• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / 7x Koekjes met gecondenseerde melk

7x Koekjes met gecondenseerde melk

15 mei 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je een feestje, verjaardag of High Tea in de planning? Of misschien hou je wel van simpelweg een koekje bij de koffie? Maak dan zeker eens deze eenvoudige koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei. Met maar liefst 7 variatierecepten kun je elke dag van de week een ander koekje serveren!

Koekjes  met gecondenseerde melk maken

Een goed koekjes recept is nooit weg! En deze super gemakkelijke koekjes met roomboter gecondenseerde melk en lekker zijn dan ook de favoriet van Nieuw-Zeelandse TV kok Annabel Langbein. Ze bevatten geen eieren, zijn boterzacht en hebben eigenlijk wel wat weg van roomboter spritsen. Van onderstaand basis recept maak je totaatl 7 portiers, die je overigens gewoon kunt invriezen. Deze porties kun je elk dan weer aanvullen met heerlijke en soms knapperige toppings zoals lavendel, chocolade, noten, rozijnen etc. zodat je er een echte proeverij van koekjes van kunt maken. Dus bij deze maar liefst 7x koekjes met gecondenseerde melk voor bij een lekker kop thee.

koekjes met gecondenseerde melk

Nog meer koekjes recepten

Heb je de smaak te pakken? Naast deze 7 variatie recepten voor koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei kun je ook aan de slag met een ander geweldig basisrecept namelijk zanddeeg koekjes maken. Je kunt zowel de zanddeeg maar ook deze gecondenseerde melk-koekjes versieren met glazuur. Of ga zelfs nog een stapje verder en maak deze overheerlijke jamkoekjes (Thumbprint cookies). Maar je kunt ook het deeg met een leuk motief of tekst uitsteken met behulp van een koekjes uitsteker. Neem hier een kijkje bij al onze koekjes recepten.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept voor koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei

koekjes met gecondenseerde melk
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor de meest eenvoudige koekjes ter wereld. namelijk met bloem, roomboter en gecondenseerde melk. Zonder eieren dus! Qua toppings kun je heerlijk varieren dus ik geef maar liefst 7 variaties met deze koekjes met gecondenseerde melk.

  • Author: Uit het Simple Pleasures kookboek van Annabel Langbein
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 7 porties ca 82 koekjes 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram boter
  • 225 gram fijne suiker
  • 6 el. gecondenseerde melk
  • een paar drupjes vanille extract
  • 675 gram (gezeefde) bloem
  • 4 tl. bakpoeder
  • smaakmakers (zie 7 variaties hieronder)

Instructions

  1. Klop met de keukenmixer de boter en de suiker smeuïg, gedurende een paar minuten. Voeg de gecondenseerde melk en vanille toe en klop nogmaals door. Meng de bloem met de bakpoeder en roer dit met deeghaken (of simpelweg een stevige houten spatel) goed door.  Verdeel het deeg in 7 porties. Tot hier kun je het deeg voor koekjes met gecondenseerde melk voorbereiden en invriezen.
  2. Kneed vervolgen de smaakmakers (zie hieronder) erdoor en leg het deeg 15 minuten in de koelkast om even te koelen. Ondertussen verhit je de oven voor op 160 graden Celcius (145 hete lucht). Bekleed je bakplaten met bakpapier.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol er (per portie) balletjes van, ter grootte van een walnoot. Leg deze op de bakplaat en druk een beetje plat met je handpalm. Voeg eventueel de decoratie toe (zie hieronder) en bak in 20 minuten licht bruin en gaar in de oven.
  4. Laat de koekjes met gecondenseerde melk eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg daarna op een rooster.
  5. Bewaren doe je in een luchtdichte pot en dan blijven ze zeker nog een paar weken goed.

Notes

Smaakmakers & variatie recepten:

1. Carnevalskoekjes

Rol de bolletjes deeg van 1 portie door discodip. Druk ze daarna een beetje plat.

2. Lavendelkoekjes

Meng 3 eetlepels eetbare lavendelblaadjes door 1 portie van het koekjesdeeg. Kwast de koekjes licht in met water en bestrooi met lavendelsuiker (meng 100 gram suiker en 1 eetlepel lavendelblaadjes in de keukenmachine).

3. Amandelbiscuits

Meng een halve theelepel amandelextract door 1 portie koekjesdeeg. Versier de koekjes met een geblanceerde (halve) amandel.

4. Gemberkoekjes

Meng 1 theelepel gemalen gemberpoeder + 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes (stemgember) door 1 portie van het deeg.

5. Hazelnoot-Chocoladekoekjes

Meng 1 eetlepel cacao + 3 eetlepels fijngehakte pure chocolade + 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten door 1 portie van het deeg. Versier de koekjes met gesmolten pure chocolade en wat extra fijngehakte hazelnoten.

6. Rozijnen-Cornflakeskoekjes

Meng 3 eetlepels rozijnen + 6 eetlepels (licht gestampte) cornflakes door 1 portie van het koekjesdeeg.

7. Cranberrykoekjes

Meng 4 eetlepel grof gehakte cranberry’s + 4 eetlepels grof gehakte witte chocolade door 1 portie van het deeg.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Category: Koekjes recepten Tags: amandelen, Amerikaanse keuken, Annabel Langbein, Australische keuken, bakpoeder, bloem, chocolade, cornflakes, cranberry, disco dip, gecondenseerde melk, gember, hazelnoten, koekjes, lavendel, roomboter, rozijnen, suiker, vanille, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Agenda Food Festivals zomer 2015
Volgend bericht: 8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee