• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Patatas Bravas

Patatas Bravas

26 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens deze tapas weken mogen de Patatas Bravas natuurlijk niet ontbreken. Het Spaanse alternatief op een ‘frietje’ maar mogelijk zelfs nog lekkerder dan dat!

Spaanse Patatas Bravas tapas

Tijdens een vakantie in Spanje ben je ze vast wel eens op de kaart tegengekomen. Patatas bravas zijn namelijk handgesneden blokken aardappels die in de oven gebakken of soms zelfs gefrituurd worden. Ik noem het ook wel eens een Spaans patatje, maar het is met name bekend als tapas gerecht! Voor erbij hoort een pittige paprika saus die over de aardappels wordt geserveerd. Je kunt er zelfs nog een lik aioli bovenop doen, maar in principe is die rode bravas saus meer dan voldoende!

recept_patatas bravas © bettyskitchen

Nog meer tapas recepten met aardapel.

Naast deze patatas bravas hebben de Spanjaarden nog meer tapas recepten met aardappel. Heb je ooit al wel eens een tortilla gemaakt? Dit is een soort Spaanse aardappel omelet met ei! Gewoonweg in punten snijden en met wat aioli serveren. Of maak deze tortilla variant met geitenkaas. Als borrelhapje kun je ook deze mini tortillas met champignons maken. Dat beloofd een waar tapas feestje te worden! Check hier nog meer lekkere tapas recepten.


Print

Recept: Patatas Bravas

recept_patatas bravas © bettyskitchen
Print Recipe

Deze Spaanse aardappeltjes zijn een verrukkelijke tapas gerecht! Gebakken aardappeltjes met een lekkere pittige bravas saus met gerookte paprika poeder.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: tapas
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kilo vastkokende aardappels,
  • 3 eetlepel olijfolie,
  • 1 teentje knoflook,
  • snuf zout,
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

 

  Voor de bravas saus:

  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel maizena,
  • 2 theelepel koud water,
  • 2 theelepels (sweet) paprikapoeder,
  • 1 theelepel HOT ‘Smoked’ paprikapoeder,
  • 200 ml kruidenbouillon,
  • zout & peper,
  • 1 theelepel azijn of citroensap.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de aardappels, snijd overlangs door en vervolgens in blokken van 2 cm. Spoel goed af onder de kraan en dep daarna droog met keukenpapier. Hussel de aardappels om met de olie, knoflook zout en peterselie en verspreid over de bakplaat en bak de patatas af gedurende 30-35 minuten in de oven.
  3. Ondertussen ga je de bravas saus maken: verwarm de olie in een koekenpan gedurende 2 minuten. Meng in een klein kommetje de maizena met het water en zet apart.
  4. Zet het vuur vervolgens laag en roer de paprika poeder, smoked paprikapoeder en maizena mengsel door elkaar heen. Zet het vuur weer iets hoger en giet voorzichtig de bouillon erbij. Roer met een houten lepel de patatas bravas saus steeds goed door en laat gedurende 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en de azijn.
  5. Zodra de patatas uit de oven komen serveer je deze in een aardwerken tapas schaaltje. Giet hier de bravas saus meteen overheen en serveer direct. 

Eet smakelijk!

Groeten, Betty

Notes

Vul je patatas bravas aan met bijvoorbeeld stukjes ui, paprika, gebakken kip of zelfs chorizo. Dit kun je gewoon meebakken op de bakplaat in de oven (of frituur mee). Je kunt er ook een ander tapas vlees of vis gerecht bij serveren. Check hier alle tapas recepten.

Keywords: tapas, aardappels, bravas, Spaans, patat,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_patatas bravas © bettyskitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Bijgerechten, Voorgerechten Tags: aardappels, bouillon, Glutenvrij, knoflook, oven, paprikapoeder, peterselie, Spaanse keuken, tapas, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Het Magioni Pizza Boek!
Volgend bericht: Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (Albondigas) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee