• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Citroen Kwarktaart (video)

Citroen Kwarktaart (video)

29 juni 2018 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Yes Yes! Ik heb een heerlijke kookvideo voor jullie op het menu staan! Deze citroen kwarktaart was binnen een uur op! (Ja ik heb hem eerlijk gedeeld.) En hij is heerlijk fris en zomers!

Zelf citroen kwark taart maken

Citroenen zijn een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ze zijn veelzijdig als smaakmaker, conserveermiddel en roepen gewoonweg een gevoel van zomerse tijden in mij op. Daarom maak ik ook een heerlijk recept voor citroen kwarktaart. Dit is werkelijk een allemansvriend en het recept kan zelfs door de allerkleinsten gemaakt worden.

Kookvideo Citroen Kwark Taart:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

+ Voor nog meer lekkere recepten met citroen: check bijvoorbeeld ook deze 18+ citruscake, of ga voor stapelgekte met deze heuse citroen-pannenkoekentaart met lemoncurd !

Print

recept: Citroen Kwarktaart

recept voor een citroen kwarktaart
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze no-bake taart maak je met citroenen en kwark. De citroen kwarktaart is een heerlijke frisse taart voor tijdens zomerse dagen, maar ook op verjaardagen, Pasen en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram haverkoekjes,
  • 120 gram roomboter,
  • 2 biologische citroenen (onbespoten!),
  • 450 ml kwark
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom,
  • 100 gram suiker,
  • 2 zakjes vanille suiker.

Voor de gekonfijte citroen:

  • 200 ml water,
  • 200 ml suiker,
  • 1 biologische citroen (onbespoten!),
  • 1 theelepel citroen essence.

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Staande mixer of garde.

Instructions

  1. Maak als eerste de koekjesbodem. Vermaal de haverbiscuits in de foodprocessor. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe aan de pan en roer goed door om de boter te mengen. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de citroen kwarktaart bodem heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
  2. Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de citroenen en pers deze ook uit. Verwarm het sap+ rasp in een klein steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen.
  3. Vervolgens ga je de slagroom kloppen. Doe dit op hoge snelheid, met de keukenmixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf doorkloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen of totdat de slagroom stijfgeklopt is. 
  4. Roer vervolgens de kwark door het slagroommengsel. En tot slot het gelatine mengsel. Roer rustig door en schep de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de citroen kwarktaart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Voor de gekonfijte citroen:

  1. Verwarm de suiker + water in een kleine pan. Breng rustig aan de kook om de suiker op te lossen, draai daarna het vuur laag.
  2. Snijd de citroen in plakken van 0.5 cm dikte en voeg toe aan de suikersiroop. Laat de plakken citroen in een halfuurtje rustig verwarmen, zodat de suiker kan intrekken. Roer tot slot de citroen essence er door heen.
  3. Schep daarna de gekonfijte citroen op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Serveer bovenop de citroen kwarktaart.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: citroen, gelatine, koekjes, kookvideo, kwark, kwarktaart, Nederlandse keuken, no-bake, pasen, roomboter, slagroom, suiker, taart, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hummus Bowl met zoete aardappel
Volgend bericht: Couscous met falafel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ron

    22 maart 2019 om 9:39 pm

    Taart is heerlijk, maar dun laagje kwark mengsel, volgende keer verdubbel ik de kwark laag.
    Maar de smaak is super.
    Groetjes Ron

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 maart 2019 om 12:52 pm

      hahaha grapjas! Maar verdubbel de hoeveelheid gerust hoor, voor nog meer goodness! Denk alleen dat hij dan wel zeker een uurtje langer de koeling in moet om helemaal op te stijven. Succes!

      Beantwoorden
  2. Jacqueline

    16 november 2019 om 10:01 pm

    Een heerlijke taart!!!!
    Precies goed in verhouding!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee