• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Fregula pasta met courgette

Fregula pasta met courgette

4 oktober 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Ken jij Fregula pasta al? Dat zijn kleine ronde pasta bolletjes met een iets stevige bite. Je kunt het koken en bereiden zoals je risotto zou doen, dus ik maakte er een heerlijke comfort food maaltijd voor een regenachtige dag van. Ga jij deze fregula pasta met courgette ook eens proberen?

Aan de slag met fregula pasta recept

k heb inmiddels zoveel verschillende soorten pasta’s gegeten, dat ik de tel was kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik een handig overzicht voor veel verschillende pasta soorten en hun bijbehorende sauzen hier staan. Want toen ik de nieuwe FoodWeLove kreeg, zat daar een zak Fregula pasta in en die kende ik nog niet! Omdat deze kleine Fregula pasta bolletjes ideaal zijn voor in soepen en ook op dezelfde wijze bereid kan worden als een risotto, heb ik dit recept voor fregula met courgette op een druilerige zondagmiddag bedacht. En het was heerlijk, hartverwarmend en heel makkelijk te maken! Ideaal voor de herfst.

Fregula met courgette 1a _ Header-002

Fregula met courgette 3-001

Nog meer lekkere pasta recepten

Ook al is dit recept vegetarisch, je kunt uiteraard ook wat blokjes spek met de uitjes meebakken, en zo zal dit gerecht nog meer smaak en diepte krijgen. Het enige probleem is dat Fregula niet overal te verkrijgen is, en je wellicht bij een Italiaanse delicatessen winkel uitkomt. Maar het is de moeite waard. Probeer ook eens dit recept voor pasta met drie kazen en salie. Of ga eens voor een lekker gevulde lasagne bolognese met vlees-tomatensaus! Geniet er van!


Print

Recept: Fregula pasta met courgette

recept fregula pasta met courgette
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Fregula zijn kleine ronde bolletjes pasta die het heel goed doen in o.a. soepen. Ik maakte er een soort soepachtige risotto van. Deze fregula pasta met courgette en pijnboompitten is ware comfort food op een regenachtige dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram kastanje champignons
  • 150 gram fregula pasta
  • 1 liter (groente) bouillon
  • 2–3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • verse basilicum

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de courgette af onder de kraan en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm.  Boen de champignons schoon en snijd  in plakjes.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de uien, knoflook en paprika gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  3. Draai nu het vuur iets lager, en voeg de fregula pasta en één soep-opscheplepel met bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de pasta  (een beetje net zoals je risotto maakt). Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.
  4. Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet hierna apart.
  5. Let op! Na 10 minuten garen voeg je de champignons, courgette en tijm toe aan de fregula, en ga je hierna weer verder met stapsgewijs de bouillon toevoegen. Proef na totaal 20 minuten of de pasta gaar is, en voeg eventueel nog een extra schepje bouillon toe als het gerecht te droog kookt. Hij moet echt een beetje nog ‘soepachtig’ zijn.
  6. Breng op smaak met zout, peper, en een handje geraspte kaas. Garneer met de pijnboompitjes en verse basilicum.

Eet smakelijk!

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Fregula met courgette 4a-001

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bouillon, champignons, courgette, FoodWeLove, fregula, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, knoflook, paddenstoelen, Paprika, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, risotto, tijm, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « DIY: Get crafty at Hema #2
Volgend bericht: Tony’s Chocolonely Limited Editions + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    4 oktober 2013 om 6:11 am

    Nou wateren toeval! Gisteren toevallig een aflevering Masterchef Australië gezien met Fregula! En ik kende het ook nog niet… Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig geworden!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 oktober 2013 om 6:56 am

      haha cool! Ja het is een zeldzame soort, maar hij is bij ons thuis goedgekeurd! Groetjes,Betty

      Beantwoorden
  2. Denise Beckand

    10 oktober 2013 om 8:11 am

    Ik ken het niet Fregula en heb in het dorp waar ik woon helaas geen speciaalzaak. Daarom mijn vraag: zou je het kunnen vervangen voor iets anders? Risotto of een hele kleine pasta soort? Het recept lijkt me namelijk erg lekker!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 oktober 2013 om 1:15 pm

      Jazeker, je kunt gewone risotto rijst gebruiken hoor 🙂
      Doe in plaats van de pasta, ongewassen risotto rijst in de pan, en roer even 1 minuut door tot de rijst glazig wordt. Voeg er eventueel nog een scheutje witte wijn aan toe, en als dit verdampt is dan stap voor stap de bouillon toevoegen, en gewoon de rest van het recept volgen.
      Succes!

      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee