• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Chocolade karamel taart (video)

Chocolade karamel taart (video)

2 maart 2019 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Kun je niet kiezen tussen chocolade of karamel? Geen probleem want dit zoete stukje komt rechtstreeks uit de hemel gevallen! Een chocolade karamel taart waarbij je kunt genieten van het beste van twee smaken!

Een soort Millionaire’s Shortbread taartje

No worries, dan is dit de meest eenvoudige chocolade karamel taart die je kunt maken. Het is een soort Millionaire’s Shortbread taartje geworden en een beetje doe-het-zelver heeft de ingrediënten zoals roomboter, bloem, gecondenseerde melk en chocolade waarschijnlijk al standaard op voorraad liggen. Ben je fan van deze combinatie? Maak dan ook eens de chocolade-karamel pretzeltaart of deze (sinterklaas) fudge met kruidnoten.

recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl

Een chocolade karamel taart met zanddeeg bodem

De bodem van deze chocolade karameltaart is namelijk gemaakt van een eenvoudig zanddeeg, dat eerst ‘blind’ word gebakken. Daarna gaat er een dikke laag karamelcrème overheen en bovenop een dikke laag gesmolten chocolade.  Ik hoop dat jullie er net zo’n fan van worden als wij zijn. Dan zit geluk blijkbaar dus toch in een klein hoekje.

Kookvideo: Chocolade Karamel taart:


Print

Recept: Chocolade Karamel taart

recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze chocolade karameltaart is zeer eenvoudig om te maken. Met gecondenseerde melk en bovenlaag van pure chocolade.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minuten.
  • Yield: 8–10 personen 1x
  • Category: Taart

Ingredients

Scale
  • 1x recept zanddeeg (vers gemaakt, of uit de vriezer),
  • 1 blikje gecondenseerde melk (380 ml),
  • 2 volle eetlepels (karamel) stroop,
  • 60 gram roomboter (in stukjes),
  • 200 gram chocolade (70%),
  • 2 eetlepels slagroom (ongeklopt),
  • beetje extra boter + poedersuiker.

Extra:

  • lage taartvorm 20 cm, met losse bodem,
  • bakbonen of bak-rijst,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Maak als eerste het zanddeeg , of haal uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.. Beboter de taartvorm en ‘stof’ deze af met een beetje poedersuiker.
  3. Rol het zanddeeg uit (ca. 5 mm dik) en bekleed hier de taartvorm mee. Trim de randjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. (ps. Je zult wat deeg overhouden omdat de vorm een slagje kleiner is als het recept. Dit deeg kun je invriezen (niet een 2e keer!) of gebruik het restant om bijvoorbeeld een paar koekjes te maken.) ChocoCaramel 2-001
  4. Leg een velletje bakpapier op de bodem, en vul deze met rijst of bakbonen. Bak de bodem gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de rijst (of bakbonen) en bak de taart een extra 10 minuten. Laat hierna goed afkoelen.ChocoCaramel 3-001
  5. Verwarm een steelpannetje, op laag vuur, met de gecondenseerde melk, boter en stroop, en breng zachtjes aan de kook. Blijf voortduren roeren (om aanbranden te voorkomen) en laat 2-3 minuten doorkoken. De karamel is nu net pudding. Giet de karamel op de deegbodem en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. ChocoCaramel 4-001
  6. En ten slotte: breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een steelpan, op laag vuur. Draai het vuur uit en roer de slagroom er door heen. Het mengel wordt meteen dikker, en dient direct over de taart uitgesmeerd te worden. Met de bolle kant van een lepel kun je nu een paar keer zachtjes op de chocolade tikken en deze een beetje omhoog trekken. Daardoor krijg je van die warrige pieken op de taart. Laat daarna nogmaals 30 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Bestrooi de chocolade karamel taart met cacao, snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. Dan is hij minstens 3 dagen houdbaar.

Keywords: chocolade, karamel, taart, gecondenseerde melk, cacao, zanddeeg

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl
recept chocolade karamel taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met deze chocolade karamel taart!

Category: Taart Recepten Tags: bloem, chocolade, Donna Hay, gecondenseerde melk, karamel, koekjes, oven

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reis- en restauranttips Edinburgh
Volgend bericht: Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lobke

    19 april 2014 om 8:54 pm

    Gewoon even een vraag uit nieuwsgierigheid waarom moet je een pak rijst op de bodem strooien en mee in de oven bakken? En kan je de rijst naderhand nog wel opnieuw gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 april 2014 om 7:47 am

      Hi Lobke,

      de taartbodem dient alvast afgebakken te worden en dan is deze helemaal klaar voor gebruik.
      En omdat de rest van de ingrediënten niet in de oven gaan, dien je die bodem dus eerst ‘blind’ te bakken
      Dit kan met bakbonen, rijst etc.
      De rijst kun je daarna niet meer gebruiken voor andere dingen. Dus bewaar de ‘bakrijst’ gerust in een bakje voor een volgende bak-sessie.

      Beantwoorden
  2. Zininshop

    14 maart 2018 om 7:26 am

    Dit recept ga ik zeker een keertje maken. Ik ben echt dol op chocolade namelijk.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2018 om 3:18 pm

      leuk! ik hoor dan graag wat je er van vind?

      Beantwoorden
  3. Lineke

    7 augustus 2018 om 9:16 pm

    Hoi,

    Dit klinkt erg lekker. Kan ik deze ook een dag van te voren maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 augustus 2018 om 4:02 pm

      Hi Lineke,
      dat kan zeker. Je kunt hem zowieso 1-2 dagen, in een taartstolp op het aanrecht bewaren.
      Met dit warme weer zou je hem ook in de koelkast kunnen zetten en even van tevoren uithalen.
      groetjes, betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in