• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Kookboeken / Glutenvrije Broodjes (video) – uit #FitMom kookboek

Glutenvrije Broodjes (video) – uit #FitMom kookboek

5 oktober 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is alweer bijna weekend en dan maak ik graag weekend broodjes in de oven! Speciaal voor de gevoelige buikjes of diegenen die wat meer low carb willen eten maak je bijvoorbeeld deze glutenvrije broodjes uit het kookboek #Fitmom.

Verse glutenvrije broodjes op tafel

Afgelopen zomer ontving ik het boek #FITMOM van Delphine Steelandt. Het is een recepten en lifestyle boek voor mama’s die ook aan hun gezondheid willen werken. Boordevol gezonde(re) recepten, die veelal glutenvrij enof low carbs zijn. Dit recept voor glutenvrije broodjes werd een van mijn favorieten voor in het weekend. Alle ingrediënten even samen mengen, hier bolletjes van kneden en afbakken in de oven. In een uurtje zet je dan super verse glutenvrije broodjes op tafel. Ben je benieuwd naar het kookboek? Je kunt #FITMOM hier bestellen.

glutenvrije broodjes kookvideo recept © bettyskitchen

Nog meer glutenvrije brood recepten

Je vindt op deze site nog meer glutenvrije brood recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ontbijtmuffin met lijnzaad? Of een plakje low carb brood dat je in de magnetron klaarmaakt. Heb je liever een cracker? Maak dan deze lijnzaad crackers in plaats van low carb broodjes. En de chocoholic haalt zijn hart op aan deze glutenvrije havermout muffin! Maak er een mooi weekend van! Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten.


Kookvideo Glutenvrije broodjes:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Glutenvrije Broodjes maken recept

glutenvrije broodjes kookvideo recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een recept voor zelfgebakken (weekend)broodjes die glutenvrij zijn en nog eens veel omega 3 vetten bevatten.

  • Author: Delphine Steelandt
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 50 minutes
  • Total Time: 11 hours 5 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 120 gram amandelmeel,
  • 40 gram lijnzaad,
  • 40 gram hennepzaad,
  • 25 gram kokosmeel,
  • 3 eetlepels psylliumvezels (vlozaad),
  • 2 eetlepels bakpoeder,
  • snufje zout,
  • 4 eieren,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 50 gram geraspte kaas.

Voor de snelle aardbeien jam:

  • 2 eetlepels chia zaad,
  • flinke hand aardbeien, schoongemaakt en in parten,
  • paar druppeltjes citroensap,
  • 1 eetlepel honing.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng als eerste de ‘droge’ ingrediënten in een kom, met uitzondering van de kaas: Dus roer de amandelmeel, lijnzaad, hennepzaad, kokosmeel, psyllium, bakpoeder en zout door elkaar. 
  3. Klop in een separaat kommetje de eieren los met de olie. Schep 2 eetlepels eimengsel uit de kom en zet apart.
  4. Roer de rest van de natte mix door de droge mix en voeg tot slot de geraspte kaas toe en roer nog een laatste keer goed door. Laat het deeg 10 minuten rusten, zodat de vezels een deel van het vocht opzuigen.
  5. Vorm met natte handen 6 stuks glutenvrije broodjes. Ik maak het liefst bolletjes en druk deze een heel klein beetje plat. Kwast deze in met het overgebleven eimengsel.
  6. Bak vervolgens de glutenvrije broodjes af in de oven gedurende 50 minuten.
  7. Voor de jam week je de chiazaadjes in 4 eetlepels water. Dek af en zet apart gedurende de baktijd. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in parten. Voeg deze toe aan de geweekte chia zaadjes , samen met een paar druppeltjes citroensap en de honing en pureer met een staafmixer tot een snelle aardbeien jam. 
  8. Snijd de glutenvrije broodjes doormidden en serveer met de aardbeien jam.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

glutenvrije broodjes kookvideo recept © bettyskitchen.nl

Category: Deeg recepten, Kookboeken Tags: aardbeien, amandelmeel, bakpoeder, bolletjes, brood, chiazaad, eieren, Glutenvrij, hennepzaad, jam, Kaas, kokosmeel, lijnzaad, Low Carb, psylium

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ei-Wraps met zalm en dille
Volgend bericht: Award voor BESTE GERECHT 2018 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee