Print

Recept: Fregula pasta met courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Fregula zijn kleine ronde bolletjes pasta die het heel goed doen in o.a. soepen. Ik maakte er een soort soepachtige risotto van. Deze fregula pasta met courgette en pijnboompitten is ware comfort food op een regenachtige dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram kastanje champignons
  • 150 gram fregula pasta
  • 1 liter (groente) bouillon
  • 23 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • verse basilicum

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de courgette af onder de kraan en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm.  Boen de champignons schoon en snijd  in plakjes.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de uien, knoflook en paprika gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  3. Draai nu het vuur iets lager, en voeg de fregula pasta en één soep-opscheplepel met bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de pasta  (een beetje net zoals je risotto maakt). Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.
  4. Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet hierna apart.
  5. Let op! Na 10 minuten garen voeg je de champignons, courgette en tijm toe aan de fregula, en ga je hierna weer verder met stapsgewijs de bouillon toevoegen. Proef na totaal 20 minuten of de pasta gaar is, en voeg eventueel nog een extra schepje bouillon toe als het gerecht te droog kookt. Hij moet echt een beetje nog ‘soepachtig’ zijn.
  6. Breng op smaak met zout, peper, en een handje geraspte kaas. Garneer met de pijnboompitjes en verse basilicum.

Eet smakelijk!