• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Vegan Millionaires Shortbread

Vegan Millionaires Shortbread

1 juli 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Oeh la la! Een van de meest decadente versnaperingen is natuurlijk een combinatie van karamel en chocolade! Deze Millionaires shortbread zijn een vegan alternatief op het echte werk, maar daardoor misschien zelfs nog lekkerder!

Experimenteren met vegan millionaires shortbread

Deze dame experimenteert steeds vaker met vegan recepten. Dit komt natuurlijk ook omdat wij thuis steeds meer vegetarisch en vegan eten. Nu is een van mijn favoriete producten om mee te bakken en zoet creaties te maken Dulche de Leche! Deze karamel gemaakt van gecondenseerde melk is hemels en vond ik moeilijk na te maken als vegan variant voor o.a. millionaires shortbread. Totdat ik een zak dadelpasta tegenkwam tenminste! Na een hap wist ik meteen dat dit een mooi alternatief zou kunnen zijn voor vegan karamel recepten en wilde dit daarom ook graag even met jullie delen!

Kun je ook zelf dadelpasta maken?

Jazeker! De verse dadels dien je dan voor te weken in water en deze pureer je dan in de keukenmachine. Maar een kant-en-klare zak of pot uit de winkel is wel zo makkelijk, zeker als je dit recept voor vegan millionaires shortbread gaat maken. Met een bodem van amandel en kokos en een verrukkelijke tussenlaag van dadelpasta karamel! Alleen nog aftoppen met chocolade en je voelt je de koning te rijk!

recept vegan millionaires shortbread © bettyskitchen.nl
recept vegan millionaires shortbread © bettyskitchen.nl

Nog meer vegan tussendoortjes

Maar voor de veganisten onder jullie hebben wij naast deze vegan millionaires shortbread ook nog meer andere vegan tussendoortjes op de site staan. Wat dacht je van deze vegan lemon bars of gruwelijk lekkere zwarte bonen brownies? Zo mis je echt helemaal niets hoor! Ook lekker zijn deze Lemon Cake Balletjes en deze havermouttaartjes met pompoen en chocolade. Met de dadelpasta maakte ik overigens ook deze vegan havermouttaart met witte chocolade en rood fruit! Oeh la la wie had dat gedacht?!


Print

Recept: Vegan Millionaires Shortbread

recept vegan millionaires shortbread © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Oeh la la! Een van de meest decadente versnaperingen is natuurlijk een combinatie van karamel en chocolade! Deze Millionaires shortbread zijn een vegan alternatief op het echte werk. Met een bodem van amandel en kokos en een verrukkelijke tussenlaag van dadelpasta karamel! Alleen nog aftoppen met chocolade en je voelt je de koning te rijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minuten + koelen
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Ingredienten shortbread bodem:

  • 100 gram gemalen kokos,
  • 100 gram amandelmeel,
  • ½ theelepel bakpoeder,
  • 80 gram kokosolie, gesmolten,
  • 50 gram dadelpasta,
  • 1 theelepel vanille extract.

 

Ingredienten vegan karamel:

  • 200 gram dadelpasta,
  • 200 ml kokosmelk, uit blik,
  • Snufje zout.

 

Topping:

  • 100 gram pure vegan chocolade, in blokjes,
  • 100 gram vegan melk chocolade, in blokjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de binnenzijde van een vierkant bakblik (25×25 cm) met bakpapier.
  2. Maak als eerste de shortbread bodem: Meng hiervoor de kokos, het amandelmeel en bakpoeder in een ruime kom. Voeg de gesmolten olie, dadelpasta en vanille toe en kneed goed door tot een compact deeg. (Dit kan eventueel ook in een foodprocessor gemengd worden).
  3. Druk het deeg uit tot een egale plak in het bakblik. Bak de shortbread gedurende 20 minuten in de oven. Haal uit en laat goed afkoelen.
  4. Ondertussen maak je de vegan karamel: Stop de dadelpasta in een kookpannetje, schenk de kokosmelk erbij en verwarm al roerende tot een pasta. Breng op smaak met een snufje zout. Giet de vegan karamel op de shortbread bodem. Dek het bakblik af met folie en laat de karamel opstijven gedurende 3 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de pure en melk chocolade blokjes au-bain-marie en giet dit bovenop de karamel laag. Kantel het bakblik met je handen om de gesmolten chocolade egaal te verdelen. Zet het blik nog een extra uur in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
  6. Snijd de vegan Millionaire’s shortbread in vierkantjes of driehoekjes en geniet. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: shortbread, vegan, karamel, dadelpasta, chocolade,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan millionaires shortbread © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Millionaires shortbread wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: amandelmeel, Britse keuken, chocolade, dadels, Glutenvrij, karamel, kokos, kokosmelk, kokosolie, lactosevrij, Millionaire Shortbread, vanille, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Overnight Chia-Oats met spirulina
Volgend bericht: Muhammara dip (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in