Dit is een heerlijk zomers en ‘light’ variant op de welbekende Chili Con Carne. Ik gebruik namelijk geen vlees, maar tofu, dat boordevol vitamine B zit, en dus een goed alternatief is voor een stukje vlees.
Normaal gesproken serveer je de chili met gekookte rijst of een wrap, maar met het oog op aankomende zomer maar ik er een lichte salade van. Deze Chili Sin Carne is daardoor #bikinibodychallenge proof, maar bovenal erg smakelijk!
Normaal gesproken zou ik niet zo gauw tofu in huis halen, want die keren dat ik het at, viel het vies tegen. Vaak vind ik het maar smakeloze blokjes. Maar omdat wij de nieuwe tofu producten van SoFine mochten uitproberen, zag ik dat er gelukkig ook meerdere smaken en variaties toegepast kunnen worden. In dit recept gebruik ik dan ook de Mexicaans gekruide tofu á-la-minute blokjes. Echt een goed alternatief voor die Meatless Mondays dus!
Recept voor Chili Sin Carne met tofu en ijsbergsla:
(lunch of diner voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 180 gram (Mexicaanse) tofu blokjes, (bijv. SoFine)
- 400 gram Mexicaanse roerbak mix (met prei, ui, rode paprika, mais etc)
- 1 flinke teen knoflook, gepeld en fijngehakt.
- 1 theelepel paprikapoeder *,
- 1/2 theelepel gemalen komijn *,
- 1/2 theelepel gedroogde tijm *,
- 1/4 theelepel cayenne peper *,
- 1 eetlepel tomatenpuree (uit een blikje),
- 100 gram ijsbergsla,
- 125 gram creme fraiche,
- peper & zout
- olijfolie of (geurloze) kokosolie,
- verse bieslook, fijngehakt.
( * of vervang deze ingredienten door 1 eetlepel buritto/taco kruiden)
Extra:
- wok of ruime hapjespan.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Bereidingswijze:
- Verhit de een beetje olie in een wok en bak hierin de tofublokjes aan, gedurende 2 minuten.
- Voeg vervolgens de mexicaanse roerbakmix en knoflook toe en bak mee gedurende 2-3 minuten, zodat de groente zacht worden.
- Mndertussen maak je een mexicaanse kruidenmix door de paprikapoeder, komijn, tijm en cayenepeper te mengen in een klein kommetje. Voeg toe aan het groente mengsel en bak 1 minuut mee.
- Giet de tomatenpuree erbij en roer goed door gedurende 1 minuut. Voeg tot slot slechts 1 eetlepel creme fraiche toe en roer deze goed los in de wok. Je krijgt hierdoor een smeuige tomatensaus die zo heerlijk smaakt in deze Chili sin carne. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
- Verdeel de ijsbergsla als een bedje over de borden en schep hier de chili sin carne op. Garneer met de overgebleven creme fraiche en garneer met vers gesneden bieslook.
Eet smakelijk!
Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie