• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Flammkuchen met pompoen en boerenkool

Flammkuchen met pompoen en boerenkool

11 november 2019 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Terwijl ik dit schrijf regent het flink buiten en ik hoor de wind blazen. Het is echt herfst, dus hoog tijd voor een lekker najaarsrecept, zoals deze flammkuchen met pompoen en boerenkool!

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische dunne plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Het deeg voor flammkuchen kun je heel eenvoudig zelf maken. Of koop een rol kant-en-klare flammkuchen deeg in de supermart (ligt vaak in de buurt van rolletjes croissantdeeg). Wat past beter bij het najaar dan groenten als pompoen en boerenkool? Deze vegetarische flammkuchen met pompoen, boerenkool, geitenkaasbrie en granaatappelpitjes past dan ook perfect bij de herfst toch?

Flammkuchen

Ik ben echt gek op flammkuchen, lekker een semi-gezonde pizza met zo’n dunne, knapperige korst. Je kunt flammkuchendeeg kant en klaar vinden in het koelschap van de supermarkt. Naast deze herfstige flammkuchen met pompoen, plaatste ik eerder het recept van deze traditionele flammkuchen met ui, champignons en spekjes. Maar daarnaast hebben we nog veel meer bijzondere soorten vegetarische pizza;s, maar dan anders op de site staan hoor!

Hulp nodig bij het snijden van de pompoen voor deze flammkuchen? Eerder plaatste Betty deze handige tutorial pompoen snijden, schillen en roosteren. Het roosteren kun je in dat geval achterwege laten voor dit recept.


Print

Recept: Flammkuchen met pompoen en boerenkool

recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Top af met granaatappelpitten voor een lekker contrast en zoetje!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
  • 50 gram boerenkool,
  • 1/2 flespompoen,
  • 1/2 granaatappel,
  • 100 gram crème fraîche,
  • 1 rol geitenkaasbrie,
  • 2 el. pompoenpitjes,
  • 5 takjes verse tijm,
  • peper en zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hete lucht). Breng tevens een pan met water aan de kook.
  2. Schil de pompoen en snij deze in fijne blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de pompoenblokjes in 7 minuten lichtgaar in het voorgekookte water. Vervolgens giet je het af en zet nog even apart.
  3. Snij de geitenkaasbrie in dunne plakjes. Klop of schep de pitjes uit de granaatappel.
  4. Rol het flammkuchendeeg uit op het aanrecht op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche eroverheen met de bolle kant van een lepel. Vervolgens strooi je de boerenkool erover, gevolgd door de plakjes geitenkaasbrie en pompoenblokjes. Rits de verse tijm van de takjes en strooi dit eroverheen. Als laatste voeg je de pompoenpitjes toe en peper en zout naar eigen smaak.
  5. Plaats de flammkuchen op een ovenrooster voor 15 minuten in het midden van de oven. Zodra de flammkuchen gaar is verdeel je de granaatappelpitjes erover. Klaar om te serveren.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische flammkuchen met pompoen en boerenkool

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, flammkuchen, geitenkaasbrie, granaatappel, Herfst, najaar, Nanda Appelman, pompoen, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pasta met zalm en Boursin (video)
Volgend bericht: Havermoutpap met gebakken peer »

Lees Interacties

Reacties

  1. Carlo Habets

    6 december 2020 om 8:06 pm

    Super! Wat een variatie aan geuren, kleuren en smaken in een verrukkelijk geheel.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 december 2020 om 10:53 am

      Wat leuk om te horen! dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in