Op deze Meatless Monday maakte ik een lekker zomers en vegetarisch gerecht met ei klaar! Ga lekker genieten van deze luchtige omelet met groene groenten, feta en Italiaanse kaas. Die beviel namelijk zo goed dat ik het recept ervan jullie natuurlijk niet wil onthouden!
Goedgevulde omelet met groene groenten
Zo hartje zomer, als het goed warm is buiten, heb ik meestal geen enorme trek. Ik eet dan het liefst wat luchtigs en fris, met lekker veel groenten. Dit gerecht is dan ook lekker als lichte, vegetarische maaltijd op warme zomeravonden. Maar hij doet ook prima dienst als goedgevulde lunch! Je kunt dit vegetarische gerecht me ei tevens met een stuk zacht ciabattabrood of een pistolet serveren. Indien je het brood achterwege laat heb je gewoonweg een lekker low carb gerecht om van te smullen! Nu heb ik als vulling avocado, spinazie en tuinerwten genomen. Maar je kun natuurlijk ook andere groene groenten gebruiken, zoals gegrilde groene asperges of zelf gegrilde courgette (uit de oven). Gebakken peultjes of simpelweg rucola sla zijn ook heel erg lekker in dit recept!
Nog meer vegetarische recepten met eieren
Een gerecht met eieren geeft namelijk al snel een verzadigd gevoel. En omdat eieren ijzer, vitamine B12 en natuurlijk eiwitten bevatten zijn ze een perfecte vervanger voor vlees. Dat eieren daarom in de hoofdrol heel goed passen op de Meatless Monday hebben we al eerder ontdekt bij Betty’s Kitchen. Niet alleen maak je er dit recept voor vega omelet met groene groenten en feta mee. Maar ken je bijvoorbeeld ook al deze eimuffins met quinoa, blauwe kaas en champignons? Daarnaast haal je vakantieland Spanje ook een stukje dichter bij huis met het recept voor deze Spaanse tortilla met aardappel? Varieer er dus lekker op los en geniet van nog meer vegetarische recepten met eieren!
Recept: Omelet met groene groenten en feta
Op deze Meatless Monday maakte ik een lekker zomers en vegetarisch gerecht met ei klaar! Ga lekker genieten van deze luchtige omelet met groene groenten, feta en Italiaanse kaas. Die beviel namelijk zo goed dat ik het recept ervan jullie natuurlijk niet wil onthouden!
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 4 eieren
- 1 avocado
- 1 flinke hand verse spinazie
- 70 gr tuinerwten (bv. ontdooid uit de diepvries)
- 2 el volle kwark
- 2 el crème fraîche
- 75 gr feta
- 40 gram Grana Padano kaas
- 1 tl gedroogde peterselie
- Peper en zout
- Chilivlokken
- Kokosolie om te bakken
Instructions
- Kluts in een kom de eieren los met de kwark, peterselie en flink wat peper en zout. Verwarm de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet de helft van het eimengsel in de pan en bak totdat de bovenkant droog begint te worden. Draai en bak de andere kant ook lichtbruin. Herhaal dit voor de andere helft van het eimengsel.
- Snij de avocado in blokjes. Ik doe dat altijd door de avocado te halveren, de pit te verwijderen en vervolgens horizontaal en verticaal in te kepen met een mesje. Dan lepel ik het vruchtvlees uit de schil en heb je meteen kant en klare blokjes. Én ook nog schone handen 😉
- Verkruimel ook alvast de feta en rasp de Grana Padano kaas indien nodig. De verse spinazie snij je fijn.
- Zodra de omeletjes klaar zijn leg je ze op 2 borden. Besmeer met de crème fraîche. Vervolgens verdeel je de spinazie, feta, avocado, erwtjes en Grana Padano kaas eroverheen. Bestrooi als laatste met de chilivlokken (hoeveelheid naar eigen wens) en ze zijn klaar om te serveren.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze omelet met groene groenten en feta wilt gaan maken!
Geef een reactie