• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Inspiratie / Travel / Reisblogs Amerika / Rondreis West USA – dag 1: Palm Springs

Rondreis West USA – dag 1: Palm Springs

9 september 2014 Door Betina Oostveen Leave a Comment

"VFMLID=30571188"Wat duurt zo’n laatste dag voor de vakantie toch lang. Maar het is eindelijk zo ver, ik kan jullie vanalles gaan vertellen over onze roadtrip door de States. Op een dinsdag, na werktijd werd het tijd om naar huis te gaan, en koffers in te pakken. Die avond vertrokken wij om 3 uur richting Schiphol, omdat om 7 uur s’ochtends onze vlucht naar Londen ging. Dat werd dus een slapeloze nacht, maar die honderden euro’s die ik heb bespaard met deze ‘gebroken’ vlucht naar Los Angeles waren meer als welkom. Dat is immers weer extra zakgeld voor de reis.

Een love seat op de bovenste verdieping

In Londen stapten wij over op een Boeing A380-800 van Brittish Airways, dat is een enorme dubbeldekker vliegtuig, waarbij elke stoel voorzien is van zijn eigen entertainment set, en…  op de bovenverdieping heb je duo-seats, ook wel love-seats genoemd. Dat betekent dat je stoelen per twee aan elkaar geschakeld zijn, ipv met 3, 4 of 5 personen naast elkaar. Ideaal voor mij en Dylan dus. Echter waren er wat technische probleempjes met het beeld en geluid voor het opstijgen, waardoor wij bijna 3 uur later in L.A. aankwamen als gepland. Dat valt best zwaar als je een dag niet geslapen hebt.

dag1_Palm_Springs_Brittish_Airways

Het drama dat auto huren heet

Eenmaal aangekomen in Los Angeles is het tijd om de shuttlebus naar onze ‘Dollar’ autoverhuur bedrijf op te zoeken. Via Expedia.nl had ik een vlucht + auto gehuurd. Ik kreeg netjes een bevestiging binnen waar exact op stond wat ik had voldaan, en welke autoverhuur kosten ik in L.A. nog kon verwachten. Meerdere mensen hadden me al gewaarschuwd dat de verhuurbedrijven je eigenlijk teveel verzekeringen proberen aan te smeren, maar gelukkig had ik alles netjes op papier staan. Mocht je zelf een rondreis gaan maken, wees hier op bedacht en laat jezelf niets aansmeren dat je niet wilt!

“Pick the nicest car you can find”

Dat zei de baliemedewerker van Dollar autoverhuur tegen ons. Je mag namelijk ter plekke nog zelf een leuk auto uitzoeken. Wij hadden een mid-size car besteld, en dat staat gelijk aan een Dodge Avenger.  Prima voor 2 personen met twee grote koffers. Eenmaal aangekomen mag je op de parkeerplaats van het verhuurbedrijf zelf een willekeurige auto uit het ‘mid-size’ vak meenemen. Je moet je even voorstellen dat daar gerust 30 auto’s met sleutels in het contact staan.  Je stapt natuurlijk meteen af op een auto die je aanspreekt, en gaat meteen uitproberen of de koffers in de kofferbak passen. En dat was gelukkig het geval. 10 minuten later reden wij weg in onze witte Chevrolet Cruze.

palmsprings

First stop:  Boodschappen!!

Het is immers 30+ graden, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat er genoeg water in de kofferbak ligt. Via onze Google Maps op de mobiel zochten wij de dichtsbijzijnde WallMart en Best Buy op. Gelukkig lagen deze twee niet ver van elkaar in Redondo Beach. Bij de WallMart sloegen wij crackers, snackrepen, groente en fruit in voor onderweg. Maar ook een flinke tray kleine flesjes met water , deze laat je gewoon in de kofferbak liggen en zo heb je altijd flesjes binnen handbereik. Speciaal voor de overnachingen kochten wij ook liter flessen met water, en die gingen mee de hotelkamer op. Zo heb je snachts altijd wat te drinken (want je kunt in de VS niet uit de kraan drinken!) en handig om de volgende ochtend de multivitaminen mee in te nemen.

Gratis navigatie systeem

Daarna door naar de Best Buy, dat is een soort Media Markt. Hier kochten wij een navigatie voor onze reis. Dylan en ik hebben beiden geen navigatie systeem, laat staan eentje met Amerikaanse landschapskaarten er op. We zochten een mooie uit want binnen twee weken ga ik deze gewoon weer terug inleveren bij een winkel. Blijkbaar mag dat gewoon in Amerika..   (Bedankt voor de tip Jolien!) Nu gaan wij bijna 4 weken op reis, dus dat betekent dat ik halverwege de navigatie zal moeten omruilen voor een andere. Ik ben en blijf natuurlijk gewoon een nuchtere Nederlander en vind het gewoon zonde om ruim 20 dollar per dag uit te geven voor een navigatie. Dat betekent voor onze reis al gauw ruim 400 euro voor enkel het huren van een navigatiesysteem. En kopen voor mezelf doe ik ook niet zomaar, want wat heb ik in Nederland aan een Amerikaanse navigatie? Maar goed, misschien ook een tip voor jullie, mocht je ooit door Amerika gaan reizen.

dag1_Palm_Springs_Redondo

Sambal bij?

Op het winkelcentrum van Redondo Beach is tevens een heerlijke Aziatisch Wok-tentje (ik weet alleen even de naam niet meer, maar er zaten een hoop lokale bewoners en dat is een goed teken) Na al dat vliegtuig eten ging dat er heel goed in! Ik had Ramen Noodles met beef en broccoli. Dylan ging voor een krokante kip met rijst. Typisch Amerikaans en het zal je verbazen dat dit slechts een paar dollar kostte. Houdt er alleen rekening mee dat in de VS er nog overal BTW bovenop komt. Met onze buikjes vol is het tijd om de reis te beginnen. Het is inmiddels half negen s’avonds lokale tijd, en we moeten nog naar Palm Springs. Wij hadden natuurlijk gepland smiddags al naar Palm Springs te rijden, maar met al die vertragingen was dat helaas niet meer mogelijk.

Diamond Lane

Dus wij met een noodgang naar Palm Springs gereden via de ‘Diamond Lane’ van I(nterstate)91 en I60.  Dit is de meest linkse baan op de snelweg, aangeduid met een ruitje op de rijbaan, en enkel bedoeld voor auto’s met 2 of meer personen. Een soort van ‘Spitsbaan’ zeg maar. En ik zal je zeggen, we waren een van de weinigen die hem deze vakantie gebruikten. Al met al kwamen we rond 23:00  uur aan in Palm Springs. Helaas was het al donker, maar we kregen nog een aardige impressie van de vele palmbomen die in dit stadje staan.

dag1_Palm_Springs_Best_Western

Compleet gebroken ploffen wij neer in ons bedje bij het Best Western Las Brisas hotel. Dit is een keten waar ik vaker gebruik van heb gemaakt, en hun bedden liggen zo heerlijk. En dat voor een vriendelijk prijsje. Bijkomstig voordeel is ook dat er vaak eigen parkeerterein is (dus geen parkeerkosten) en ontbijt is ook vaak inclusief. Dit hoge KingSize bed lag heerlijk, dus eindelijk kon het gesnurk beginnen.

Tot zo ver ons eerste dagje, binnenkort volgen nog veel meer reisblogs van onze rondreis door West USA.

p.s. vandaag hebben wij 130 miles afgelegd (ca. 210 KM)

genieten_groetjes_betty

(Bron Header Foto: Bestwestern.com)

Category: Reisblogs Amerika Tags: Amerika, Los Angeles, Palm Springs, reisblog

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Omelet met spekjes en champignons
Next Post: Rondreis West USA – dag 2: Phoenix »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • 7x Recepten met boerenkool 7x Recepten met boerenkool

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • #JACKFRUITCHALLENGE
Ken jij Jackfruit al? Dit vlezige stukje fruit is een heerlijk alternatief voor een stukje vlees. Ik maakte er deze vegan kapsalon van maar in de vlog die nu online staat zie je nog veel meer lekkere recepten met jackfruit voorbijkomen. Doe mee met de challenge en maak ook eens JOUW favoriete gerecht met Jackfruit, en laat ons weten wat je er van vind! Eet smakelijk! .
. 
#jackfruit #vegan #kapsalon #vegetarisch #zoeteaardappel #rodebiet #wortel #veggies #plantbased #receptinbio
#jackfruittastetour #samenwerking
http://bit.ly/2V9GnGF
  • Zorg jij goed voor jezelf? Je weerstand kan namelijk wel een oppepper gebruiken in tijden van ziekte of om juist proberen te voorkomen dat je ziek wordt. Momenteel zit ik lekker een grapefruit te verorberen en bedenk dat je er ook een lekkere weerstand smoothie van kan maken. Het recept staat reeds online, zie klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#grapefruit #getwellsoon #ziek #weerstand #veggies #fruit #plantbased #vegan #smoothie #groenesmoothie
http://bit.ly/2V9CYaT
  • #PASTA
Voor de liefhebbers van pasta heb ik weer een lekker lijstje voor jullie samengesteld! Met deze 10x vegetarische pasta recepten zet je elke week een heerlijk gezonde en vegetarisch gerecht op het menu. Welke is jouw favoriet?
.
.
#klikbarelinkinbio #deweekisweerdoormidden #woensdag #pasta #vegetarisch #tartufo #spinazie #linguine
http://bit.ly/2VbNUoD
  • Kijk ze zitten dan! Twee foodies die duidelijk heel blij worden van de @amsterdam_arepas! Wie had gedacht dat zo'n klein mais broodje zoveel plezier met zich mee kan brengen. Kennen jullie de arepa's al? Het is een nationale trots uit Venezuela! Wij brachten een bezoekje aan de popup store tijdens de #jackfruittastetour deze maand en sindsdien ben ik thuis ook helemaal in de ban van dit veelzijdige stukje fruit. En aankomende vrijdag vertel ik je er meer over!
De prachtige foto's zijn gemaakt door @mvoorbergen!
.
.
#amsterdam #jackfruit #arepa #amsterdamarepas #vegan #vegetarisch @thelemonkitchennl
  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee