• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Kokos makronen maken

Kokos makronen maken

2 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Het is weer eens tijd voor een heerlijke zoete versnapering, want daar wordt iedereen vrolijk van! Wij gingen aan de slag met zelf kokos makronen maken en geloof me: na het proeven hiervan ga je ze nooit meer in de winkel kopen!

Zelf kokos makronen maken + variaties

Mede door de lockdowns afgelopen jaar zijn wij gewoonweg wat slimmer en beter boodschappen gaan plannen. Ook werd er meer recepten gekookt of gebakken met spullen die veelal achterin de voorraad kast stonden. Thuis kwamen de blikken gecondenseerde melk op tafel en ik vond ook een flinke zak kokosrasp terug. Omdat dochterlief de laatste tijd de smaak van mini-bakker flink te pakken heeft, besloot ik om dus met haar zelf kokos makronen te gaan maken. En dat met succes! Inmiddels hebben we zelfs ook wat variatie recepten onder de knie dus die kan ik meteen met jullie delen zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met deze ‘sneeuwballen’ zoals mijn dochter ze ook wel eens noemt.

Nog meer recepten met gecondenseerde melk

De basis van voor het maken van deze kokos makronen is natuurlijk kokos, maar ook gecondenseerde melk. Dat is een dikke stroperige substantie, vaak te koop in blik, en is niets meer dan ingekookte melk met suiker. Het is heerlijk zoet en je kunt er tal van zoete bakrecepten mee maken. Als je gecondenseerde melk namelijk nog langer (au-bain marie) verwarmt, dan krijg je namelijk karamel, dus ideaal voor het maken van (chocolade) fudge. Maar ook deze chocolade-karameltaart maak je met een blikje gecondenseerde melk. Laten we vooral ook niet de Banoffee Pie vergeten, die bij ons een echte lente favoriet is tijdens Pasen bijvoorbeeld! Varieer er dus lekker op los met deze recepten met gecondenseerde melk.


Print

Recept: Kokos makronen maken

recept kokos makronen maken
Print Recipe

Met dit recept voor kokos makronen maken kun je eenvoudig zelf aan de slag met deze ronde kokoskoeken. Ze zijn glutenvrij maar zo lekker zacht van textuur. De geraspte kokos met gecondenseerde melk maken het een lekker zoet tussendoortje om van te genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8–9 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 60 gram eiwit (van ca 2 eiwitten)
  • snufje zout
  • 200 gr gecondenseerde melk (half blikje)
  • 175 gr geraspte kokos
  • 3 el amandelmeel.

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • spatel
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet de eiwitten met een snufje zout in een beslagkom en mix op lage snelheid heel veel zuurstof in de eiwitten. Gedurende 10 minuten zet je de mixer steeds een tandje hoger in snelheid tot er blijf doorkloppen tot er uiteindelijk ‘pieken’ vormen. Zet daarna de keukenmixer uit.
  3. Giet de gecondenseerde melk erbij en voeg ook de geraspte kokos en amandelmeel toe. Spatel vervolgens het geheel goed door zodat je een brokkelig kokosdeeg krijgt.
  4. Gebruik een ijsscoop om 8-9 bolletjes te vormen. Plaats deze met de vlakke kant op een bakplaat en zorg dat ze evenredig uit elkaar liggen.
  5. Bak de kokosmakronen gedurende 15-20 minuten af in de oven en laat daarna op de bakplaat buiten de oven afkoelen.
  6. Je kunt de kokosmakronen in een luchtdicht bakje gedurende nog max 2 dagen bewaren. Maar ze zijn natuurlijk op hun best als je ze dezelfde dag nog opeet.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatie recepten:

Speculaas-kokosmakronen

Voeg 1 theelepel speculaaskruiden toe aan het beslag. Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de afgekoelde speculaas-makronen en laat opstijven.

Limoen-kokosmakronen

Spatel de geraspte schil van een halve limoen mee in het beslag.Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de bovenkant. Bestrooi vervolgens de chocolade met wat gecrushde gevriesdroogde frambozen of aardbeien. Laat de chocolade uitharden.

Chocolade-kokosmakronen

Smelt 80 gram pure chocolade en ‘dip’ de bovenkant van de makronen in de chocolade. Zet terug neer op bakpapier en bestrooi de chocolade met een klein snufje salt flakes of een klein snufje vers gemalen peper. Laat de chocolade uitharden.

Keywords: kokos, koekjes, glutenvrij, eiwitten, amandelen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kokos makronen wilt gaan maken!

Category: Koekjes recepten Tags: amandelmeel, eieren, eiwitten, gecondenseerde melk, Glutenvrij, koekjes, kokos, limoen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Salade met burrata, asperges en ham
Volgend bericht: Gebakken rijst met ei (fried rice) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in