• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Muhammara dip (video)

Muhammara dip (video)

3 juli 2020 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Ga je binnenkort weer borrelhapjes maken? Zet dit recept voor muhammara op je lijstje! Deze eenvoudige dip met geroosterde paprika en walnoten is een tikkeltje zoet en past perfect bij pita broodjes of stukjes groenten.

Borrelhapjes met verschillende soorten dips

Diegenen die deze website al wat langer volgen weten het maar al te goed: Betty houdt van borrelen en een goede dip mag dan absoluut niet onbreken! Het liefst maak ik borrelhapjes met verschillende soorten dips en zet hier een grote mand afgebakken (pita)broodjes bij. Van zelf hummus maken van gedroogde kikkererwten, aubergines grillen voor een kommetje baba ganoush, of aan de slag met yoghurt om zelf labneh te maken. Ik draai mijn hand niet om voor een goede dip! Maar er ontbrak al een poosje een wat zoete dip op tafel en die heb ik nu dan eindelijk gevonden in deze Muhammara dip!

recept muhammara dip met paprika en walnoten © bettyskichen.nl

Wat is muhammara dip?

Muhammara is een stevige dip van geroosterde rode paprika en walnoten! Het vind zijn oorsprong in Syrie en wordt ook in omliggende landen gegeten met een stukje pita brood of platbrood. Deze dip kom je dus ook tegen bij Libanese restaurants, maar ook Turkse keuken en Arabische landen. Ik heb er voor gekozen om de zoetere punt paprika’s te roosteren. Maar je kunt ook gegrilde paprika’s uit pot of gedroogde paprika’s gebruiken. Door de walnoten krijg je een mooie bite en romigheid. Maar het maakt de dip ook redelijk gezonde. Er worden van origine geen granaatappelpitjes gebruikt in de muhammara, enkel granaatappel melasse (stroop). De pitjes staan natuurlijk wel mooi ter decoratie of voor erbij!


Recept video: Muhammara dip

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Muhammara dip

recept muhammara dip met paprika en walnoten © bettyskichen.nl
Print Recipe

Ga je binnenkort weer borrelhapjes maken? Naast de bekende hummus, of baba ganoush zet je ook dit recept voor muhammara op je lijstje! Deze eenvoudige dip met geroosterde paprika en walnoten is een tikkeltje zoet en past perfect bij pita broodjes of stukjes groenten. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Mediterrane
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 4 rode punt paprikas
  • 100 gram gepelde walnoten,
  • 1 flinke tl gemalen komijn,
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • halve theelepel ‘crushed chili’s of cayennepeper
  • 4 el granaatappel melasse,*
  • olijfolie van goede kwaliteit,
  • peper & zout.
  • Pita broodjes

( * Je kunt de granaatappel melasse ook vervangen door 2 el balsamico azijn en 2 eetlepels honing.)

Voor erbij:

  • gesneden rauwkost,
  • flatbread, (zelfgemaakte) naanbroodjes of pita broodjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht).
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de steel en zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven.
  3. Ondertussen pel je de knoflook en snijd fijn. Pers tevens de citroen uit en vang het sap op. Tip: prik met een vork in de citroen om meer sap los te maken.
  4. Haal de paprika;s uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Verwijder eventuele zwarte vellen.
  5. Doe de knoflook, granaatappelmelasse, walnoten, citroensap, komijn en cayennepeper in de kom van je keukenmachine. Voeg de geroosterde paprika’s toe en meng alles tot een grof mengsel. Proef tussendoor even de dip en breng desnoods nog wat meer op smaak met zout & peper of zelfs citroen.
  6. Serveer direct of bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje (max. 1 week).

Eet smakelijk!

Notes

Serveertip!  de muhammara dip eet je met wat flatbread of afgebakken pita’s. Gebruik zelfs als boterham beleg – lekkere dikke plak zuurdesembrood! – en verkruimel er dan feta kaas overheen!  

Keywords: dip, granaatappel, komijn, walnoten, pitabrood

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept muhammara dip met paprika en walnoten © bettyskichen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je muhammara dip zelf wilt maken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: chilipepers, citroen, Glutenvrij, granaatappel, knoflook, komijn, Levantijnse keuken, Midden-Oosten, muhammara, Paprika, pitabroodjes, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Millionaires Shortbread
Volgend bericht: Croissant krans met aardbei en mascarpone »

Lees Interacties

Reacties

  1. Henny

    26 maart 2021 om 3:00 pm

    Dank je wel voor het recept, super lekker is het, evenals je baba ganoush die ik ook regelmatig maak.

    Groet Henny

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 maart 2021 om 12:53 pm

      Goed om te horen Henny,
      dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in