• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Citroen Kwarktaart (video)

Citroen Kwarktaart (video)

29 juni 2018 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Yes Yes! Ik heb een heerlijke kookvideo voor jullie op het menu staan! Deze citroen kwarktaart was binnen een uur op! (Ja ik heb hem eerlijk gedeeld.) En hij is heerlijk fris en zomers!

Zelf citroen kwark taart maken

Citroenen zijn een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ze zijn veelzijdig als smaakmaker, conserveermiddel en roepen gewoonweg een gevoel van zomerse tijden in mij op. Daarom maak ik ook een heerlijk recept voor citroen kwarktaart. Dit is werkelijk een allemansvriend en het recept kan zelfs door de allerkleinsten gemaakt worden.

Kookvideo Citroen Kwark Taart:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

+ Voor nog meer lekkere recepten met citroen: check bijvoorbeeld ook deze 18+ citruscake, of ga voor stapelgekte met deze heuse citroen-pannenkoekentaart met lemoncurd !

Print

recept: Citroen Kwarktaart

Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Deze no-bake taart maak je met citroenen en kwark. De citroen kwarktaart is een heerlijke frisse taart voor tijdens zomerse dagen, maar ook op verjaardagen, Pasen en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram haverkoekjes,
  • 120 gram roomboter,
  • 2 biologische citroenen (onbespoten!),
  • 450 ml kwark
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom,
  • 100 gram suiker,
  • 2 zakjes vanille suiker.

Voor de gekonfijte citroen:

  • 200 ml water,
  • 200 ml suiker,
  • 1 biologische citroen (onbespoten!),
  • 1 theelepel citroen essence.

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Staande mixer of garde.

Instructions

  1. Maak als eerste de koekjesbodem. Vermaal de haverbiscuits in de foodprocessor. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe aan de pan en roer goed door om de boter te mengen. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de citroen kwarktaart bodem heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
  2. Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de citroenen en pers deze ook uit. Verwarm het sap+ rasp in een klein steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen.
  3. Vervolgens ga je de slagroom kloppen. Doe dit op hoge snelheid, met de keukenmixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf doorkloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen of totdat de slagroom stijfgeklopt is. 
  4. Roer vervolgens de kwark door het slagroommengsel. En tot slot het gelatine mengsel. Roer rustig door en schep de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de citroen kwarktaart gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

Notes

Voor de gekonfijte citroen:

  1. Verwarm de suiker + water in een kleine pan. Breng rustig aan de kook om de suiker op te lossen, draai daarna het vuur laag.
  2. Snijd de citroen in plakken van 0.5 cm dikte en voeg toe aan de suikersiroop. Laat de plakken citroen in een halfuurtje rustig verwarmen, zodat de suiker kan intrekken. Roer tot slot de citroen essence er door heen.
  3. Schep daarna de gekonfijte citroen op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Serveer bovenop de citroen kwarktaart.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Category: Taart Recepten Tags: citroen, gelatine, koekjes, kookvideo, kwark, kwarktaart, no-bake, roomboter, slagroom, suiker, taart, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hummus Bowl met zoete aardappel
Volgend bericht: Couscous met falafel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ron

    22 maart 2019 om 9:39 pm

    Taart is heerlijk, maar dun laagje kwark mengsel, volgende keer verdubbel ik de kwark laag.
    Maar de smaak is super.
    Groetjes Ron

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 maart 2019 om 12:52 pm

      hahaha grapjas! Maar verdubbel de hoeveelheid gerust hoor, voor nog meer goodness! Denk alleen dat hij dan wel zeker een uurtje langer de koeling in moet om helemaal op te stijven. Succes!

      Beantwoorden
  2. Jacqueline

    16 november 2019 om 10:01 pm

    Een heerlijke taart!!!!
    Precies goed in verhouding!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in