• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / How-to en tutorials / Borrelplank met salami roos

Borrelplank met salami roos

9 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Het is zomer! En hoe beter dan dat te vieren met een zomerse borrelplank?! Ook al laat het weer soms wat te wensen over, met deze salamiroos maak je van elke borrel een feestje! Ik laat je zien hoe je deze heel eenvoudig zelf maakt. Ga jij dit weekend ook genieten van een borrelplank met salami roos?

Een roos van salami of cervelaat maken

Op TikTok kom je af en toe leuke recept inspiratie tegen. De afgelopen maanden zag ik de ‘Salami Rose’ meerdere malen voorbij komen en besloot deze thuis ook te gaan maken. Je hebt hier simpelweg een klein wijnglas voor benodigd en een beetje geduld met het omvouwen van de plakken salami of cervelaat. Maar dan is het resultaat ook echt prachtig voor op je borrelplank. Check hieronder het recept of bekijk de korte video op ons Instagram kanaal! Heb jij deze salami roos al gespot?

recept borrelplank met salami roos maken © bettyskitchen.nl
recept borrelplank met salami roos maken © bettyskitchen.nl

Nog meer borrelplanken samenstellen

Ik begrijp het helemaal als je direct aan de slag wilt gaan met het maken van deze borrelplank met salami roos. Maar wij hebben op de website nog meer lekkere recepten voor het samenstellen van borrelplanken! Maak bijvoorbeeld ook deze Italiaanse borrelplank met bruschetta, tonijnsalade en mozzarella! De afgelopen jaren is Tel Aviv food zeer populair geworden dus neem ook even een kijkje bij deze borrelplank Tel Aviv style! Wil je meer te weten komen over hou je het perfecte kaasplankje samenstelt, dan hebben we uiteraard ook een handige tutorial voor je geschreven. Check hier maar liefst 8x borrelplank recepten op een rijtje! Enjoy!

recept borrelplank met salami roos maken © bettyskitchen.nl

Benieuwd hoe je de video voor zelf salami rozen maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Borrelplank met salami roos

Print Recipe

In Italie eet je vaak anti pasti voorafgaande het diner. Zie het als een aperitief met vleeswaren of zelfs een stukje kaas, eventueel aangevuld met noten, fruit en crackers of broodsticks. Op TikTok is deze zomer het maken van een salami roos een ware trend. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 – 6 personen 1x
  • Category: voorgerecht

Ingredients

Scale
  • 80 gr plakjes salami (of cervelaat)
  • 100 gr plakjes spianata romana
  • 100 gr gorgonzola
  • 125 gr brie of camembert

Optioneel aanvullen met:

  • verse vijgen
  • takje druiven
  • groene olijven
  • diverse noten, bijvoorbeeld (gezouten) amandelen of walnoten
  • diverse toastjes, bijvoorbeeld soepstengels of Scrocchi (plat, klein)

Extra:

  • (grote) houten borrelplank
  • klein wijnglas

Instructions

  1. Haal de vleeswaren en kaas ongeveer 15 minuten van tevoren uit de koelkast. De kaas kun je direct op de houten plank plaatsen en daar vast op ‘temperatuur’ laten komen.
  2. Gebruik een klein wijnglas voor het maken van de salami rozen, want hoe kleiner de ‘opening’ boven in het glas, hoe beter dit lukt.
  3. Pak een rond plakje salami (of cervelaat) en vouw deze over de rand van het glas (50/50). Pak een volgens plakje en leg deze overlappen en vervolgens ook gevouwen op het reeds geplaatste plakje. Ga zo de gehele rand van het glas af tot je alle plakjes salami hebt gebruikt.
  4. Het kan zijn dat je tegen het einde de plakken al in je hand moet dubbelvouwen om door de nauwe opening heen te steken. 
  5. Leg 1 hand over het glas met de salami plakken en keer deze om op de borrelplank. Laat de plakken iets loskomen van het glas en til het glas er uit. Er zal zich een mooie salami roos ontvouwen.
  6. Vul de borrelplank met salami roos nog verder aan met eventueel vers fruit, noten, knapperige broodstengels etc. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Lust je geen knoflook? Wist je dat ‘cervelaat’ geen knoflook bevat maar wel het meeste overeenkomt met salami? Dit is een prima vervanger dus!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept borrelplank met salami roos maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met maken van een borrelplank met salami roos.

Category: Borrelhapjes en Snacks, How-to en tutorials, Voorgerechten Tags: cervelaas, how-to, Kaas, salami, spianata romana, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gazpacho met avocado (video)
Volgend bericht: Recepten met overgebleven eiwitten of eidooiers »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee