• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Overnight Oats maken (video)

Overnight Oats maken (video)

31 juli 2020 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Een kommetje warme havermoutpap is al jarenlang mijn favoriete ontbijt. Maar op warme zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje juist weer heel lekker. Dus maak ik van mijn havermout deze Overnight Oats als koel zomers ontbijt.

Ontbijten met koude havermoutpap

Havermout vind je al jaren terug in mijn favoriete ontbijtjes. Niet zo vreemd, want het is een geweldige graansoort, die gedurende de dag je bloedsuikerspiegel in toom houdt. S’ochtend ontbijten met warme havermoutpap,  of deze overnight oats, kan dus voorkomen dat je s’middags een suiker dip krijgt en dan juist gaat snaaien. Maar havermout is van nature ook nog eens glutenvrij en dat maakt menig gevoelige buikjes ook erg blij. Het meest bekende ontbijt is ongetwijfeld de warme havermoutpap. Echter, deze koude ‘overnight oats‘ zijn ook druk aan een opmars bezig tijdens de warme en zomerse maanden. Check hier sowieso nog meer lekkere ontbijtrecepten met havermout!

recept overnight oats maken © bettyskitchen.nl

Wat zijn overnight oats?

De naam zegt het al een beetje: dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld. Hiervoor dien je je havermout een nachtje te weken in bijvoorbeeld melk. De havermout, zaden en ander smaakmakers zuigen zich helemaal vol met de melk en worden vanzelf een beetje ‘papperig’. Het resultaat is een ijskoude havermoutpap die je de volgende ochtend zo naar binnen lepelt. Naast onderstaand basis recept voor overnight oats geef ik je tevens een aantal variatie recepten mee, want je kunt zo lekker en veel variëren met dit ontbijt!


Recept video: Overnight Oats maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Op de site vindt je ook deze recepten voor overnight (oats) ontbijtjes maken:

  • Overnight Oats met chocolade
  • Havermoutpap met blauwe spirulina en blauwe bessen
  • Chia Pudding basisrecept
  • Overnight Chia-Oats met groene spirulina en kiwi
  • Laagjes ontbijt met chia, yoghurt en rood fruit
  • Bounty Overnight Oats met kokos en pure chocolade

Print

Basis Recept: Overnight Oats maken

recept overnight oats maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Een kommetje warme havermoutpap is al jarenlang mijn favoriete ontbijt. Maar op warme zomerse dagen is een verkoelend ontbijtje zoals deze Overnight Oats een echte aanrader. Je weekt de havermout namelijk in een glas melk, in de koelkast, gedurende de nacht. Dit is een basis recept met video en ik laat je tevens meerdere variaties zien. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minuten
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 50 gr havermout
  • 2 el ‘zaadjes‘ (bijv. chiazaad, pompoenpitten, hennep of lijnzaad)
  • 1–2 el ‘zoetstof‘ (bijv. maple syrup, agave siroop, honing)
  • OF gebruik 1-2 el (gedroogd) fruit
  • smaakmaker, naar wens (bijv. vanille extract, kaneel, cacao, spirulina)
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • toppings, naar keuze

Extra:

  • 1 glazen pot met deksel

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats rechstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
  3. Tip:  Eventueel kun je nog wat vers fruit over de overnight oats heen strooien, zoals aardbeien, plakjes banaan of blauwe bessen. Of bestrooi met een lepeltje notenboter, cacoa nibs, of kokosschaafsel. Net wat jij lekker vindt.
  4. Check variatie recepten in de video of via de links in de blogtekst.

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: In plaats van de Overnight oats te weken in plantaardige melk, kun je ook een vruchtensap of een dunne fruit smoothie gebruiken. 

Keywords: overnight oats, havermout, melk, fruit, pompoenpitten, chiazaad,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept overnight oats maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf Overnight Oats of een van deze variatie recepten wilt maken!

Category: How-to en tutorials, Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, basis recept, cacao, chiazaad, chocolade, detox recepten, frambozen, Glutenvrij, gojibessen, havermout, how-to, kookvideo, mango, melk, notenpasta, pompoenpitten, suikervrij, superfoods, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Maaltuin Muiderslot
Volgend bericht: MEXICAANS Weekmenu »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bianca van H

    25 mei 2014 om 8:11 am

    Grappig, ik eet al jaren havermout en de laatste 2 jaar ook deze vorm. Voorheen lachte men me uit: havermout??? En nu is het ‘hip’. Nah, ik vind het gewoon lekker! Het het verveelt me niet!

    Beantwoorden
  2. Eline

    6 juli 2014 om 8:38 pm

    Oeh, dit gaat vanavond bij mij de koelkast in! Ziet er fantastisch uit en lijkt me een heerlijke afwisseling op de ‘gewone’ havermoutpap!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:07 pm

      yeah, missie geslaagd!
      eet smakelijk!

      Beantwoorden
  3. Emilie

    31 juli 2020 om 9:10 am

    Dat havermout van nature glutenvrij is klopt, maar voor iemand met Coeliakie is het toch van belang om glutenvrije havermout te gebruiken. Haveraren worden vaak op het land al besmet met gluten van de ernaast verbouwde tarwearen.
    Ik ga je recepten voor overnight oats uitproberen, ze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      31 juli 2020 om 9:21 am

      Hi Emilie,
      dat klopt en dit heb ik ook al meerdere malen bij mijn havermout recepten vermeld. Maar ik kan dit niet bij elk recept blijven vermelden.

      Beantwoorden
  4. Deliamber

    10 juni 2021 om 1:17 pm

    Wat leuk dit! Werd het een beetje zat weinig afwisseling te hebben voor mijn havermoutjes. Topideeën dit! Én lekker makkelijk en snel, ga het uitproberen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 juni 2021 om 3:19 pm

      Varieer er dus lekker op los!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in