Dit is een super snel en eenvoudig recept voor wraps met kip maken. Door de speciale vouwtechniek ontstaat een handige fajita die je zo uit de hand kunt opeten. Deze fajita’s met kip en paprika reepjes serveer je bijvoorbeeld met guacamole, zure room of zelfs extra sla. Ideaal voor een warme lunch of gezellige avondmaaltijd om te delen met het hele gezin!
Wat zijn Fajitas?
De naam fajita komt van het Spaanse woord faja, dat band, riem of strook betekent. Het is een referentie naar de vorm van de ‘skirt’ steak, een lang en dun stuk vlees van rund. Deze wordt gebakken met fajita kruiden en vervolgens in dunne plakjes gesneden en dit is het vlees dat traditioneel in de fajita’s wordt geserveerd en gegeten. Maar je kun dus zelfs plakjes stevige halloumi kaas voor een vegetarische fajita maken. Of gebruik kipreepjes en maak deze klassieke fajitas met kip en paprika reepjes. Onder andere bij restaurant POPO krijg je een ovenschaaltje met kip en reepjes paprika en ui in kruiden, met daarbij losse soft taco’s en guacamole. Zo kun je zelf je fajitas aan tafel samenstellen en opvouwen.
Daarnaast is het ook goed om te weten dat je je soft taco’s en tortilla wraps met vulling kunt oprollen, tot bijvoorbeeld een burrito of in de oven gebakken enchillada. Maar je kunt deze ook heel handig vouwen zoals hieronder aangegeven. Je krijgt dan een handig ‘zakje’ waar de vulling in zit en dat maakt de fajitas dus tot ware streetfood en heel makkelijk om zo uit de hand te eten. Tip: Check ook dit lunchrecept voor fajitas met kip en mango!
Recept: Fajitas met kip en paprika reepjes
Dit is een super snel en eenvoudig recept voor wraps met kip maken. Door de speciale vouwtechniek ontstaat een handige fajita die je zo uit de hand kunt opeten. Deze fajita’s met kip en paprika reepjes serveer je bijvoorbeeld met guacamole, zure room of zelfs extra sla. Ideaal voor een warme lunch of gezellige avondmaaltijd om te delen met het hele gezin!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 10 min
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met kip
- Cuisine: Tex Mex keuken
Ingredients
- 500 gr kipfilet, in reepjes
- 2 paprika’s, in lange repen
- 1– 2 jalapeno pepers, in ringen,
- 2 uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 limoen
- olijfolie
Voor de fajita kruidenmix:
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- ½ tl cayenne peper
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl zout
- ½ tl komijn
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde rozemarijn
Voor erbij:
- 12 small tortilla wraps (soft taco’s)
- guacamole
- zure room
- verse koriander
- sla
Instructions
- Verwarm een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de kipreepjes rondom lichtbruin. Voeg de uien, paprika, jalapeno pepers en knoflook toe en bak het geheel aan gedurende 1 minuut.
- Meng ondertussen de fajitakruiden met elkaar en pers de limoen uit. Verlaag het vuur van de pan en voeg de specerijen en 2 el limoensap toe. Roer het geheel goed door, plaats de deksel op de pan en laat op laag vuur sudderen gedurende 4-5 minuten.
- Ondertussen verwarm je de tortillas in een koekenpan, oven of magnetron. Vul de wraps door een strookje guacamole en eventueel sla in het midden te leggen. Plaats hier vervolgens het kipmengsel op maar laat hierbij steeds een zijde van de wrap een beetje vrij. Top af met wat verse koriander. Vouw vervolgens de fajita’s met kip en paprika als volgt en serveer direct.
Notes
Heb je niet alle kruiden in huis? Dan kun je ook gebruik maken van een zakje Fajita kruiden (bijv. Santa Maria) uit de supermarkt.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor fajitas met kip en paprika!
Evi
Het ziet er allemaal zo lekker uit!
Betina Oostveen
dat is altijd leuk om te horen! Dank je wel Evi!