Print

Recept: Gevulde paprika met quinoa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje heb je in een mum van tijd op tafel staan, leuk voor als je gasten krijgt! En laat dit slechts 1 variant zijn met inspiraties voor het zelf vullen van paprika’s. Je kunt echt alle kanten uit en natuurlijk deze paprika’s ook kunnen vullen met bijvoorbeeld rijst, bulgur en zelfs linzen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3 personen (houd rekening met 1 paprika p.p.) 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram quinoa
  • 3 paprika’s (ik koos rode voor de smaak)
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Een handje kiemen
  • Een flinke hand rucola sla
  • 1 ei
  • 50 gram Pecorino kaas
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 25 gram pitten: bv. pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten of een mix hiervan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. pesto
  • 1 el. gedroogde basilicum (of lekker een paar blaadjes verse)
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om te bakken en in te vetten 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Stop 400 ml. koud water met het groentebouillonblokje en de quinoa in een pan en breng aan de kook. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Snij ondertussen het kapje van de paprika’s (bewaar de kapjes) en snij voorzichtig met een mesje de zaadjes en zaadlijsten eruit. Vet de buitenkant van de paprika’s in met een kwastje en wat olijfolie en zet alvast in de ingevette ovenschaal.
  4. Snij de knoflook en ui heel fijn. Verwarm een el. olijfolie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur totdat deze glazig wordt. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak deze nog even mee.
  5. Rooster in een droge koekenpan de pitten op laag vuur totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Als de Percorino nog niet geraspt is, rasp deze dan kort. Snij de zongedroogde tomaten alsvast in reepjes.
  6. Zodra de quinoa gaar is roer je de pesto, het rauwe ei, de helft van de geraspte Pecorino kaas, de ui en knoflook, de pitten, reepjes zongedroogde tomaat en basilicum erdoorheen. Voeg een snufje zout en peper toe naar wens. Schep het quinoa-mengsel in de paprika’s en zet het kapje erop.
  7. Zet de paprika’s in de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. Zet het rooster iets onder het midden zodat de steeltjes van de paprika niet te dicht bij het rooster komen. Hou de paprika’s tijdens de oventijd in de gaten. 
  8. Beleg drie bordjes met rucola en zet op elk een paprika met quinoa. Haal de kapjes er vanaf en verdeel de kiemen en resterende Pecorino eroverheen. Kapje er weer op en klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda