• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met gebakken peer

Havermoutpap met gebakken peer

12 november 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Na een koude herfstnacht is niets lekkerder dan wakker worden met een warme kom havermoutpap! Met gebakken peer deze keer, want met de specerijen maak dit een heerlijk herfstontbijt om van te genieten!

Ontbijten met Havermoutpap

Zoals jullie weten ben ik dol op ontbijtrecepten met havermout . Je maakt er o.a. de lekkerste zoete baksels, muffins, koeken en taartjes mee voor het ontbijt. Maar ook die typisch Hollandsche havermoutpap is nog steeds een grote liefhebber aan onze ontbijttafel. Staan in de zomer de gekoelde ‘overnight oats’ in de koelkast, zo gaan we in het najaar juist weer over naar de warme varianten havermoutpap recepten. En deze havermoutpap met gebakken peer past perfect bij deze koudere herfstdagen!

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

herfst havermoutpap met gebakken peer © bettyskitchen.nl

Heerlijke herfst ontbijt recepten

Tijdens de herfst zet je heerlijke verwenontbijtjes zoals deze op tafel. Niet alleen deze herfst havermoutpap met gebakken peer, maar ik heb nog veel meer heerlijke herfst ontbijt recepten op deze website staan! Ga op gezond met een glutenvrije en low carb noten granola! Maar deze granola taart met kleurrijke bessen is ook heerlijk genieten! En hoe klinkt een appeltaart tosti met mascarpone en appel je in de oren? Of ga voor een kruidig ontbijttaartje met pindakaas en appel om de herfst te vieren! Voor speciale gelegenheden of gewoonweg het weekend zijn deze speculaas croissants ook een ware traktatie!


Print

Havermoutpap met gebakken peer

herfst havermoutpap met gebakken peer © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Na een koude herfstnacht is niets lekkerder dan wakker worden met een warme kom havermoutpap! Met gebakken peer deze keer, want met de specerijen maak dit een heerlijk herfstontbijt om van te genieten! Top af met kaneel, pumpkin spice, noten of zaden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 2 personen 1x

Ingredients

Scale
  • 90 gr havermout,
  • 2 el pompoenpitten enof zonnebloempitten
  • 250 ml gekookt water,
  • 250 ml plantaardige melk,
  • ½ tl pumpkin spice kruiden (of gebruik kaneel of speculaas kruiden)
  • 2 kleine peren
  • 1 tl roomboter
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 0,25 tl gemalen kaneel

Instructions

  1. Stop de havermout, pumpkin spice kruiden en de pompoen of zonnebloempitten in een klein kookpannetje en overgiet met het gekookte water. Laat minstens 10 minuten wellen.
  2. Ondertussen snijd je de peren overlangs in plakken van 1 cm dikte. Snijd de klokhuizen er uit en verwijder de steeltjes. Houd 4 mooie grote plakken apart. De rest snijd je in de blokjes. Voeg toe aan de pan met havermout.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan en leg hier de 4 mooie plakken peer in. Bak 1 minuut aan deze zijde. Strooi hier de helft van de suiker overheen en draai de plakken om. Strooi hier vervolgens de overige suiker overheen en breng op smaak met het kaneel. Bak ook 1 minuut aan deze zijde. Draai daarna het vuur uit. 
  4. Schenk de plantaardige melk bij de havermout, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes opwarmen op middelmatige temperatuur, gedurende 5 minuten, en blijf tussendoor goed dooroeren.
  5. Schep de havermoutpap in twee kommen. Leg hier op elk 2 plakken gebakken peer en top af met jouw favoriete toppings! Ook lekker: Giet er tot slot een heel klein beetje maple syrup overheen!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

herfst havermoutpap met gebakken peer © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze herfstige havermoutpap met peer wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: fruit, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, Herfst, kaneel, maple syrup, peer, pumpkin spice, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Flammkuchen met pompoen en boerenkool
Volgend bericht: The Lemon Tree in Deventer »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee