• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige Pancakes met aardappel

Hartige Pancakes met aardappel

26 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb jij wel eens leftover aardappel puree? Ik maak hier regelmatig hartige pancakes van en die eten we dan de volgende dag voor de lunch! Deze aardappel pannenkoekjes vullen goed en kun je zowel zoet als hartig beleggen!

Zelf aardappel pannenkoekjes maken

Ik ben zo iemand die eigenlijk nooit de aardappels voor de puree afweegt. Simpelweg kook ik ze gewoon per kilo en maak er vervolgens puree van. Maar met slechts 3 eters in huis zit ik wel altijd met een overschot aan aardappel puree aan het einde van de avond. Mijn moeder had daar vroeger al een mooie oplossing voor: ze verwerkte de puree gewoonweg in pannenkoeken beslag en je kreeg er overheerlijke en vullende hartige pancakes met aardappel van.

recept hartige pancakes met aardappel puree © bettyskitchen.nl

Toppings voor hartige pancakes met aardappel

Het maakt hierbij niet uit of je een dikke kruimige puree hebt, of misschien een hele fijne en wat zalvige puree. Je kunt namelijk altijd een beetje meer melk of juist bloem toevoegen om het beslag voor hartige pancakes in de juiste dikte te krijgen. Ik hoop dat jullie dit ook een overheerlijk recept gaan vinden voor je aardappel kliekjes! Top de aardappel pannenkoekjes af met bijvoorbeeld maple siroop, echt waar, die zoet-zout combinatie is fantastisch! Of ga voor een heerlijke uitgebreide lunch en serveer er een (halve) avocado, wat spinazie en een gebakken ei bovenop. Een beetje geraspte kaas of juist roomkaas is ook erg lekker om erbij te serveren!

Nog meer lekkere recepten met aardappels

Nu zijn deze hartige pancakes met aardappel natuurlijk verrukkelijk! Maar wij Nederlanders zijn echte ‘aardappeleters’. Je vind daarom nog veel meer lekkere recepten met aardappels in de basis terug op deze website. Wat dacht je bijvoorbeeld van een witlof stamppot met worst en piccalily? Of maak een overheerlijke Britse Cottage pie met aardappelpuree en gehakt. Tijdens de wintersport was de Franse tartiflette aardappel schotel met spek en kaas ook grote favoriet onder de vakantiegangers! En in Spanje krijgen we geen genoegen van de tortilla aardappel omelet als tapas! Ook lekker: maak eens zelf Italiaanse gnocchi met bijvoorbeeld pompoen! Dat wordt lekker genieten van aardappels!


Print

Recept: hartige Pancakes met aardappel

recept hartige pancakes met aardappel puree © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb jij wel eens leftover aardappel puree? Ik maak hier regelmatig hartige pancakes van en die eten we dan de volgende dag voor de lunch! Deze aardappel pannenkoekjes vullen goed en kun je zowel zoet als hartig beleggen! Wat dacht je van bijvoorbeeld te serveren met een gebakken ei, spinazie en avocado?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 10 pancakes 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 theelepel gedroogde (Italiaanse) kruiden
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 180 gram bloem
  • 250 gram aardappelpuree *

Toppings:

  • besmeren met roomkaas of kruidenkaas,
  • gebakken eitje ‘on top’
  • gepocheerd eitje kan ook!
  • geraspte kaas of verbrokkelde feta
  • halve avocado in plakken
  • kiemgroenten
  • en/of overgieten met maple syrup

Instructions

  1. Kluts de eieren goed los in een ruime kom met het zout, de kruiden en de melk.
  2. Voeg de bloem toe en klop het geheel nogmaals door.
  3. ‘Verkruimel’ nu met je handen de aardappelpuree boven de kom en roer het geheel goed door met de garde. Je zou een gebonden pancake beslag moeten krijgen en je moet het gemakkelijk kunnen lepelen, zonder dat het teveel uitloopt in de pan.
  4. Voeg gerust iets meer bloem toe om in te dikken. Of juist een beetje melk om het dunner te maken. Stamppot aardappelen zijn bijvoorbeeld vrij droog en vragen dan om iets meer melk.
  5. Verwarm een grote koekenpan of bakplaat en laat hierin een beetje boter smelten. Schep met een sauslepel hoopjes beslag en laat ca. 2 minuut bakken op middelhoog vuur. Zodra de bovenkant gestold is draai je de hartige pancakes om met behulp van een spatel. Bak de andere kant ook ca 2 minuten. De pancakes zouden van binnen helemaal gaar moeten zijn.
  6. Serveer direct met toppings naar keuze!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

(* de aardappel puree die je gebruikt dient afgekoeld te zijn. Mag ook rechtstreeks uit de koelkast gebruiken na max. 2 dagen bewaard te zijn geweest)

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige pancakes met aardappel puree © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hartige pancakes met aardappel puree wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: aardappels, bloem, Britse keuken, eieren, hartig, Kaas, leftovers, maple syrup, melk, pancakes, roomkaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cranberrysaus maken
Volgend bericht: Pompoen Quiche met spinazie »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee