• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met drie kazen en salie

Pasta met drie kazen en salie

21 mei 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Kaasliefhebbers opgelet! Dit is een super simpele en snelle (!) pasta met drie kazen. Het recept is afkomstig uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek. En zoals de naam het al zegt: dit is een lekker makkelijk recept.

Pasta met drie kazen (Pasta con tre fromaggi)

Om dit geweldige bordje comfortfood te maken, hoef je slecht 3 hele simpele stappen te volgen en je zet een heerlijk pastagerecht op tafel! Ideaal voor op de doordeweekse avond.

Donna Hay’s Pasta met drie kazen

De Australische Donna Hay is wereldwijd bekend van haar kookprogramma’s en kookboeken. Haar stijl kenmerkt zich veelal door heerlijke gerechten die je snel, makkelijk en eenvoudig maakt. En natuurlijk met slechts een paar heerlijke en pure gerechten. Zo hoef je maar minimale tijd in de keuken door te brengen, maar wel met maximale smaak. En haar recept voor pasta met drie kazen en salie, in het Italiaans: Pasta con tre fromaggi,  is juist dat. De gebakken salieblaadjes geven deze pasta met drie kazen een geweldige smaaksensatie.  En als je hier hooguit een (rucola) salade bij serveert, dan heb je een heerlijke, vullende, pasta maaltijd.

 

Print

Recept: Pasta met drie kazen en salie

pasta met drie kazen en salie recept betty's kitchen
Print Recipe
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram rigatoni of fettuccine pasta,
  • 20 gram boter,
  • 2 theelepels olijfolie,
  • 1 eetlepel salieblaadjes,
  • 150 gram ricotta,
  • 25 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas,
  • 100 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola,
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper,
  • optioneel: fijn geraspte schil van 1/2 citroen.

Extra: kookpan voor de pasta en een kleine koekenpan.

 

Instructions

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan met ruimkokend water en een snuf zout. (check de verpakking voor de juiste kooktijd). Giet de pasta na het koken af, en houdt warm in de pan.
  2. Verwarm in de tussentijd de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de boter en olijfolie toe, en zodra deze gesmolten is de salieblaadjes. Bak de blaadjes 3 minuten aan elke kant, of tot deze krokant zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Schep de ricotta, Parmezaanse kaas en blauwader kaas door de pasta. Verdeel de pasta met drie kazen over twee borden en maak af met de salieblaadjes en overgiet met 1-2 eetlepels van de salieboter. Breng op smaak met zout en peper en eventueel de geraspte citroenschilletjes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

 

Pasta met drie kazen (Pasta con tre fromaggi)

( Bron recept: Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek)

Category: Pasta Recepten Tags: Donna Hay, gorgonzola, Italiaanse keuken, Kaas, Parmezaanse kaas, ricotta, salie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: een Dilmah Exceptional Tea pakket
Volgend bericht: Neighbourhood Food Market in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Leo

    27 juli 2020 om 5:34 pm

    Super simpel en lekker

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in