Print

Recept: Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje)

Zelf Cheeseburgers maken is natuurlijk erg lekker, maar heb je ook wel eens je burger broodje vervangen door een donut? Het klink misschien gek, maar deze Donut burger is echt fantastisch! Nagemaakt van de bekende Luther Burger van Krispy Kreme! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10-15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 langwerpige repen ontbijtspek of bacon
  • 2 donuts
  • 2 biologische hamburgers
  • 24 (vierkante) plakken cheddar
  • olie of bakboter.

Extra:

  • keukenpapier
  • spatel

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan of bakplaat, zonder olie of boter, op medium vuur. Bak vervolgens de plakken bacon uit en lekker krokant. Laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Snijd de donuts doormidden, deze vormen het burger broodje. Stop de donuts met de snijkant in het achtergebleven bakvet en bak even kort de donuts aan tot de snijvlakken licht bruin kleuren en wat krokanter zijn. Schep uit de pan op een serveerbord.
  3. Verwarm nu een beetje olie en of boter en bak hierin de hamburgers gaar. Check de verpakking voor de juiste bereiding en tijd. Ik hou over het algemeen 5 minuten per kant, op middelmatig vuur aan. Druk tussendoor de burger regelmatig zachtjes aan met een spatel om het opbollen tegen te gaan. Je wilt echt proberen je burgers zo plat mogelijk te houden.
  4. Draai de burgers nog een laatste keer om en plaats de kaas bovenop. Deze zal binnen een minuut gaan smelten.
  5. Leg de burgers op de onderste helften van de donuts. Plaats hier de baconstrips bovenop en dek af met de bovenste helften van de donuts. Serveer direct!

Keywords: Burger, hamburger, vlees, donut, food hybride, kaas, bacon, cheddar