• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)

Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)

19 mei 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Zelf Cheeseburgers maken is natuurlijk erg lekker, maar heb je ook wel eens je burger broodje vervangen door een donut? Het klink misschien gek, maar deze Donut burger is echt fantastisch!

De Donut Burger is vernoemd naar Luther Vandross

Een food hybride is een gerecht waarbij je twee (soorten) gerechten tot een smakelijk geheel combineert. Een geslaagde pairing kwam tevens tot stand bij dit recept voor mijn hotdog pizza! Na een beetje speurwerk kwam ik op het internet ook de Donut Burger tegen! Krispy Creme is een internationale donut keten die een hamburger, of eigenlijk cheeseburger serveert op een Krispy Creme donut bun! Ja dat lees je goed! Deze Luther Burger op een donut broodje is vernoemd naar soulzanger Luther Vandross! Het is niet een heel gezonde keuze, maar wij hebben hem zelf geprobeerd en vonden het best lekker! Wil jij hem zelf ook eens maken, dan heb ik hieronder het recept voor je vertaald.

  • recept donut burger met kaas en bacon © bettyskitchen.nl
recept donut burger met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Nog meer burger recepten om van te smullen

Vind jij deze Luther Donut Burger een beetje ‘too much‘ van het goede? Dan heb ik uiteraard ook andere (meer gezondere) burger recepten voor je op deze website staan! Ga bijvoorbeeld aan de slag met het recept voor een klassieke broodje hamburger maken! Daarnaast zijn deze hamburgers met feta en spinazie ook een aanrader! Een goede visburger kan ik op zijn tijd ook zeker waarderen en daar is deze Aziatische zalmburger echt perfect voor! Ga je liever voor vegetarisch? Dan is deze Portobello burger met avocado om van te smullen! Heb je ook ooit wel eens gedacht dat je een groente burger kan maken van spliterwten?


Print

Recept: Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)

recept donut burger met kaas en bacon © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Zelf Cheeseburgers maken is natuurlijk erg lekker, maar heb je ook wel eens je burger broodje vervangen door een donut? Het klink misschien gek, maar deze Donut burger is echt fantastisch! Nagemaakt van de bekende Luther Burger van Krispy Kreme! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10-15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 langwerpige repen ontbijtspek of bacon
  • 2 donuts
  • 2 biologische hamburgers
  • 2–4 (vierkante) plakken cheddar
  • olie of bakboter.

Extra:

  • keukenpapier
  • spatel

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan of bakplaat, zonder olie of boter, op medium vuur. Bak vervolgens de plakken bacon uit en lekker krokant. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Snijd de donuts doormidden, deze vormen het burger broodje. Stop de donuts met de snijkant in het achtergebleven bakvet en bak even kort de donuts aan tot de snijvlakken licht bruin kleuren en wat krokanter zijn. Schep uit de pan op een serveerbord.
  3. Verwarm nu een beetje olie en of boter en bak hierin de hamburgers gaar. Check de verpakking voor de juiste bereiding en tijd. Ik hou over het algemeen 5 minuten per kant, op middelmatig vuur aan. Druk tussendoor de burger regelmatig zachtjes aan met een spatel om het opbollen tegen te gaan. Je wilt echt proberen je burgers zo plat mogelijk te houden.
  4. Draai de burgers nog een laatste keer om en plaats de kaas bovenop. Deze zal binnen een minuut gaan smelten.
  5. Leg de burgers op de onderste helften van de donuts. Plaats hier de baconstrips bovenop en dek af met de bovenste helften van de donuts. Serveer direct!

Keywords: Burger, hamburger, vlees, donut, food hybride, kaas, bacon, cheddar

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept donut burger met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je eens deze cheeseburger op een donut broodjes wilt uitproberen. Wat vindt jij van deze Donut burger?

Category: Vlees Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Bacon, Burgers, cheddar, donuts, food hybrids, Kaas, ontbijtspek, rundvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Asperge muffins met ham en kaas (video)
Volgend bericht: Lemonade Scones (met slechts 4 ingrediënten) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in