Print

Recept: Carrot cake

Carrot Cake uit Cakes kookboek Rutger van den broek

Dit overheerlijke recept voor carrot cake is werkelijk ieders favoriet. Voor op een verjaardag, voor bij de koffie, of gewoon tussendoor. Heerlijk smeuïg en boordevol mooie smaken en een beetje crunch. Worteltaart is een absolute topper!

Scale

Ingredients

Carrot cake beslag:

 

  Om af te toppen:

 

  Extra:

Instructions

  1. Zorg er al eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koeling. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klip bakpapier op maat voor de vorm (zie video). Vet het bakblik in met boter of bakpray en bekleed met het bakpapier.
  2. Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker, rasp van de sinaasappel en zout in een kom en mix dit samen gedurende 3 minuten. Doe de eieren er  een voor een bij. Zodra alles net aan gemixt is, zet je de machine uit.
  3. Meng in een separate kom de bloem, met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Roer deze met een spatel door het beslag. Tot slot voeg je de geraspte wortel, pecannoten en rozijnen toe en roere het geheel nogmaals door. Schep het carrot cake beslag in de bakvorm en bak de worteltaart in 35-45 minuten gaar in de oven. Laat de cake daarna, in de vom, afkoelen op een rooster.
  4. Voo het roomkaasglazuur: Mix de roomkaas, boter en poedersuiker zacht en romig in de mixer. Spatel dit over de afgekoelde carrotcake. Bestrooi met nog wat extra gehakte pecannoten en/of walnoten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betina

Notes

Bewaar de afgekoelde carrot cake zonder topping gerust op het aanrecht, verpakt in wat folie. Eenmaal besmeerd met de roomkaastopping dien je de worteltaart in de koelkast te bewaren.

Keywords: cake, carrotcake, worteltaart, roomkaas, wortel, pecannoten