• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Couscous met falafel

Couscous met falafel

2 juli 2018 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar! 

Couscous met falafel uit de wok!

Omdat ik natuurlijk grotendeels vegetarisch eet, staat falafel ook regelmatig op het menu, als alternatief voor vlees. Je kunt er allerlei kanten mee op, maar vaak eet ik het dan met flink wat groenten in een wrap of pitabroodje. Eerder deelde ik hierover ook het recept Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten op de site. Falafel zijn groenteballetjes gemaakt van kikkererwten en is tegenwoordig te koop in verschillende soorten en smaken. Kies dus vooral een variant die jij het lekkerst vindt en maak daar deze couscous met falafel uit de de wok mee. In dit recept gebruikte ik zelf een naturel variant biologische falafel.

couscous met falafel uit de wok recept © bettyskitchen

Zelf tzatziki maken

Ik gebruikte voor dit gerecht kant-en-klare tzatziki, maar wist je dat je tzatziki ook heel makkelijk zelf kunt maken? Zie hier ons recept om zelf tzatziki (Grieke yoghurtdip) te maken. Het is absoluut niet moeilijk om te maken en zo kun je er stiekem nog een extra teentje knoflook aan toevoegen, vind je partner vast niet erg 😉 En die tzatziki is een heerlijk romige aanvulling op je couscous met falafel maaltijd!


Print

Recept: Couscous met falafel uit de wok

couscous met falafel uit de wok recept © bettyskitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar! Een lekker vegetarisch gerecht voor elke dag.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram (volkoren) couscous
  • 150 gram falafel
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 gram feta
  • 200 gram tzatziki
  • 75 gram olijven
  • 10 groene pepertjes (bv. uit pot)
  • 0.5 groentebouillonblokje (ik gebruikte hier knoflook en kruiden)
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verkruimel het groentebouillonblokje in het kokende water voordat je de couscous erbij schept om te laten wellen. Zodra de couscous gaar is vermaal je er naar wens nog wat zout en peper doorheen. Zet de couscous even (afgedekt) apart. 
  2. Schil de ui en snij in dunne repen, net als de paprika. Verwarm een wokpan op middelhoog vuur met wat olie. Schep daarin de paprika, ui en falafel. Bak in een paar minuten totdat de falafel een lichtbruin, knapperig randje krijgt. 
  3. Ondertussen snij je de feta alvast in kleine blokjes. Als je dat lekker vindt, kun je de olijven ook alvast iets kleiner snijden.
  4. Pak een grote schaal en schep daarin de verse spinazie, olijven, de groene pepertjes en feta door elkaar. Zodra de couscous en groenten roerbak gaar zijn, schep je dit er ook doorheen. 
  5. Serveer couscous met falafel in de ruime schaal met de tzatziki eroverheen geschept.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: dit recept voor couscous met falafel is heel geschikt om 1-2 dagen (goed afgedekt) te bewaren in de koelkast. Schep de overgebleven couscous en groenten in een bakje, laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst. En je hebt de dag erna weer een makkelijk diner of een heerlijke lunch (to-go). 

Keywords: falafel, couscous, vegetarisch, paprika, feta, tzatziki

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

couscous met falafel uit de wok recept © bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: couscous, falafel, feta, Griekse keuken, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, olijven, Paprika, roerbak, tzatziki, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Citroen Kwarktaart (video)
Volgend bericht: Waarom genoeg water drinken zo belangrijk is »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sarah

    2 augustus 2019 om 7:26 pm

    Heerlijke combinatie en ook nog eens in een handomdraai. Het kostte me tien minuten om dit dit gerecht te maken.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 augustus 2019 om 7:39 am

      Dat is heel goed om te horen! Bedankt

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in