• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde Miso Aubergines (Nasu Dengaku)

Geroosterde Miso Aubergines (Nasu Dengaku)

7 december 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven.

Japanse miso aubergines uit de oven

Aubergines hebben van nature een vleesachtige structuur en zijn een prima vervanger voor een stukje vlees. Deze Japanse miso aubergines zijn gegrilde en afgelakte aubergines met een miso glazuur. Een heerlijk gerecht boordevol umami want alle zoet-zout-zuur bitter elementen komen hierin terug. Dit is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht om van te genieten, zeker als je het serveert met gestoomde rijst. Ik reken dan op 1 hele aubergine (2 helften) per persoon. Serveer je deze geroosterde miso aubergines als bijgerecht, dan kun je slechts 1 halve p.p. aanhouden.

recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl
recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met aubergines

In aanloop naar de feestdagen zijn vegetarische gerechten meer dan welkom. Deze gerooserde miso aubergines zijn een heerlijk vega hoofdgerecht – ook voor kerst – en in dit lijstje vind je er nog veel meer terug. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere recpeten met aubergines terug op de site. Ga bijvoorbeeld ook eens gepofte aubergine met geitenkaas en couscous of maak er een borrelhapje (tapas) van aubergines met kaas van. Ook lekker zijn deze broodjes pulled aubergines of de mediteraanse aubergine dip genaamd baba ganoush! Enjoy!


Print

Recept: Geroosterde Miso Aubergines

recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven door ze af te lakken met een smaakvolle miso glazuur.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Cuisine: Japanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 aubergines
  • 4 el (witte) miso pasta
  • 4 el sojasaus (of tamari voor glutenvrij)
  • 2 el water
  • 2 el honing
  • 2 el Mirin (rice vinegar)
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 tl gehakte gember
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 – 2 el sesamzaadjes, geroosterd

Voor erbij (suggesties):

  • gestoomde rijst
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • bieslook, in ringen
  • granaatappelpitjes
  • geroosterde hazelnoten
  • verse koriander of peterselie

Extra:

  • bakpapier
  • steelpannetje
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aubergines, verwijder evt. de steel en snijd ze overlangs doormidden. Plaats op de bakplaat en kerf met een scherp mes het vruchtvlees in met een ruitjes patroon.
  3. Verwarm een steelpannetje op medium vuur met de misopasta, sojasaus, water, honing, mirin, knoflook en gember. Breng tegen een kookpunt aan maar hou het iets daaronder. Blijf gedurende 5 minuten verwarmen en doorroeren om iets in te koken.
  4. Kwast de snijvlakken van de aubergines royaal in met de saus. Schuif de plaat in de oven en bak de miso aubergines gedurende 20 – 25 minuten af. Na het bakken bestrijk je ze direct met de overgebleven saus en bestrooi met sesamzaadjes.
  5. Serveer de Nasu Dengaku warm en eventueel bovenop een schaal met gestoomde rijst. Je kunt de aubergines nog naar wens bestrooien met verse bieslook, bosui, granaatappel of zelfs geroosterde hazelnoten. Deze smaakmakers geven de umami smaken een extra duwtje namelijk.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: miso, aubergines, sojasaus, sesamzaadjes, japans

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde miso aubergines uit de oven – genaamd Nasu Dengaku – wilt gaan maken.

Category: Bijgerechten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bijgerecht, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, Japanse keuken, knoflook, oven, sojasaus, tamari, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kersen Clafoutis
Volgend bericht: Hele Kalkoen in de oven bereiden »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in