• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven

Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven

11 december 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Hier gaat je hele huis lekker van ruiken: aardappels met tijm en rozemarijn, uit te oven. Mijn moeder maakte vroeger heel vaak aardappels uit de oven, dus ik voel me altijd helemaal thuis aan tafel met gebakken aardappels zoals deze.

Iedereen is dol op aardappels met tijm en rozemarijn

Zachte aardappels met een beetje krokant jasje.  En uiteraard rond kerst is dit het ideale bijgerecht om te serveren bij een kip uit de oven, of maakt het in de zomer bij een stuk gebraden vlees van de barbecue! Iedereen is echt dol op aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven! De truc is om de aardappels eerst even voor te koken, alvorens in de oven te bakken. Zo verkort je namelijk de garingstijd en kost het nog maar 20 minuten oventijd om deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven te maken, n plaats van het gebruikelijke uurtje. Dus doe er je voordeel mee.

recept voor gebakken aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven © bettyskitchen

Nog meer bijgerechten met aardappel

De gewone Hollandse aardappel is niet alleen erg lekker maar ook heel veelzijdig. Natuurlijk is dit recept voor aardappels met tijm en rozemarijn een klassieker, maar maak er bijvoorbeeld ook een van deze kleurrijke aardappel puree’s mee! Voor elke dag weer een andere :-). Ook erg lekker is een puntje van deze hartige aardappeltaart met wortel en kaas. Maar als de barbecue toch aan staat dan is deze gepofte aardappel met avocado ook een aanrader!


Print

Recept: Aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven

recept voor gebakken aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven © bettyskitchen
Print Recipe

Iedereen is dol op gebakken aardappels! Deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven zijn het bijgerecht voor bij een gebakken kippetje of vlees van de grill. En je maakt ze heel eenvoudig zelf.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo vastkokende aardappels,
  • 1 grote ui,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 2–3 takjes tijm,
  • 2–3 takjes rozemarijn,
  • peper en zout.

Extra:

  • Oven
  • Ovenschaal, ingevet.

Instructions

  1. Boen de aardappels schoon onder de koude kraan, snijd door de helft of in parten. Breng aan de kook in een pan met ruim kokend water en laat 12 minuten koken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  3. Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak grof.
  4. Giet de aardappels af, en laat een beetje uitstomen. Doe de aardappels vervolgens in een grote diepe kom, en meng met alle overige ingrediënten. Hussel dit om met je handen, zodat alle aardappels bedekt zijn met olie en verdeel over de ovenschaal. Bak de aardappels vervolgens af gedurende 20 minuten, in de voorverwarmde oven.
  5. Serveer deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven direct. Ook erg lekker met een dotje homemade mayonaise!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: aardappels, oven, tijm, rozemarijn, bbq

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor gebakken aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aardappels met tijm en rozemarijn uit de oven wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, Italiaanse keuken, Kerst recepten, knoflook, Nederlandse keuken, olijfolie, oven, rozemarijn, tijm, uien, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hele kip uit de oven (met tomatensaus)
Volgend bericht: Poffertjes met gesuikerde appel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Evert

    31 maart 2015 om 1:18 pm

    Hallo Betina
    Het klopt: het huis gaat er heerlijk van ruiken!
    En het eten ervan is verrassend lekker; mijn gasten hebben ervan gesmuld.

    Ik heb nog wel even wat zout bij het koken van de aardappels gedaan, want ik was bang dat het anders flauw zou uitvallen.

    Complimenten voor het recept

    Groetjes Evert

    Beantwoorden
  2. Dinie

    30 november 2015 om 12:15 pm

    Hallo,

    Even een vraag: ik wil graag met kerst de varkenshaas in pancette maken maar 9ok de aardappelen met tijm en rozenarijn. Dat past niet samen in mijn oven. Kan ik 1 recept eerder maken en alleen daarna weer even in de oven om op te warmen? Of kan ik ze boven elkaar zetten zodat het tegelijk past? Of moet ik gewoon wat anders maken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2015 om 8:40 am

      Hi Dinie,

      Als het een hete lucht oven is, dan kan dit gewoon samen in een oven. De verdeling van de lucht zorg ervoor dat alles overal gelijkmatig warm wordt.
      Succes!

      Beantwoorden
      • Dinie

        1 december 2015 om 9:02 pm

        Bedankt voor je antwoord, ik denk dat ik het deze week een keer voor proef ga maken. Moet natuurlijk wel goed gaan als familie komt.

        Ik ben geen “superkok” maar heb er helemaal zin om dit te proberen. Ik zou nog wel willen vragen: Maakt het uit wat ik boven zet, de aardappeltjes of de varkenshaas?

        Groetjes,
        Dinie

      • Betina Oostveen

        2 december 2015 om 8:48 am

        Hi Dinie,

        je hoeft ook geen superkok te zijn hoor, maar de recepten zijn bedoeld om gewoon eens wat anders op tafel te zetten 🙂

        kijk even hoever de varkenshaas uitsteekt, wellicht handiger om die bovenop te doen.

        Succes en eet smakelijk alvast!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in