• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Zoete aardappelsoep met linzen

Zoete aardappelsoep met linzen

22 mei 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

De Meatless Monday van vandaag is deze gezonde en voedzame zoete aardappelsoep met linzen. Een heerlijke maaltijdsoep, bomvol groenten en vezels, maar bovenal: lekker!!

Mijn man Patrick is nou niet bepaald een liefhebber van zoete aardappels, dus hij keek me wat teleurgesteld aan toen ik dit op het menu had staan. Maar de zoete aardappelsoep werd na het bereiden toch even geprobeerd en hij was zeer positief verrast! Er ging een hele kom soep naar binnen, dus dan weet je wel genoeg! Check hier sowiezo 10x lunchrecepten met zoete aardappel op een rijtje.

Zoete aardappelsoep met linzen

Heerlijke zoete aardappel recepten

Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe je kunt variëren met zoete aardappels. Nu maakte ik dus deze soep, maar eerder plaatsten we op Betty’s Kitchen ook dit Italiaanse stamppotje met zoete aardappel en deze Good morning Juice met zoete aardappel. Je kunt er trouwens ook heel goed mee bakken: ik heb al een lekker bakrecept met zoete aardappel in gedachten, die ik binnenkort met jullie zal delen. Zoete aardappels zitten vol vezels waardoor je langer een vol gevoel en daarbij behorende energie hebt. Hetzelfde geldt voor linzen, dus geloof mij: na die kom zoete aardappelsoep, was ons hongergevoel voor aardig wat uurtjes gestild hoor.


Print

Recept: Zoete aardappelsoep met linzen

Zoete aardappelsoep met linzen
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 kommen soep 1x
  • Category: Soepen

Ingredients

Scale
  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Stuk verse gember, ongeveer 2 cm.
  • 100 gram linzen (uit blik)
  • Flinke hand geraspte vegetarische kaas
  • 100 ml. dikke kokosmelk
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 el. mosterd
  • 1 el. gedroogde koriander of een paar takjes verse
  • 1 el. paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Breng water met een snufje zout aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de aardappels in ongeveer 12 minuten gaar. Prik ze na de kooktijd in met een vork om te kijken of ze zacht genoeg zijn.
  2. Ondertussen schil en snij je de knoflook en gember heel fijn. Snij de ui alvast in stukjes en de prei in dunne halve ringen. Verwarm 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Verwarm de gember en knoflook een minuut in de olie en voeg dan de ui en prei. Zodra de ui glazig wordt voeg je het paprikapoeder en de linzen toe en roer je alles goed door elkaar. 
  3. Rooster in een kleine droge koekenpan ondertussen de pompoenpitten. Schud regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
  4. Kook 750 milliliter water en los daarin de bouillonblokjes op. Voeg dit toe aan het ui-prei-linzenmengsel, samen met de kokosmelk. Zodra de zoete aardappels gaar zijn giet je ze af en voeg je ze toe in de hapjespan.
  5. Mix de soep vervolgens tot een egaal mengsel met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer de koriander en mosterd erdoorheen. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe. 
  6. Als je dit nog niet hebt gedaan, rasp de vegetarische kaas dan grof. Serveer de zoete aardappelsoep met de vegetarische kaas en geroosterde pompoenpitten overheen gestrooid. 

Bewaartip: Je kunt deze zoete aardappelsoep met linzen nog prima zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je over hebt kun je dit dus lekker de dag erna opwarmen voor de lunch. Of maak gewoon wat extra zodat je zeker weet dat je wat overhoudt!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Zoete aardappelsoep met linzen

Category: Soep Recepten Tags: Afrikaanse keuken, Caribische Keuken, hoofdgerechten, linzen, mosterd, Nanda Appelman, pompoenpitten, prei, vegetarisch, zoete aardappel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan
Volgend bericht: Frans brood uit de broodbakmachine »

Lees Interacties

Reacties

  1. N. Borrel

    22 februari 2021 om 1:47 pm

    Ik vroeg me af waarom je de zoete aardappel apart kookt. Is de smaak zo anders dan als je alles samen kookt?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in