Yes Yes! Ik heb een heerlijke kookvideo voor jullie op het menu staan! Deze citroen kwarktaart was binnen een uur op! (Ja ik heb hem eerlijk gedeeld.) En hij is heerlijk fris en zomers!
Zelf citroen kwark taart maken
Citroenen zijn een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ze zijn veelzijdig als smaakmaker, conserveermiddel en roepen gewoonweg een gevoel van zomerse tijden in mij op. Daarom maak ik ook een heerlijk recept voor citroen kwarktaart. Dit is werkelijk een allemansvriend en het recept kan zelfs door de allerkleinsten gemaakt worden.
Kookvideo Citroen Kwark Taart:
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
+ Voor nog meer lekkere recepten met citroen: check bijvoorbeeld ook deze 18+ citruscake, of ga voor stapelgekte met deze heuse citroen-pannenkoekentaart met lemoncurd !
Printrecept: Citroen Kwarktaart
Deze no-bake taart maak je met citroenen en kwark. De citroen kwarktaart is een heerlijke frisse taart voor tijdens zomerse dagen, maar ook op verjaardagen, Pasen en meer.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 4 hours 25 minutes
- Yield: 10–12 personen 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 250 gram haverkoekjes,
- 120 gram roomboter,
- 2 biologische citroenen (onbespoten!),
- 450 ml kwark
- 5 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom,
- 100 gram suiker,
- 2 zakjes vanille suiker.
Voor de gekonfijte citroen:
- 200 ml water,
- 200 ml suiker,
- 1 biologische citroen (onbespoten!),
- 1 theelepel citroen essence.
Extra:
- Springvorm 24 cm
- bakpapier,
- foodprocessor,
- Staande mixer of garde.
Instructions
- Maak als eerste de koekjesbodem. Vermaal de haverbiscuits in de foodprocessor. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe aan de pan en roer goed door om de boter te mengen. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de citroen kwarktaart bodem heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
- Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de citroenen en pers deze ook uit. Verwarm het sap+ rasp in een klein steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen.
- Vervolgens ga je de slagroom kloppen. Doe dit op hoge snelheid, met de keukenmixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf doorkloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen of totdat de slagroom stijfgeklopt is.
- Roer vervolgens de kwark door het slagroommengsel. En tot slot het gelatine mengsel. Roer rustig door en schep de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de citroen kwarktaart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Voor de gekonfijte citroen:
- Verwarm de suiker + water in een kleine pan. Breng rustig aan de kook om de suiker op te lossen, draai daarna het vuur laag.
- Snijd de citroen in plakken van 0.5 cm dikte en voeg toe aan de suikersiroop. Laat de plakken citroen in een halfuurtje rustig verwarmen, zodat de suiker kan intrekken. Roer tot slot de citroen essence er door heen.
- Schep daarna de gekonfijte citroen op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Serveer bovenop de citroen kwarktaart.
Ron
Taart is heerlijk, maar dun laagje kwark mengsel, volgende keer verdubbel ik de kwark laag.
Maar de smaak is super.
Groetjes Ron
Betina Oostveen
hahaha grapjas! Maar verdubbel de hoeveelheid gerust hoor, voor nog meer goodness! Denk alleen dat hij dan wel zeker een uurtje langer de koeling in moet om helemaal op te stijven. Succes!
Jacqueline
Een heerlijke taart!!!!
Precies goed in verhouding!!