• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Asperge muffins met ham en kaas (video)

Asperge muffins met ham en kaas (video)

15 mei 2020 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Zoek jij nog een heerlijk recept voor witte asperges? Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren. In deze kookvideo laat ik je zien hoe gemakkelijk en lekker deze zijn.

Muffins met witte asperges en ham

Je weet dat het volop lente is, zodra het witte goud weer in de schappen ligt. De witte asperges zijn slechts gedurende een beperkte tijd verkrijgbaar en elk jaar kan ik er dan ook bijna elke week weer volop van genieten. Check hier mijn VLOG waar ik onder andere ook een bezoek breng aan het Limburgse asperge landschap! Deze hartige muffins met witte asperges en ham uit de oven zijn de meest recente favoriet met asperges in huize Betty. Met een lekkere ‘zoute’ bite en je eet ze heel eenvoudig zo uit het vuistje.

recept asperge muffins met ham en kaas

Asperges zijn hartstikke gezond

En als je nagaat dat asperges hartstikke gezond zijn, kan ik je alleen maar aanbevelen om deze tijd van het jaar volop te genieten van de (witte) asperges! Ben je grote fan geworden van deze asperge muffins? Dan vind je gelukkig hier op de site meer dan 15 recepten met asperges, dus er is genoeg inspiratie om nog meer lekkers mee te maken! Geniet er in ieder geval van!

Receptvideo: Asperge muffins maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Asperge muffins met ham en kaas

recept aspergemuffins met ham en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 witte asperges,
  • 2 eieren,
  • 200 ml melk,
  • 3 eetlepels plantaardige olie,
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel,*
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of bieslook,
  • 100 gram (been)ham reepjes,
  • 100 gram geraspte oude kaas + extra,
  • Peper & zout,

(*TIP: of gebruik 220 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)

 

Extra:

  • Muffinvorm met 12 holtes,
  • bakspray.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray 10 muffinvormpjes in met de bakspray en zet apart om te drogen.
  2. Schil de witte asperges met behulp van een aspergeschiller of dunschiller. Het kopje schil je niet mee. Snijd vervolgens 2-3 cm van de houtige onderkant af. Deze heb je niet nodig, maar kun je met de schillen wel gebruiken om bijvoorbeeld aspergebouillon van te trekken.). Snijd vervolgens de asperges in stukken van 1-2 cm lang.
  3. Meng voor de hartige muffins als eerste de natte ingredienten met elkaar: Klop de eieren los met de melk en roer hier daarna de olie doorheen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer goed los om klontjes te verwijderen. Gebruik vanaf nu een houten lepel. Roer de peterselie er ook doorheen.
  5. Voeg de achtereenvolgens de kaas, ham en asperges toe maar houd van elk een beetje achterwege voor toppings van de muffin.
  6. Schep het muffin beslag in de muffin vormpjes, dit gaat het beste met een volle ijs-scoop. Steek vervolgens een overgebleven stukje asperge in het midden van elke muffin en top af met de overgebleven kaas en ham. 
  7. Schuif de tray in de oven en bak de aspergemuffins gaar gedurende 25 minuten. Laat daarna 5 minuten koelen in de vorm en schep daarna er uit om af te koelen op een rooster. Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog enkele asperge muffins over? Laat ze volledig afkoelen en vries ze in. Dan kun je er een volgende keer ook lekker van genieten.

Keywords: asperges, bakken, muffins, ham, kaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept asperge muffins met ham en kaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor asperge muffins wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: asperges, bloem, eieren, ham, Kaas, kookvideo, muffins, Pasen, peterselie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Citroen Tartelettes – uit The Lemon Kitchen Kookboek
Volgend bericht: Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anneke Franse

    4 mei 2019 om 11:49 am

    Even een vraagje, zou je ipv olie ook gesmolten boter kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 mei 2019 om 9:57 am

      Jazeker! Officieel zijn het dan geen muffinsmeer, maar smaakt net zo lekker hoor. Neem dan wel vaak 1/3 meer in gewicht, want na het smelten blijft er een stuk minder over.Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. José

    17 mei 2020 om 5:24 pm

    Wat een leuk recept. Weer eens wat anders met asperges. Vandaag gemaakt. Begonnen met een half recept. Ze zijn al op, want je blijft ervan eten zo lekker. ☆☆☆

    Beantwoorden
  3. Elise

    10 juni 2020 om 11:32 am

    Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en ze vallen bij iedereen goed in de smaak! Echt een leuk recept.

    Beantwoorden
  4. Joke

    9 juli 2020 om 9:10 pm

    Een heerlijke, hartige traktatie. Eerst even voorgeproefd, voordat ik ze met een gerust hart aan
    mijn vriendinnen presenteerde. Iedereen vond ze erg lekker.
    Voor herhaling dus vatbaar!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 juli 2020 om 5:00 pm

      super leuk om te horen! Dank je wel Joke!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in