• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Croissant wafels ‘Croiffles’ (video)

Croissant wafels ‘Croiffles’ (video)

5 maart 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Jaaaa dat lees je goed! Ik heb een video gemaakt waarin ik ‘Croiffles’ bereid. Oftewel wafels gemaakt van croissant deeg! En die zijn me toch een partij lekker! Laat dit je nieuwe favoriete weekend brunch worden en qua toppings zit er voor iedereen wel een goede keuze tussen!

Wafels van croissantdeeg maken

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! Echt een heerlijke foodtrend die is over komen waaien uit New York! Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg). Ik heb echt zoveel verschillende versies van deze croissant wafels gemaakt. Van croissants van de bakker, die al helemaal klaar waren en dus vervolgens helemaal zwart uit het wafelijzer kwamen. Tot diepvries croissants, bevroren en ontdooid, tot zelf croissants rollen uit zo’n blikje dat je in de koelschappen van de supermarkt vind. En die laatste zijn dus perfect voor dit recept. Serveer je ‘croiffles’ lekker hartig voor het ontbijt met bijvoorbeeld eieren, spek, kaas, zalm etc. Maar je kunt ze ook lekker aftoppen met zoet beleg zoals jam. Zie bijvoorbeeld deze croiffles met blauwe bessen. Maar ook lekker met Nutella, notenpasta of simpelweg vers fruit en maple syrup. Ik hoor graag wat jij het liefst hierbij serveert?!

croiffles maken © bettyskitchen.nl
croiffles maken © bettyskitchen.nl

Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Nog meer recepten met croissant deeg

Maar nu kun je van die rollen croissant deeg niet alleen deze verrukkelijke croissant wafels maken hoor! Op deze website heb ik nog veel meer lekkere inspiratie voor je staan namelijk! Wat dacht je van een croissant krans met aardbeien en mascarpone? Of maak lekkere croissants met oreo cookies en pure chocolade! Voor de hartige trek doen deze mini worstenbroodjes met knakworst het ook altijd heel goed! Ik denk dat je tijdens aankomende Paasdagen lekker aan de slag kunt gaan met ‘croiffles’ of een van deze andere recepten met bladerdeeg natuurlijk. Eet smakelijk alvast!

‘croiffles’ met gerookte zalm en roerei
‘croiffles’ met jam en blauwe bessen

Recept video: Croissant wafels maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Croissant wafels ‘Croiffles’

recept croissant wafels 'croiffles' maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een verrukkelijke ‘food hybride’! Maak eens wafels van croissantdeeg in je wafelijzer klaar. Deze zogehete ‘croiffles’ zijn heerlijk voor het ontbijt of de brunch. Gebruik voor dit recept wel de XL croissantdeeg om een grote ‘puffy’ croissant wafel te krijgen. (Kleinere croissantjes kan ook, maar die verbranden snel en worden sneller hard). Heerlijk met bijvoorbeeld gebakken eieren & spek, of scrambled eggs met gerookte zalm! Maar zoete variatie kan ook hoor!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg – voor 6 stuks
  • bakspray
  • wafelijzer

Toppings:

  • Gebakken spiegelei en uitgebakken spek
  • Scrambled eggs met gerookte zalm
  • Verse spinazie en gepocheerd eitje

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer een paar minuten voor op hoogste stand. 
  2. Rol het croissantdeeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen.
  3. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  4. Spray het wafelijzer royaal in met bakspraak en plaats twee stukken deeg in het ijzer.
  5. Sluit het deeg en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot een croissant wafel ofwel ‘croiffles’. Open het ijzer gerust tussendoor om te kijken dat het niet te hard gaat en je met zwarte verbrande croissants eindigt.
  6. In de tussentijd kun je de toppings gaan bereiden zoals de eieren bakken etc. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept croissant wafels 'croiffles' © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafels of ‘Croiffles’ wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Ontbijt Recepten Tags: Amerikaanse keuken, croiffles, croissants, eieren, food hybrids, jam, kookvideo, Nederlandse keuken, nutella, ontbijtspek, wafels, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Stamppot Recepten
Volgend bericht: Groene Smoothie met Kiwi »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee