• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gepofte aubergine met geitenkaas

Gepofte aubergine met geitenkaas

15 mei 2023 Door Nanda Appelman 6 Reacties

Jump to Recipe

Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, couscous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord. Dus zet jij dit gerecht ook lekker op het menu tijdens deze Meatless Monday?

Let op bij gepofte aubergine maken

Groenten roosteren of poffen in de oven is een hele gezonde en lekkere bereidingswijze. Vaak heb je niet meer dan een beetje olie nodig en, in tegenstelling tot koken, behoud je lekker heel veel smaken en vitamientjes. Het enige nadeel is de bereidingstijd: dit recept voor gepofte aubergine uit de oven vraagt daarom om ruim een half uur extra voorbereidingstijd. Maar tijdens ondertussen kun je wel op je gemak alle andere ingrediënten voorbereiden. Dat scheelt.

Gepofte aubergine met geitenkaas

Zelf gepofte aubergine met geitenkaas maken

In het recept gepofte aubergine met geitenkaas heb ik rekening gehouden met een halve aubergine per persoon. Nu kan het zijn dat jij wat kleinere aubergines in huis hebt en dan mag je ook gerust een hele aubergine per persoon aanhouden. Of als je liever wat meer aubergine eet en minder couscous dan is dat natuurlijk ook prima.

Fans van recepten met aubergine

Is dit gerecht je heerlijk bevallen? Voor de fans van recepten met aubergine hebben we nog meer lekkers in petto: Check bijvoorbeeld deze pasta taart met aubergine en blauwe kaas, deze mooie aubergine balletjes en gegratineerde aubergine pizza’s. Maar maak vooral ook eens deze broodje pulled aubergine. Betty maakte tevens deze, een overheerlijke Italiaanse caponata stoofschotel en deze Thaise rundvleescurry met aubergines! Het hoeft dus niet alleen bij deze gepofte aubergines te blijven!


Print

Recept: Gepofte aubergine met geitenkaas

Gepofte aubergine met geitenkaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Zelf aubergines poffen in de oven maakt een heerlijke avondmaaltijd. Deze gepofte aubergines met geitenkaas zijn namelijk een goed vullende vegetarische maaltijd met couscous en yoghurtsaus. #vegetarisch #aubergines

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 grote aubergine
  • 150 gram couscous
  • 125 gram geitenkaas
  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • 1 flinke rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram walnoten (ongezouten, ongebrand)
  • 2 tl. honing
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Ongezouten boter om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet alvast een ovenschaal klaar.
  2. Was de aubergine. Snij hem in de lengte in en trek een beetje uit elkaar. Het moeten niet twee helften worden, maar de aubergine moet wel een beetje open staan. Meng in een kom 3 el. olijfolie met 1 (uitgeperst) teentje knoflook, de basilicum en naar eigen smaak peper en zout. Bestrijk de schil en binnenzijde van de aubergine met de olie. Plaats in de ovenschaal en zet deze voor 60 minuten in het midden van de oven. Controleer zo nu en dan tussendoor of de aubergine niet verbrand.
  3. Zo’n 40 minuten later kun je aan de slag met de rest van het gerecht. Bereid de couscous volgens de gebruikersaanwijzing. Zodra de couscous gaar is, roer je er wat olijfolie en naar eigen smaak zout en peper doorheen.
  4. Ondertussen schil je de rode ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm wat boter in een koekenpan op laag-middelhoog vuur. Bak de uienringen zachtjes door totdat ze glazig worden. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. In een kom schep je de yoghurt om met het andere (uitgeperste) teentje knoflook en peper en zout naar eigen smaak.
  6. Serveer de gepofte aubergine met de yoghurtdip eroverheen geschept, de couscous, ui en geitenkaas. Bestrooi met de walnoten en lepel de honing er overheen,.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gepofte aubergine met geitenkaas

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook ! Gebruik de hashtag #BETTYSKITCHENNL en\of tag mij in je bericht. Dan kan ik het ook even delen!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, basilicum, couscous, geitenkaas, Griekse yoghurt, honing, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, uien, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
Volgend bericht: Lasagna met aubergine en worst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joop

    12 juli 2022 om 6:31 pm

    Echt een top recept.
    Wij hadden 2 kleine aubergines met z’n 2, is ook voor het plaatje mooi.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juli 2022 om 9:54 am

      Heel erg leuk om te horen! Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  2. Syl

    29 november 2022 om 8:14 am

    Welke geitenkaas gebruikt u? Vaak smaakt deze kaas zo streng..

    Beantwoorden
  3. Helian

    28 augustus 2023 om 5:07 pm

    Een van onze favoriete gerechten geworden. Echt heeeeeeeeerlijk!

    Beantwoorden
  4. Minke Greupink

    31 december 2023 om 10:30 am

    Verkruimel je de geitenkaas bij de gebakken ui?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 januari 2024 om 6:47 pm

      Hi Minke,
      gewoon de feta voor het serveren over het gerecht heen strooien. Dat is helemaal prima zo.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee