• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Spaanse ovenschotel met kip en chorizo

Spaanse ovenschotel met kip en chorizo

24 maart 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Bij dit gerecht moet ik meteen aan mijn laatste vakantie in Spanje terugdenken. In diverse tapas barretjes stond gebakken chorizo op het menu. En de kippenpootjes heb ik ook vaak genoeg afgekluifd. Maar de combinatie van de worst met kip is nog beter! Dus bij deze het recept voor een Spaanse ovenschotel van kip met chorizo uit de oven!

Spaanse ovenschotel van kip en chorizo maken

Nu we lekker wat meer zomerse dagen op ons bordje krijgen ontstaat ook de wil om lekker zomers te gaan koken. Recepten die je doen verlangen naar de zomervakantie of met goede herinneringen. Uitgebakken chorizo is echt een van mijn favoriete tapas recepten. En gecombineerd met kipkluifjes of drumstick, paprika en zwarte olijven heb je echt alle smaken van Spanje in een gerecht! Deze Spaanse ovenschotel met kip en chorizo is gerecht dat je makkelijk kunt voorbereiden en savonds hoeft het alleen eventjes de oven in om compleet af te maken. Maar heerlijk om op tafel te zetten als een groep vrienden komt eten, puur omdat de geur en smaak je dus meevoeren naar Spanje.

recept spaanse ovenschotel met kip en chorizo © bettyskitchen.nl
recept spaanse ovenschotel met kip en chorizo © bettyskitchen.nl

Nog meer gerechten voor bij de Spaanse ovenschotel

Serveer deze Spaanse ovenschotel kip met chorizo met bijvoorbeeld (stok)brood, want dan kun je lekker de saus op deppen. Maar dit gerecht is ook ideaal om te serveren met gekookte rijst of gebakken aardappeltjes uit de oven. De bekende tapa: patatas bravas mag natuurlijk ook! Overigens is de combinatie van kip en chorizo ook echt een aanrader bij het maken van Paella. Ben jij ook liefhebber van de Spaanse keuken? Check dan hier een compleet Spaans weekmenu om dat vakantiegevoel lekker in huis te halen!


Print

Recept: Kip met chorizo uit de oven

recept spaanse ovenschotel met kip en chorizo © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Serveer de Spaanse ovenschotel met bijvoorbeeld brood- zo kun je lekker in de saus dippen. Of maak, zoals ik,  gebakken aardappeltjes erbij. Dit recept is ook erg lekker met rijst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: SPaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 chorizo worst (ca 200 gr)
  • 8 drumsticks (met vel)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 rode uien
  • 6 knoflooktenen
  • 250 gram champignons
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 150 ml port of sherry
  • 1 el verse peterselie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  •  100 gr Kalamta zwarte olijven

Extra:

  • Braadpan
  • ruime ovenschaal.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet apart.
  2. Snijd de uiteindes van de chorizo en snijd de worst vervolgens in dunne plakjes. Verhit een hapjes- of stoofpan op hoog vuur en bak hierin de chorizo in 3 minuten krokant. Schep de chorizo uit de pan en zet apart.
  3. Bak in het achter gebleven bakvet de drumsticks rondom bruin gedurende 6-8 minuten op middelhoog vuur. Blijf regelmatig keren.
  4. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadjes en snijd het vruchtvlees in grove blokjes. Pel de uien en snijd in kwarten. Pel de knoflook en snijd overlangs door de helft. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Schep de drumsticks uit de pan en verspreid deze in een diepe ovenschaal.
  5. Voeg nu desnoods nog een eetlepel olijfolie toe aan de pan (als deze te ‘droog’ is), en bak hierin de  paprika’s, uien, knoflook en champignons rondom gaar in 5 minuten.
  6. Pureer de tomaten uit blik met een pureestamper in een kom (of gebruik hiervoor je handen) en voeg toe aan de pan met groenten. Schenk de Port of sherry erbij in de pan. Breng op smaak met de peterselie, tijm, gerookte paprikapoeder, peper en zout en laat de saus een paar minuten doorkoken.
  7. Voeg tot slot de chorizo weer toe aan de saus. Verwijder de pit uit de olijven en snijd ze in doormidden en voeg ook toe aan de saus. Roer het geheel om en giet de saus over de drumsticks in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal op een rooster net onder het midden van de oven en bak de Spaanse ovenschotel gedurende 30-40 minuten gaar.
  8. Versier de ovenschaal enkel nog met wat blaadjes rucola en serveer de rest van de rucola erbij aan tafel.

Buon appetito!

Notes

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met een hele kip. Vervang de drumsticks dan door een hele kip, bak deze rondom aan in de pan, en stop een gehalveerde rode uit IN de kip. Maak de saus volgens de rest van de stappen, en serveer deze in, op en om de kip in de ovenschaal. De baktijd wordt dan echter 50-60 minuten.

Keywords: ovenschotel, vlees, kip, chorizo, tomaten, olijven, paprika, rode uien

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept spaanse ovenschotel met kip en chorizo © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een Spaanse ovenschotel van kip en chorizo uit de oven.

Category: Gevogelte Recepten Tags: aardappels, Chorizo, Foodblogswap, Glutenvrij, Kip, knoflook, olijven, Paprika, peterselie, rucola, Spaanse keuken, tijm, tomaten, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Romige Ontbijtsmoothie met kiwi
Volgend bericht: Apple Pie Pancakes »

Lees Interacties

Reacties

  1. CheqKitchen

    26 april 2013 om 10:07 pm

    Blij dat je het lekker hebt gevonden!!! Monique 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in