• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Carrot Cake – uit het Cakes bakboek (video)

Carrot Cake – uit het Cakes bakboek (video)

21 juni 2019 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Of je worteltjes lust? En dan het liefst met een lekkere cake er om heen! Ik heb heel wat verschillende carrot cakes in mijn leven gegeten en besloot om een lekkere kookvideo voor deze worteltaart met jullie te delen.

Een carrot cake voor elk moment

Deze dame is een enorme liefhebber van cake maken en opeten. Niet voor niets vind je inmiddels zoveel cake recepten op deze site. En het artikel voor basis cake beslag maken is al jarenlang grote favoriet onder de lezers. Cake is er voor elk moment of gelegenheid van de dag. Alleen een goed recept voor carrot cake oftewel worteltaart maken ontbrak nog in mijn lijstje. Maar ook voor zelf carrotcake maken heb ik nu een overheerlijk recept in handen!

Carrot Cake uit Cakes kookboek Rutger van den broek
Carrot Cake uit Cakes kookboek Rutger van den broek

Over Cakes van Rutger

Rutger van de Broek was de winnaar van de allereerste editie van Heel Holland bakt! Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heeft hij een bakblog: Rutgerbakt.nl en diverse kookboeken of eigenlijk bakboeken op zijn naam staan. Naast de populaire Bakbijbel en Koekjesbijbel in de welbekende ‘bijbel’ serie van uitgeverij Carrera, is er nu ook zijn eigen bakboek Cakes, dat boordevol cakes staat! Dit recept voor Carrot cake komt hier ook uit evenals hele fijne baktips en variatierecepten voor zelf cake maken. Je koopt het ‘Cakes’ bakboek voor slechts €16.99 bij o.a. Bol.com.

Kookvideo Carrot Cake maken:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Carrot cake

Carrot Cake uit Cakes kookboek Rutger van den broek
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Dit overheerlijke recept voor carrot cake is werkelijk ieders favoriet. Voor op een verjaardag, voor bij de koffie, of gewoon tussendoor. Heerlijk smeuïg en boordevol mooie smaken en een beetje crunch. Worteltaart is een absolute topper!

  • Author: Rutger van den Broek
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Carrot cake beslag:

  • 175 gram lichtbruine basterd suiker,
  • 125 ml zonnebloemolie,
  • rasp van een halve sinaasappel,
  • 0.25 tl zout,
  • 2 eieren,
  • 150 gram bloem,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 2 theelepels speculaaskruiden of pumpkin spice kruiden,
  • 200 gram geraspte wortel of winterpeen,
  • 60 gram pecannoten, gebroken,
  • 60 gram rozijnen.

 

  Om af te toppen:

  • 125 gram roomkaas,
  • 50 gram roomboter,
  • 125 gram poedersuiker,
  • 30 gram pecannoten of walnoten.

 

  Extra:

  • vierkant bakblik 20x 20 cm,
  • bakpapier,
  • mixer met garde.

Instructions

  1. Zorg er al eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koeling. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (160 hetelucht). Klip bakpapier op maat voor de vorm (zie video). Vet het bakblik in met boter of bakpray en bekleed met het bakpapier.
  2. Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker, rasp van de sinaasappel en zout in een kom en mix dit samen gedurende 3 minuten. Doe de eieren er  een voor een bij. Zodra alles net aan gemixt is, zet je de machine uit.
  3. Meng in een separate kom de bloem, met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Roer deze met een spatel door het beslag. Tot slot voeg je de geraspte wortel, pecannoten en rozijnen toe en roere het geheel nogmaals door. Schep het carrot cake beslag in de bakvorm en bak de worteltaart in 35-45 minuten gaar in de oven. Laat de cake daarna, in de vom, afkoelen op een rooster.
  4. Voor het roomkaasglazuur: Mix de roomkaas, boter en poedersuiker zacht en romig in de mixer. Spatel dit over de afgekoelde carrotcake. Bestrooi met nog wat extra gehakte pecannoten en/of walnoten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betina

Notes

Bewaar de afgekoelde carrot cake zonder topping gerust op het aanrecht, verpakt in wat folie. Eenmaal besmeerd met de roomkaastopping dien je de worteltaart in de koelkast te bewaren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Carrot Cake uit Cakes kookboek Rutger van den broek

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze carrot cake thuis wilt maken!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Cake recepten, Kookboeken Tags: bakpoeder, Britse keuken, cake, eieren, kookvideo, pecannoten, pumpkin spice, roomboter, roomkaas, rozijnen, Rutger van den Broek, sinaasappels, speculaaskruiden, suiker, wortels, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Een Tex Mex Party organiseren
Volgend bericht: Rode bietensoep met kokos en sinaasappel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Desiree

    2 april 2021 om 9:30 am

    Hoi Betty, ik zie dat het recept wat kleiner is dan het origineel. Heb je het naar eigen inzicht aangepast of zo uitgerekend? Ik wil deze erg graag maken maar ik vind de recepten van Rutger vaak erg zoet. Wordt het bij dit recept net zo zoet als het origineel, want dan weet ik dat en kan ik de hoeveelheid suiker minderen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 april 2021 om 2:19 pm

      Hi Desiree,

      ik weet niet hoe je erbij komt dat ik het recept het aangepast? Het is namelijk 1 op 1 het recept uit het Cakes bakboek van Rutger, die ik in deze post op review.
      Naar mijn eigen mening is hij ook perfect qua zoetheid en ik hou zelf ook niet heel erg van zoete baksels. Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. T

    4 maart 2024 om 8:43 am

    Moet de oven op boven-, en onderwarmte of hetelucht?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 maart 2024 om 2:30 pm

      Het is maar net wat je wilt of wat je oven kan. Ik heb beiden temperaturen in het recept vermeld.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee