Het is alweer bijna weekend en dan maak ik graag weekend broodjes in de oven! Speciaal voor de gevoelige buikjes of diegenen die wat meer low carb willen eten maak je bijvoorbeeld deze glutenvrije broodjes uit het kookboek #Fitmom.
Verse glutenvrije broodjes op tafel
Afgelopen zomer ontving ik het boek #FITMOM van Delphine Steelandt. Het is een recepten en lifestyle boek voor mama’s die ook aan hun gezondheid willen werken. Boordevol gezonde(re) recepten, die veelal glutenvrij enof low carbs zijn. Dit recept voor glutenvrije broodjes werd een van mijn favorieten voor in het weekend. Alle ingrediënten even samen mengen, hier bolletjes van kneden en afbakken in de oven. In een uurtje zet je dan super verse glutenvrije broodjes op tafel. Ben je benieuwd naar het kookboek? Je kunt #FITMOM hier bestellen.
Nog meer glutenvrije brood recepten
Je vindt op deze site nog meer glutenvrije brood recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ontbijtmuffin met lijnzaad? Of een plakje low carb brood dat je in de magnetron klaarmaakt. Heb je liever een cracker? Maak dan deze lijnzaad crackers in plaats van low carb broodjes. En de chocoholic haalt zijn hart op aan deze glutenvrije havermout muffin! Maak er een mooi weekend van! Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten.
Kookvideo Glutenvrije broodjes:
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Glutenvrije Broodjes maken recept
Een recept voor zelfgebakken (weekend)broodjes die glutenvrij zijn en nog eens veel omega 3 vetten bevatten.
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 50 minutes
- Total Time: 11 hours 5 minutes
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 120 gram amandelmeel,
- 40 gram lijnzaad,
- 40 gram hennepzaad,
- 25 gram kokosmeel,
- 3 eetlepels psylliumvezels (vlozaad),
- 2 eetlepels bakpoeder,
- snufje zout,
- 4 eieren,
- 4 eetlepels olijfolie,
- 50 gram geraspte kaas.
Voor de snelle aardbeien jam:
- 2 eetlepels chia zaad,
- flinke hand aardbeien, schoongemaakt en in parten,
- paar druppeltjes citroensap,
- 1 eetlepel honing.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng als eerste de ‘droge’ ingrediënten in een kom, met uitzondering van de kaas: Dus roer de amandelmeel, lijnzaad, hennepzaad, kokosmeel, psyllium, bakpoeder en zout door elkaar.
- Klop in een separaat kommetje de eieren los met de olie. Schep 2 eetlepels eimengsel uit de kom en zet apart.
- Roer de rest van de natte mix door de droge mix en voeg tot slot de geraspte kaas toe en roer nog een laatste keer goed door. Laat het deeg 10 minuten rusten, zodat de vezels een deel van het vocht opzuigen.
- Vorm met natte handen 6 stuks glutenvrije broodjes. Ik maak het liefst bolletjes en druk deze een heel klein beetje plat. Kwast deze in met het overgebleven eimengsel.
- Bak vervolgens de glutenvrije broodjes af in de oven gedurende 50 minuten.
- Voor de jam week je de chiazaadjes in 4 eetlepels water. Dek af en zet apart gedurende de baktijd. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in parten. Voeg deze toe aan de geweekte chia zaadjes , samen met een paar druppeltjes citroensap en de honing en pureer met een staafmixer tot een snelle aardbeien jam.
- Snijd de glutenvrije broodjes doormidden en serveer met de aardbeien jam.
Geef een reactie