Print

Recept: Chili con Carne (uit de slowcooker)

recept chili con carne uit de slowcooker © bettyskitchen

Chili con carne is een bekend Tex Mex gerecht. Deze stoofschotel met gehakt en chili’s kun je heel eenvoudig in de slowcooker bereiden. 

Scale

Ingredients

*TIP: Je kan ook 1 flinke eetlepel taco kruiden uit de winkel gebruiken.

 

Extra:

Instructions

  1. Verkruimel het gehakt boven de slowcooker. Laat het gewoon in de pan vallen zonder verder aan te duwen, zo verkom je dat het letterlijk als 1 dikke plak gegaard wordt in de slowcooker. Je kunt er ook voor kiezen om het gehakt vast vooraf een minuutje aan te bakken in een koekenpan. 
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de steel en snijd de paprika in blokjes. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Was de Spaanse peper, verwijder de steel en eventueel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Spoel de bonen af en laat uitlekken. 
  3. Verdeel de uien, knoflook, paprika en rode peper gelijkmatig over het gehakt. Strooi hier vervolgens de bonen overheen.
  4. Open het blik met polpa di pomodori en giet in een kom. Voeg hier de kruiden aan toe en breng op smaak met peper & zout. Schenk er tot slot 100 ml water bij en roer goed door. Schenk dit uit over de groenten in de crockpot.
  5. Doe de deksel op de slowcooker, zet de cooker in de lage stand en laat sudderen gedurende 6.5 uur
  6. Serveer de chili con carne direct. Geef er gekookte quinoa of rijst bij. En top af met geraspte cheddar, guacamole of zure room.

Notes

Heb je geen slowcooker in huis?

Bak het gehakt dan rul in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 3 minuten. Schenk de uitgelekte bonen, polpa, kruiden en 250 ml water in de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat gedurende 2 uur zachtjes doorkoken. Check regelmatig of de pan niet ‘droog’ staat.

Keywords: Tex Mex, Mexicaans, vlees, peulvruchten, bonen, stoofschotel, tomaten, chili