• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Dubbele Chocoladecake met chocoladeglazuur

Dubbele Chocoladecake met chocoladeglazuur

22 januari 2017 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! En nu had ik hier zelf behoorlijk onder te lijden dit jaar! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!

Een vederlichte dubbele chocoladecake

Van deze dubbele chocoladecake gaat je lichaam een goede portie endorfinen van aanmaken en dan hoop ik dat die Januari Blues weer als sneeuw voor de zon verdwijnen! Deze dubbele chocoladecake is vederlicht en letterlijk smelt op je tong. Echt uniek qua textuur, maar ideaal om te serveren bij de koffie, thee, of gewoonweg als toetje. Straks met Valentijnsdag verras je er je lover mee. En die ene vriendin met liefdesverdriet kan ook wel een plakje  dubbele chocoladecake gebruiken.

dubbele chocoladecake tegen blue monday

Zoete recepten met chocolade

En als je net als ik geen genoegen kunt krijgen van zoete recepten met chocolade, check dan ook eens deze Chocolade Mud Cake met Amarula, of deze smeuïge chocolade-frambozentaart, de machtige Chocolade fudgetaart met zeezout, of deze langzaam gegaarde Kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Ik heb genoeg in huis voor jullie chocoholics :-). Maar uiteraard ben je hier ook aan het juiste adres voor de lekkerste cake recepten!


Print

Recept: Dubbele Chocoladecake

dubbele chocoladecake tegen blue monday
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 4 reviews

Afgelopen week was het natuurlijk BLUE MONDAY! Dus dan duik ik de keuken in en sla aan het bakken. Want daar wordt ik vrolijk van. Het resultaat was een dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram pure chocolade,
  • 200 gram roomboter, in blokjes,
  • 60 ml melk,
  • 60 gram cacao poeder,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 grote eieren (L),
  • 225 gram fijne suiker,
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd.

Chocoladeglazuur:

  • 100 + 20 gram pure chocolade

Instructions

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht).
  2. Beboter de binnenkant van een cakeblik (22cm) en stof hem licht af met een beetje extra bloem. Of… bekleed de binnenkant met bakpapier.
  3. Breek 100 gram in blokjes en smelt au bain marie. Voeg vervolgens de roomboter, melk, cacaopoeder en vanille extract toe en roer rustig door om alle smaken te vermengen. Zet apart om iets af te koelen. 
  4. Klop de eieren met de suiker luchtig in een keukenmixer. Voeg hier in delen het chocolademengsel aan toe. En tot slot voeg je het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door. Schep het chocoladebeslag in de cakevorm en bak af in de voorverwarmde oven in 55-60 minuten.
  5. Laat de cake een paar minuten in de vorm afkoelen en stort vervolgens uit op een rooster om volledig af te koelen.
  6. Voor het chocoladeglazuur: breek je wederom 100 gram pure chocolade in blokjes en smelt deze au bain marie. Verwijder van de warmtebron en voeg een extra 20 gram pure chocolade in blokjes toe om de chocolade te tempereren. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de chocoladecake met het chocoladeglazuur en laat de dubbele chocoladecake volledig afkoelen en uitharden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

dubbele chocoladecake tegen blue monday

Category: Cake recepten Tags: bloem, Blue Monday, boter, cacao, cake, chocolade, eieren, Nederlandse keuken, roomboter, suiker, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Toast met pindakaas en banaan-spread
Volgend bericht: Kikkererwtenpasta met paprika-courgettepesto »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lynn

    24 januari 2017 om 9:32 am

    Ik zag het recept voorbij komen op Facebook en ik ben meteen op zoek gegaan naar een excuus om hem te kunnen maken. Dat heb ik nu gevonden, dus ik ben benieuwd! Hij ziet er in ieder geval super lekker uit!
    Liefs Lynn

    Beantwoorden
  2. Julia

    2 januari 2018 om 2:01 pm

    Hallo,
    Is er ook een vervanger voor vanille-extract? Het lijkt me namelijk een heerlijke cake om te maken, maar heb helaas nu geen vanille-extract in huis..

    Liefs Julia

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 januari 2018 om 2:17 pm

      Hi Julia,

      Je kunt ook een mespunt uitgeschraapt vanille stokje toevoegen. Of een zakje vanille suiker.

      Bij gebrek aan beide mag je het ook weglaten. Dit zal geen effect hebben op je bak en rijs resultaten.

      Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  3. Sultan

    24 december 2019 om 2:12 am

    hallo
    dit lijkt mij een leuk recept! bakken wij de cake in hete lucht of boven en onderwarmte?
    liefs

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 december 2019 om 12:07 pm

      Hi Sultan,
      wat jij wilt of tot je beschikking hebt.
      Beide temperatuur instellingen staan hiervoor altijd vermeld in de recepten.

      Groetjes, betty

      Beantwoorden
  4. X

    28 februari 2021 om 1:58 pm

    Prep time en cook time moeten omgedraaid worden

    Beantwoorden
  5. Lies C

    27 december 2024 om 12:37 pm

    Dag Betty

    Is er een manier om deze cake wat steviger/zwaarder te maken? Ik wens graag een cake te maken die niet te licht is maar ook niet zo zwaar als een echte chocoladetaart.

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 december 2024 om 6:07 pm

      Hi Lies,
      je kunt een standaard oer-hollandse roomboter cake maken met extra cacao. Neem hiervoor even een kijkje: https://bettyskitchen.nl/cakebeslag-maken/
      En deze werk je dan af met het chocolade glazuur uit bovenstaand recept.
      Dat wordt smullen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee