• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Koekjes met glazuur

Koekjes met glazuur

3 maart 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Vandaag is een speciale dag: om te vieren dat ik na 5 jaar nog steeds verliefd ben op mijn Dylan, heb ik vandaag koekjes te bakken! Hartjes koekjes met glazuur wel te verstaan!

Dit recept is natuurlijk hartstikke leuk om met kids te maken. Maar doet ook goed dienst tijdens verjaardagen en wat dacht je van Valentijnsdag?! Check hier in ieder geval nog meer lekkere Valentijnsdag recepten!

koekjes met glazuur

Zanddeeg koekjes met glazuur.

Met een uitsteekvormpje maak je namelijk heel eenvoudig hartjes, rondjes, vierkantjes of andere speelse figuren. Mijn basis voor deze koekjes is een eenvoudig deeg genaamd zanddeeg. Een vrij standaard recept dat niet alleen voor zandkoekjes wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor het bakken van appeltaart.

Werkelijk iedereen kan zich aan deze koekjes met glazuur wagen. Smullen zul je er zeker van!


Print

Recept: Koekjes met Glazuur

koekjes met glazuur
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deeg:

  • 200 gram bloem,
  • 1/4 theelepel zout,
  • 100 gram (witte) basterdsuiker,
  • 125 gram koude boter,
  • 1 eierdooiers.

Ingrediënten koekjes glazuur :

  • 150 gram poedersuiker,
  • 1/2 theelepel water,
  • 5 frambozen,
  • 5 bramen,
  • eetbare strooisels en versiering.

Instructions

  1. Maak als eerste het basisrecept voor het zanddeeg klaar en laat 30 minuten rusten in de koelkast. 
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden  /160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een lap van maximaal 5 mm dik.zandhartjes 1a-001
  3. Steek met een uitsteekvormpje de hartjes uit en leg deze op de bakplaat. We gebruiken uiteraard óók de restjes: dus vorm van de deegresten nogmaals een bal en rol opnieuw uit om nog meer vormpjes uit te steken. Bak hierna de koekjes mooi bruin in de voorverwarmde oven: dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat ze hierna goed afkoelen. 
  4. Maak ondertussen het glazuur: Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes (50 gram per kom). Boven de eerste kom roer je het poedersuiker los met het water. Dit wordt wit glazuur. In de tweede kom wrijf je de frambozen door een bolzeef(je) en het sap roer je door het poedersuiker. Dit wordt roze glazuur.zandhartjes 3a-001
  5. En in het derde kommetje roer je de bramen door een zeefje. En met dit vrijgekomen frambozensap roer je ook weer een papje met de poedersuiker. Dit wordt paars glazuur.
  6. Schep met een theelepel een beetje glazuur in het midden van de koekjes en strijk deze een beetje egaal uit met de bolle kant van de theelepel. Decoreer de koekjes met glazuur vervolgens met eetbare strooisels en versieringen. Daarna dient het glazuur enkel nog uit te harden / op te drogen op het aanrecht.

Deze koekjes met glazuur kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Daarna beginnen ze hun lekkere bite helaas te verliezen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Veel bak-plezier in ieder geval!

koekjes met glazuur

Groetjes, Betty

(Bron foto’s: koekjes hart met glazuur 1, koekjes hart met glazuur 2)

Category: Koekjes recepten Tags: bloem, boter, bramen, deeg, eieren, frambozen, glazuur, koekjes, poedersuiker, suiker, Valentijnsdag, verjaardag, zanddeeg

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zanddeeg recept voor koekjes en (appel)taart
Volgend bericht: De duurste BLT ter wereld! »

Lees Interacties

Reacties

  1. selena

    16 maart 2013 om 10:13 pm

    woooooooooooow dit kan ik echt nooit maken

    Beantwoorden
  2. selena

    16 maart 2013 om 10:15 pm

    lekkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in