• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / 8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk)

8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk)

18 mei 2015 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Soms heb je van die dagen dat je even niet meer weet wat voor een gezonde lunch je mee moet nemen. Op het werk heb je vaak een beperkte keuze of slechts een klein keukentje om je lunch te bereiden. Dus dan moet je creatief zijn.

8x_gezonde_lunch_met_crackers-003

Dus heb ik hier wat lunch inspiratie voor thuis, op kantoor of to-go voor je. Wat je nodig hebt zijn crackers of rijstwafels en een paar gezonde ingredienten om deze mee te beleggen. Het enige dat je nog op locatie nog nodig hebt, is een mes. Of pak deze simpelweg mee in je broodtrommel. Dit is 8x inspiratie voor een gezonde lunch met crackers:

8x Gezonde lunch met crackers:

(alle recepten zijn voor totaal 2-3 crackers)


Cracker met huttekase en ananas

8x_gezonde_lunch_met_crackers_ananas_huttekase

Stop twee ananasschijven (eventueel uit blik,uitgelekt) in een lekvrij bakje. Strooi hier eventueel wat sweet-chilli poeder overheen. Stop in een separaat bakje 4 flinke eetlepels huttekase (cottage cheese).  Beleg op je werk de crackers met de cottagecheese, en verdeel hier de ananas overheen. Let op! deze gezonde lunch cracker kun je niet s’ochtends al voorbereiden, of je moet van een slappe, natte cracker houden.


Cracker met pindakaas en appel

8x_gezonde_lunch_met_crackers_appel_honing_pindakaas

Smeer twee crackers vast in met pindakaas, en dek vervolgens af met een stukje bakpapier. (Dit voorkomt dat het overal tegenaan gaat plakken).  Neem vervolgens een hele appel mee. Tijdens de lunch verwijder je het bakpapier, snijd de appel in plakjes en beleg hier je cracker mee. Je kunt er eventueel nog wat honig overheen druppelen (mits je dat op kantoor hebt staan). Variatietip: Je kunt de pindakaas ook vervangen door bijvoorbeeld amandelboter of cashewboter.


Cracker met mozzarella en avocado

8x_gezonde_lunch_met_crackers_avocado_mozzarella

Snijd thuis een bolletje mozzarella alvast in plakjes. Verpak deze vervolgens in een luchtdicht boterhamzakje. Neem een hele avocado mee in de broodtrommel. Eenmaal op het werk beleg je de crackers met de mozzarella. Snijd de avocado doormidden, verdwijder de pit en lepel deze uit. Snijd vervolgens de avocado in plakken en verdeel over de mozzarella. Giet er enkel nog wat olijfolie, peper en zout overheen.  Variatietip: Je zou de avocado ter plekke ook kunnen prakken en als een soort dikke boter over de crackers kunnen smeren. Verdeel hier vervolgens de mozzarella overheen.


Cracker met ei(wit)-salade

8x_gezonde_lunch_met_crackers_eiwit_salade

Kook thuis 2 eieren hardgekookt: in een klein pannetje met water, gedurende 12 minuten. Schrik de eieren, pel ze, en laat goed afkoelen. Je kunt eventueel het eigeel verwijderen, maar het hoeft niet. Hak de eieren in blokjes (of handig, gebruik hier een eiersnijder voor). Roer hier 1 eetlepel griekse yoghurt, 1 theelepel mosterd, peper en zout door heen. Je kunt eventueel nog wat verse bieslook/dille/of peterselie toevoegen. Bewaar de eiersalade in een apart bakje, en beleg tijdens de lunch hier de crackers mee.


Cracker met geitenkaas en dadels

8x_gezonde_lunch_met_crackers_geitenkaas_dadels

Stop een stukje zachte geitenkaaas (Chevre) in bakje. Voeg hier 2 ontpitte dadels, in stukjes, aan toe. Hak ook wat amandelen grof en voeg toe. Sluit het bakje af en neem de crackers los mee. Tijdens de lunch smeer je de geitenkaas over de crackers en verdeel hier de dadels en amandel overheen. Druppel er eventueel nog wat honing overheen, als je deze op kantoor hebt staan.


Cracker met roomkaas en aardbeien

8x_gezonde_lunch_met_crackers_roomkaas_aardbeien

Smeer wat roomkaas over de crackers en dek af met een stukje bakpapier. Dit voorkomt uitsmeren of knoeien. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aarbeien in plakjes. Je kunt er eventueel wat nootmuskaas of kaneel overheen strooien. Stop de aardbeien in een afsluitbaar bakje. Eenmaal tijdens de lunch, verwijder je het bakpapier en verdeel de aardeien over de roomkaas.


Cracker met hummus, komkommer en wortel

8x_gezonde_lunch_met_crackers_hummus_komkommer_wortel

Gebruik een dunschiller om reepjes komkommer en wortel te snijden. Stop deze in een luchtdicht bakje. Stop in een separaat bakje 3 eetlepels hummus en verpak de crackers apart. Tijdens de lunch smeer je de hummus over de crackers en drapeer hier de komkommer en wortel overheen.


Cracker met tomaat en feta

8x_gezonde_lunch_met_crackers_tomaten_feta

Snijd twee tomaten in plakken en pak deze in een stukje huishoudfolie. Stop de crackers in je broodtrommel en zoek een hoekje om het pakketje met tomaten in te stoppen. In weer een ander hoekje leg je een hoopje verkuimelde feta. Bestrooi de feta eventueel met een klein beetje (gedroogde) Italiaanse kruiden. Voor de lunch beleg je de cracker met de plakjes tomaat en verdeel hier de feta overheen.


 

Zo zie je maar, je kunt volop varieren voor een gezonde lunch met crackers! Hebben jullie een lekkere combinatie voor op het werk of onderweg? Deel jouw favo ingredienten in de comments hieronder!

genieten_groetjes_bettyskitchen

(bron: Buzzfeed.com)

Category: Lunch recepten Tags: ananas, Appels, avocado, crackers, dadels, eieren, feta, geitenkaas, honing, hummus, huttekase, komkommer, mozzarella, notenpasta, op het werk, pindakaas, rijstwafels, speltcrackers, tomaten, wasa, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 7x Koekjes met gecondenseerde melk
Volgend bericht: Eetdagboek Week 20 (#bikinibodychallenge2015) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maaike

    18 mei 2015 om 8:17 am

    Ik neem graag pindakaas met banaan. Leuk artikel dit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2015 om 11:18 am

      thanks Maaike,
      en inderdaad: pindakaas en banaan is ook een gouden combinatie!

      Beantwoorden
  2. Angela

    18 mei 2015 om 9:46 am

    Ziet er lekker uit Betty, alleen deze foto’s zijn toch niet van jouw eigen hand, of vergis ik me? Ik ken deze foto’s. Verder klinken de combi’s echt goddelijk.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2015 om 11:18 am

      Goede morgen Angela,

      Dat klopt, soms maak ik gebruik van stockfoto’s of foto’s van de originele website.
      In dat geval staat dan ook altijd de bronvermelding onderaan het artikel.

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2015 om 11:22 am

      oh oh.. Sorry!!
      Ik denk dat ik zie waar je op doelt overigens…
      De header foto is inmiddels aangepast… macht der gewoonte denk ik.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Anne

    29 september 2015 om 1:08 am

    Cracker met paturain en gerookte zalm snippers. Beetje peper erover en smullen maar!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in