericht: Yoghurt Barn bloggers event »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in