• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Flammkuchen met pompoen en boerenkool

Flammkuchen met pompoen en boerenkool

11 november 2019 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Terwijl ik dit schrijf regent het flink buiten en ik hoor de wind blazen. Het is echt herfst, dus hoog tijd voor een lekker najaarsrecept, zoals deze flammkuchen met pompoen en boerenkool!

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische dunne plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Het deeg voor flammkuchen kun je heel eenvoudig zelf maken. Of koop een rol kant-en-klare flammkuchen deeg in de supermart (ligt vaak in de buurt van rolletjes croissantdeeg). Wat past beter bij het najaar dan groenten als pompoen en boerenkool? Deze vegetarische flammkuchen met pompoen, boerenkool, geitenkaasbrie en granaatappelpitjes past dan ook perfect bij de herfst toch?

Flammkuchen

Ik ben echt gek op flammkuchen, lekker een semi-gezonde pizza met zo’n dunne, knapperige korst. Je kunt flammkuchendeeg kant en klaar vinden in het koelschap van de supermarkt. Naast deze herfstige flammkuchen met pompoen, plaatste ik eerder het recept van deze traditionele flammkuchen met ui, champignons en spekjes. Maar daarnaast hebben we nog veel meer bijzondere soorten vegetarische pizza;s, maar dan anders op de site staan hoor!

Hulp nodig bij het snijden van de pompoen voor deze flammkuchen? Eerder plaatste Betty deze handige tutorial pompoen snijden, schillen en roosteren. Het roosteren kun je in dat geval achterwege laten voor dit recept.


Print

Recept: Flammkuchen met pompoen en boerenkool

recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Top af met granaatappelpitten voor een lekker contrast en zoetje!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
  • 50 gram boerenkool,
  • 1/2 flespompoen,
  • 1/2 granaatappel,
  • 100 gram crème fraîche,
  • 1 rol geitenkaasbrie,
  • 2 el. pompoenpitjes,
  • 5 takjes verse tijm,
  • peper en zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hete lucht). Breng tevens een pan met water aan de kook.
  2. Schil de pompoen en snij deze in fijne blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de pompoenblokjes in 7 minuten lichtgaar in het voorgekookte water. Vervolgens giet je het af en zet nog even apart.
  3. Snij de geitenkaasbrie in dunne plakjes. Klop of schep de pitjes uit de granaatappel.
  4. Rol het flammkuchendeeg uit op het aanrecht op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche eroverheen met de bolle kant van een lepel. Vervolgens strooi je de boerenkool erover, gevolgd door de plakjes geitenkaasbrie en pompoenblokjes. Rits de verse tijm van de takjes en strooi dit eroverheen. Als laatste voeg je de pompoenpitjes toe en peper en zout naar eigen smaak.
  5. Plaats de flammkuchen op een ovenrooster voor 15 minuten in het midden van de oven. Zodra de flammkuchen gaar is verdeel je de granaatappelpitjes erover. Klaar om te serveren.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, flammkuchen, geitenkaasbrie, granaatappel, Herfst, najaar, Nanda Appelman, pompoen, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pasta met zalm en Boursin (video)
Volgend bericht: Havermoutpap met gebakken peer »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carlo Habets

    6 december 2020 om 8:06 pm

    Super! Wat een variatie aan geuren, kleuren en smaken in een verrukkelijk geheel.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 december 2020 om 10:53 am

      Wat leuk om te horen! dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in