• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Witlof stamppot met piccalilly

Witlof stamppot met piccalilly

5 februari 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens deze winterse weken kunnen we natuurlijk niet om de stamppotten heen. Hou je wel van een beetje pit en een zuurtje bij je stoemp? Maak dan deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly!

Witlof Stamppot met tafelzuren van Kesbeke

In een poging wat vaker witlof op tafel te zetten, leek het mij leuk eens een keertje een stamppot hiermee te maken. Veel mensen vinden de smaak van witlof wat bitter, maar omdat dit recept voor witlof met ham en kaas uit de oven zo populair is, besloot ik om nog een bijzonder recept met witlof uit te proberen. Stamppot doet het altijd goed rond deze tijd van het jaar en gepimpt met de overheerlijke en oer-Hollandse tafelzuren van Kesbeke moest dit natuurlijk wel een heerlijk recept worden! Met ingelegde Amsterdamse zilveruitjes en piccalilly, die ik het liefst bij alle stamppotten zou willen serveren.

Ben jij ook zo’n liefhebber van witlof? Check hier maal liefst 10x lekkere recepten met witlof op een rijtje.

recept witlof stamppot met piccalilly, appel en tafezuren van Kesbeke © bettyskitchen
recept witlof stamppot met piccalilly, appel en tafezuren van Kesbeke © bettyskitchen

Nog meer Stamppot recepten

Naast dit recept voor witlof stamppot hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere stamppot recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld eens een rode bietenstamppot met geitenkaas en geroosterde pompoen. Of ga voor een preistamppot met drie soorten kaas en een lik Kesbeke grove mosterd, gewoon te vinden in de supermarkt! Ben je fan van de appeltjes in onderstaand recept? Probeer dan ook eens een romige Hete Bliksem en serveer bijvoorbeeld met pulled pork! Zo kun je lekker gaan variëren met stamppotten deze winter!


Print

Recept: Witlof stamppot met piccalilly

recept witlof stamppot met piccalilly, appel en tafezuren van Kesbeke © bettyskitchen
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel en zilveruitjes zorg je voor een lekkere bite. Pickles en piccalilly zijn heerlijk bij heel veel stamppot of hutspot recepten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 kilo kruimige aardappels,
  • 800–1000 gram witlof,
  • 30 gram roomboter,
  • 2 (Goudreinet) appeltjes,
  • 4 kip braadworsten,
  • 4 eetlepels Kesbeke zilveruitjes, uitgelekt,
  • 100 ml (warme) melk,
  • 4 eetlepels Kesbeke piccalilly.

 

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in parten. Vul een ruime pan met een ruime hoeveelheid water en snufje zout en breng hierin de aardappels aan de kook gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen pluk je het buitenste blad van de witlof. Snijd de harde onderkant er af en snijd vervolgens elke witlof overlangs in de lengte. Kerf de harde kern er uit en snijd vervolgens de witlof in stukken. Spoel de witlof even af onder de kraan, laat uitlekken en voeg ook toe aan de aardappels. Laat samen nog eens 10 minuten extra doorkoken.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt 20 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelblokjes lichtbruin en gaar. Voeg de zilveruitjes toe en bak ook 1 minuut mee. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Verhit de koekenpan opnieuw en voeg de overgebleven 10 gram boter toe. Bak hierin de braadworsten rondom aan en gaar gedurende 12-15 minuten.
  5. Giet ondertussen de aardappels met witlof af, stop terug in de pan, voeg de melk toe en stamp tot puree. Schep hier vervolgens de appels en zilveruitjes doorheen en verdeel over 4 borden. Snijd de braadworsten in plakken en serveer deze met de piccalilly bij de witlof stamppot.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: stamppot, witlof, braadworst, appel, Kesbeke, piccalilly

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept witlof stamppot met piccalilly, appel en tafezuren van Kesbeke © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem thuis wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, Appels, Kesbeke, piccalilly, pickles, samenwerkingen, stamppot, uitjes, witlof, zilveruitjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Picanha van de BBQ
Volgend bericht: Bulletproof Koffie (keto) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in