Print

Recept: Scones met slechts 4 ingrediënten

recept lemonade scones met slechts 4 ingredienten Bettys Kitchen

Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7UP of Sprite! Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden / 200 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een kom de bloem met het bakpoeder. Schenk hier de Sprite of 7-up en de slagroom bij. Gebruik een spatel of houten lepel om het geheel samen te mengen, maar roer hierbij niet teveel (dan verliest het deeg zijn luchtigheid). Eventueel kun je nu ook de gewelde rozijnen door het deeg heen kneden.
  3. Bestuif een werkblad met flink wat bloem, en druk het deeg uit tot een vierkant of rechthoek. Laat de plak lekker dik en het liefst niet uitrollen. Snijd met een mes of pizzaroller 16 vierkantjes uit het deeg, en leg deze op de bakplaat.
  4. Bak de Lemonade scones in 12-13 minuten af, in de voorverwarmde oven. Laat de scones vervolgens een klein beetje afkoelen en daarna kun je heerlijk gaan smullen!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Om de rozijnen te wellen overgiet je deze met water dat net van de kook af is en laat 10 minuten staan. Giet daarna af en dep droog met keukenpapier. Laat iets afkoelen alvorens door het deeg heen te kneden.

Keywords: scones, high tea, bloem, 7up, slagroom, jam,