• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip Piri Piri

Kip Piri Piri

29 augustus 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Door Dali’s Kitchen – Kip Piri Piri is een traditioneel Portugees gerecht. Deze sappige kippendijtjes, in pittige piri piri marinade, zijn heerlijk voor bij de barbecue. Maar ook geschikt voor de doordeweekse avond, met wat rijst, groenten en mangochutney. Houdt er alleen rekening mee dat je ze de avond van tevoren vast in de marinade zet!

Het Kip Piri Piri recept van Jade

Dit recept (en de foto’s) is afkomstig van www.daliskitchen.nl, de foodblog van Jade van Boekel. Hier vind je internationale recepten, voorzien van mooie heldere foodfoto’s, zoals deze pittige Portugese kip Piri Piri, maar ook pasta salades en (vegetarische) sushi. Internationale gerechten dus maar met vaak een healthy twist. De website is vernoemd naar Jade’s kat Dali en deze komt soms op de achtergrond voorbij op de foto’s, ruikend aan al het eten!

recept kip piri piri homemade

Nog meer recepten met pittige kip zoals de Piri Piri

Ben jij wel fan van pittige gerechten met kip? Dan kun je naast dit recept voor de bekende Portugese Kip Piri Piri ook een van de volgende recepten uitproberen:

  • Kung Pao Chicken uit de wok
  • Zeewier pasta met pittige kip
  • Thaise groene curry met kip en courgette
  • Roti met Masala Kip
  • Taco’s met pittige kip (van de barbecue)
  • Thaise curry kroket met kip

Geniet er heerlijk van!


Print

Recept: Kip Piri Piri (pittige kip uit Portugal)

recept kip piri piri homemade
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kip Piri Piri is een traditioneel Portugees gerecht. Deze sappige kippendijtjes, in pittige piri piri marinade, zijn heerlijk voor bij de barbecue.

  • Author: Jade Boekel – Dali’s Kitchen
  • Prep Time: nachtje marineren
  • Cook Time: 45 minuten.
  • Total Time: 1 uur + nachtje
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Portugese keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 750 gram kippendijen
  • 2 el. sambal oelek
  • 2 tl. gerookt paprikapoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. Provençaalse kruiden
  • 1 tl. chili vlokken
  • 1 – 2 tl. zeezout 
  • 2 el. zonnebloemolie 
  • Sap van een ½ citroen

Voor erbij:

  • Zilvervliesrijst
  • Sperziebonen
  • Mango chutney

Instructions

  1. Doe de kippendijen in een ziplock zakje. Hier voeg je de sambal, zonnebloemolie, citroen en alle kruiden aan toe. Druk het zakje dicht, maar zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in het zakje zit. Beweeg en kneed het zakje nu goed door,  zodat alle kippendijen met de kruidenmarinade bedekt zijn. Laat dit, het liefst 12 uur, in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 250 grade Celcius (225 hete lucht). Haal de gemarineerde kip piri piri uit het zakje, leg naast elkaar in een braadslee en bak alvast 30 minuten in de oven. Haal ze vervolgens uit de oven en haal de kippendijen eruit.
  3. Schep het braadvocht en overgebleven marinade uit het zakje in een pannetje (met anti-aanbaklaag) en verwarm op middelhoog vuur. Laat dit voor ongeveer een minuutje inkoken en roer het goed door zodat de olie zich vermengt. Kwast hiermee de kip piri piri mee in, zodat ze een mooi glans laagje krijgen. De rest van deze ‘saus’ kun je bijvoorbeeld over de rijst of sperziebonen doen.

Groetjes, Jade van Boekel

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.

recept kip piri piri homemade

Category: Gevogelte Recepten Tags: chilipepers, citroen, foodbloggers, Gastblog, Glutenvrij, hoofdgerechten, Kip, kippendij, Low Carb, paprikapoeder, pittig, Portugeese keuken, provencaalse kruiden, rijst, sambal, sperziebonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolade Granola met Quinoa
Volgend bericht: Madeira: lokale specialiteiten en restauranttips »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee