Door Dali’s Kitchen – Kip Piri Piri is een traditioneel Portugees gerecht. Deze sappige kippendijtjes, in pittige piri piri marinade, zijn heerlijk voor bij de barbecue. Maar ook geschikt voor de doordeweekse avond, met wat rijst, groenten en mangochutney. Houdt er alleen rekening mee dat je ze de avond van tevoren vast in de marinade zet!
Het Kip Piri Piri recept van Jade
Dit recept (en de foto’s) is afkomstig van www.daliskitchen.nl, de foodblog van Jade van Boekel. Hier vind je internationale recepten, voorzien van mooie heldere foodfoto’s, zoals deze pittige Portugese kip Piri Piri, maar ook pasta salades en (vegetarische) sushi. Internationale gerechten dus maar met vaak een healthy twist. De website is vernoemd naar Jade’s kat Dali en deze komt soms op de achtergrond voorbij op de foto’s, ruikend aan al het eten!
Nog meer recepten met pittige kip zoals de Piri Piri
Ben jij wel fan van pittige gerechten met kip? Dan kun je naast dit recept voor de bekende Portugese Kip Piri Piri ook een van de volgende recepten uitproberen:
- Kung Pao Chicken uit de wok
- Zeewier pasta met pittige kip
- Thaise groene curry met kip en courgette
- Roti met Masala Kip
- Taco’s met pittige kip (van de barbecue)
- Thaise curry kroket met kip
Geniet er heerlijk van!
Recept: Kip Piri Piri (pittige kip uit Portugal)
Kip Piri Piri is een traditioneel Portugees gerecht. Deze sappige kippendijtjes, in pittige piri piri marinade, zijn heerlijk voor bij de barbecue.
- Prep Time: nachtje marineren
- Cook Time: 45 minuten.
- Total Time: 1 uur + nachtje
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met kip
- Cuisine: Portugese keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 750 gram kippendijen
- 2 el. sambal oelek
- 2 tl. gerookt paprikapoeder
- 1 tl. paprikapoeder
- 2 tl. Provençaalse kruiden
- 1 tl. chili vlokken
- 1 – 2 tl. zeezout
- 2 el. zonnebloemolie
- Sap van een ½ citroen
Voor erbij:
- Zilvervliesrijst
- Sperziebonen
- Mango chutney
Instructions
- Doe de kippendijen in een ziplock zakje. Hier voeg je de sambal, zonnebloemolie, citroen en alle kruiden aan toe. Druk het zakje dicht, maar zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in het zakje zit. Beweeg en kneed het zakje nu goed door, zodat alle kippendijen met de kruidenmarinade bedekt zijn. Laat dit, het liefst 12 uur, in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 250 grade Celcius (225 hete lucht). Haal de gemarineerde kip piri piri uit het zakje, leg naast elkaar in een braadslee en bak alvast 30 minuten in de oven. Haal ze vervolgens uit de oven en haal de kippendijen eruit.
- Schep het braadvocht en overgebleven marinade uit het zakje in een pannetje (met anti-aanbaklaag) en verwarm op middelhoog vuur. Laat dit voor ongeveer een minuutje inkoken en roer het goed door zodat de olie zich vermengt. Kwast hiermee de kip piri piri mee in, zodat ze een mooi glans laagje krijgen. De rest van deze ‘saus’ kun je bijvoorbeeld over de rijst of sperziebonen doen.
Groetjes, Jade van Boekel
Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.
Geef een reactie