• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Asperge muffins met ham en kaas (video)

Asperge muffins met ham en kaas (video)

15 mei 2020 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Zoek jij nog een heerlijk recept voor witte asperges? Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren. In deze kookvideo laat ik je zien hoe gemakkelijk en lekker deze zijn.

Muffins met witte asperges en ham

Je weet dat het volop lente is, zodra het witte goud weer in de schappen ligt. De witte asperges zijn slechts gedurende een beperkte tijd verkrijgbaar en elk jaar kan ik er dan ook bijna elke week weer volop van genieten. Check hier mijn VLOG waar ik onder andere ook een bezoek breng aan het Limburgse asperge landschap! Deze hartige muffins met witte asperges en ham uit de oven zijn de meest recente favoriet met asperges in huize Betty. Met een lekkere ‘zoute’ bite en je eet ze heel eenvoudig zo uit het vuistje.

recept asperge muffins met ham en kaas

Asperges zijn hartstikke gezond

En als je nagaat dat asperges hartstikke gezond zijn, kan ik je alleen maar aanbevelen om deze tijd van het jaar volop te genieten van de (witte) asperges! Ben je grote fan geworden van deze asperge muffins? Dan vind je gelukkig hier op de site meer dan 15 recepten met asperges, dus er is genoeg inspiratie om nog meer lekkers mee te maken! Geniet er in ieder geval van!

Receptvideo: Asperge muffins maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Asperge muffins met ham en kaas

recept aspergemuffins met ham en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 witte asperges,
  • 2 eieren,
  • 200 ml melk,
  • 3 eetlepels plantaardige olie,
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel,*
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of bieslook,
  • 100 gram (been)ham reepjes,
  • 100 gram geraspte oude kaas + extra,
  • Peper & zout,

(*TIP: of gebruik 220 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)

 

Extra:

  • Muffinvorm met 12 holtes,
  • bakspray.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray 10 muffinvormpjes in met de bakspray en zet apart om te drogen.
  2. Schil de witte asperges met behulp van een aspergeschiller of dunschiller. Het kopje schil je niet mee. Snijd vervolgens 2-3 cm van de houtige onderkant af. Deze heb je niet nodig, maar kun je met de schillen wel gebruiken om bijvoorbeeld aspergebouillon van te trekken.). Snijd vervolgens de asperges in stukken van 1-2 cm lang.
  3. Meng voor de hartige muffins als eerste de natte ingredienten met elkaar: Klop de eieren los met de melk en roer hier daarna de olie doorheen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer goed los om klontjes te verwijderen. Gebruik vanaf nu een houten lepel. Roer de peterselie er ook doorheen.
  5. Voeg de achtereenvolgens de kaas, ham en asperges toe maar houd van elk een beetje achterwege voor toppings van de muffin.
  6. Schep het muffin beslag in de muffin vormpjes, dit gaat het beste met een volle ijs-scoop. Steek vervolgens een overgebleven stukje asperge in het midden van elke muffin en top af met de overgebleven kaas en ham. 
  7. Schuif de tray in de oven en bak de aspergemuffins gaar gedurende 25 minuten. Laat daarna 5 minuten koelen in de vorm en schep daarna er uit om af te koelen op een rooster. Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog enkele asperge muffins over? Laat ze volledig afkoelen en vries ze in. Dan kun je er een volgende keer ook lekker van genieten.

Keywords: asperges, bakken, muffins, ham, kaas

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept asperge muffins met ham en kaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor asperge muffins wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: asperges, bloem, eieren, ham, Kaas, kookvideo, muffins, Pasen, peterselie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Citroen Tartelettes – uit The Lemon Kitchen Kookboek
Volgend bericht: Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anneke Franse

    4 mei 2019 om 11:49 am

    Even een vraagje, zou je ipv olie ook gesmolten boter kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 mei 2019 om 9:57 am

      Jazeker! Officieel zijn het dan geen muffinsmeer, maar smaakt net zo lekker hoor. Neem dan wel vaak 1/3 meer in gewicht, want na het smelten blijft er een stuk minder over.Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. José

    17 mei 2020 om 5:24 pm

    Wat een leuk recept. Weer eens wat anders met asperges. Vandaag gemaakt. Begonnen met een half recept. Ze zijn al op, want je blijft ervan eten zo lekker. ☆☆☆

    Beantwoorden
  3. Elise

    10 juni 2020 om 11:32 am

    Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en ze vallen bij iedereen goed in de smaak! Echt een leuk recept.

    Beantwoorden
  4. Joke

    9 juli 2020 om 9:10 pm

    Een heerlijke, hartige traktatie. Eerst even voorgeproefd, voordat ik ze met een gerust hart aan
    mijn vriendinnen presenteerde. Iedereen vond ze erg lekker.
    Voor herhaling dus vatbaar!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 juli 2020 om 5:00 pm

      super leuk om te horen! Dank je wel Joke!

      Beantwoorden
  5. Jos willems

    6 oktober 2022 om 11:47 am

    Kan ik de zelfrijzende bloem vervangen door een koolhydraat arm produkt.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 oktober 2022 om 10:17 am

      Hi Jos, jazeker! Voeg dan alleen wel bijv. wijnsteenpoeder toe om de ‘zelfrijzende’ werking te krijgen (zoals normaal bakpoeder zou doen).
      succes en geniet van het recept!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee