• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Fregula met courgette

Fregula met courgette

4 oktober 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Fregula met courgette 1a _ Header-002Ik ben een echte pasta-lover, en ik heb inmiddels zoveel verschillende soorten pasta’s gegeten, dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Maar toen ik in de FoodWeLove box een zak Fregula pasta tegenkwam, krabte ik me toch wel even achter mijn oren: want die heb ik nog niet eerder geproefd, laat staan gemaakt.

Omdat deze kleine Fregula pasta bolletjes ideaal zijn voor in soepen en ook op dezelfde wijze bereid kan worden als een risotto, heb ik dit recept voor fregula met courgette op een druilerige zondagmiddag bedacht. En het was heerlijk, hartverwarmend en heel makkelijk te maken! Ideaal voor de herfst.

En ook al is dit recept vegetarisch, je kunt uiteraard ook wat blokjes spek met de uitjes meebakken, en zo zal dit gerecht nog meer smaak en diepte krijgen. Het enige probleem is dat Fregula niet overal te verkrijgen is, en je wellicht bij een Italiaanse delicatessen winkel uitkomt. Maar het is de moeite waard.

Recept voor Fregula met courgette:

(lunch, voor- of hoofdgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 gele paprika,
  • 1 flinke courgette,
  • 150 gram (kastanje) champignons,
  • 250 gram fregula pasta,
  • ruim 1 liter (groente) bouillon,
  • 2-3 eetlepels pijnboompitten,
  • peper en zout,
  • olijfolie,
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Parmezaanse kaas,
  • verse basilicum.

 

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:Fregula met courgette 2-001

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de courgette af onder de kraan en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm.  Boen de champignons schoon en snijd  in plakjes.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de uien, knoflook en paprika gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  3.  Draai nu het vuur iets lager, en voeg de fregula pasta en één soep-opscheplepel met bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de pasta  (een beetje net zoals je risotto maakt). Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.Fregula met courgette 3-001
  4. Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet hierna apart.
  5. Let op! Na 10 minuten garen voeg je de champignons, courgette en tijm toe aan de fregula, en ga je hierna weer verder met stapsgewijs de bouillon toevoegen. Proef na totaal 20 minuten of de pasta gaar is, en voeg eventueel nog een extra schepje bouillon toe als het gerecht te droog kookt. Hij moet echt een beetje nog ‘soepachtig’ zijn.
  6. Breng op smaak met zout, peper, en een handje geraspte kaas. Garneer met de pijnboompitjes en verse basilicum.

Eet smakelijk!

Fregula met courgette 4a-001

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bouillon, champignons, courgette, FoodWeLove, Italiaanse keuken, knoflook, Paprika, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, risotto, tijm, ui, uit

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « DIY: Get crafty at Hema #2
Volgend bericht: Tony’s Chocolonely Limited Editions + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    4 oktober 2013 om 6:11 am

    Nou wateren toeval! Gisteren toevallig een aflevering Masterchef Australië gezien met Fregula! En ik kende het ook nog niet… Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig geworden!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 oktober 2013 om 6:56 am

      haha cool! Ja het is een zeldzame soort, maar hij is bij ons thuis goedgekeurd! Groetjes,Betty

      Beantwoorden
  2. Denise Beckand

    10 oktober 2013 om 8:11 am

    Ik ken het niet Fregula en heb in het dorp waar ik woon helaas geen speciaalzaak. Daarom mijn vraag: zou je het kunnen vervangen voor iets anders? Risotto of een hele kleine pasta soort? Het recept lijkt me namelijk erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 oktober 2013 om 1:15 pm

      Jazeker, je kunt gewone risotto rijst gebruiken hoor 🙂
      Doe in plaats van de pasta, ongewassen risotto rijst in de pan, en roer even 1 minuut door tot de rijst glazig wordt. Voeg er eventueel nog een scheutje witte wijn aan toe, en als dit verdampt is dan stap voor stap de bouillon toevoegen, en gewoon de rest van het recept volgen.
      Succes!

      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in